• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

За фитнеса и хапчетата

Започната от Vannkata, 22.03.2010 10:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

diskusi233

Нещо ново и от мен не е упражнение,но натоварва много предмишницата казва се планч.

bustama

Те си още млад бре, продължаваш ли така след годинки ще скриещ шапката на батковците.  :duvar:

terier4o

Цитат на: bustama - 19.07.2012 11:06
Те си още млад бре, продължаваш ли така след годинки ще скриещ шапката на батковците.  :duvar:
+ Силни болки в ставите  :-D .

diiskusi233 - Виждам , че си малък все още ... не прави такива упражнения които натоварват изключително много ставите , при някое усукване на ставите много лесно се късат връзки и разни др сухожилия .
Сега някой ще каже '' А , да те гимнастиците от 5 годишни тренират '' - да така е , но за това пък от 2000 деца само 2/3 стават шампиони .... :duvar:

VDO

Цитат на: rakim - 13.07.2012 19:11
има ли ефект за покачване на мускулна маса от упражнения като набирания,кофички,опори и тн..със собствено тегло,или без тежести не става работата?
Само със собствено тегло няма да стане покачване на маса,по-скоро си поддържаш формата.Най-добре си е с тежести в зала.При мен по едно време се получаваше също омазняване, особенно в ханша,въпреки че съм с най-слабия тип телосложение -ектоморф,когато тренирах само с 2 дъмбела вкъщи,а натисках яко на храна.Относно хапчетата- БЦАА /аминокиселини с разклонена верига/вършат много добра работа при тренировки.Фитнесът /бодибилдинга по-точно/,за мен лично е идеалният спорт-със или без хапчета ,добавки и химии. *DRINK*

diskusi233

terier4o прав си лично аз секи път преди да опитам нещо ново загрявам всички мускули и тогава правя независимо дали упражнение някакво или обичаината тренировка.Отностно отговора на VDO донякъде е така,но на лостовете има два варианта ако искаш за маса правиш упражнения само за маса и се тъпчеш много а ако искаш релеф като мен само тренировки обичаини като е добре да се приемат повечко белтъчини.Спорта си е спорт аз лично не предпочитам химията и независимо каквито и да е хапчета несъм пил добавки и друго храня се както преди несъм правил каквито и да е режими или диети.Прикачвам още една снимка от днес отностно формата на корема ми-не е нищо особено но си ми харесва на мене.Мога да напиша тука и седмичния режим които сам съм си направил за трениране на различните видове мускули ако някои пожелае.Ето я и снимката.

terier4o

И ти си с моя ген , ще качваш по малко , но пък за сметка на това както трябва  и винаги ще си с добра сепарация .
Но ... внимавай ... да не си пре*беш растежа със тежки тренировки . Сега в пубертета ти е времето да дръпнеш на височина , поне до 16 , 17 г не тренирай като гламав ( аз така тренирах на времето и сега си плащам за глупостта) , а леко и изключително умно . Сега най-лесно можеш да се контузиш, това , че си загрял ставите с 2 мин  гимнастика .... не те предпазва от абсолютно нищо . Аз се занимавах основно с бойни изкуства ( 10-11г) , и при нас силовите упражнения си бяха почти като при щангистите ( на 61кг лично тегло имах 186 кг мъртва тяга на 16 г )  , и това беше основната грешка . Сега всички стави ме наболяват от време на време и вероятно заради тежките тренировки си останах 170см ...което си е нисък ръст . 
Ако ти се занимава сериозно със спорт , се запиши да тренираш някое бойно изкуство , да видиш как се кове желязото  8-)

diskusi233

Преди тренирах джудо хубав спорт,но ненамирах голям смисъл в техниките които се използват за поваляне на противника.Тренирал съм и карате,но то беше много одавна ходил съм и на борба,но се отказах още на първия ден защото едно момче си счупи ръката.За момента тренирам лостове и някои път тичам с приятели,но главно лостовете и успоредки само.Хубаво е да се тренира даден спорт,но тук в град Враца те неса много и понякога трябва ти сам да си правиш тренировките и набора от упражнения.

terier4o

Цитат на: diiskusi233 - 19.07.2012 14:40
Преди тренирах джудо хубав спорт,но ненамирах голям смисъл в техниките които се използват за поваляне на противника.Тренирал съм и карате,но то беше много одавна ходил съм и на борба,но се отказах още на първия ден защото едно момче си счупи ръката.
Край с това изречение ме загуби за винаги  :karamse: *ROFL*.   Как какъв е смисъла .... ?  Няма по-хубаво чувство на света от това което изпитвам , когато тресна някой  на Ката гурума върху татамито и се разтресе земята под краката ми ... от публиката се чува ''оуууу'' ( сигурно в знак на съпричастност към болката на губещия)  и чуеш как съдията те посочва и казва ИПОН.  *banan*
Пък за чупенето .... то минава ....  :-D.
Да се връщаш веднага в залата по Джудо  !

diskusi233

Това е така,но ми е доста далечко да ходя и не секи път имам възможност за тренировки.Ще ти кажа наистина защо спрях защото несъм много добре с зрението тоест имам очила и казаха,че от джудото при някое падане може да ми се усили диоптера на училата това е.

terier4o

Между др .. България има световна шампионка по Джудо за СЛЕПИ ... до колкото знам момичето е от Варна .... . Та джудото е върховния спорт ... там може и сляп да се състезаваш , и с извадено рамо и с счупени пръсти .... абе въобще имаш ли пулс можеш да се бориш  *CRAZY*
Запиши се на Джудо и ще ти пратя моето старо ''кърваво '' кимоно ... и ще станеш шампион   *CRAZY*

diskusi233

Цитат на: terier4o - 19.07.2012 15:32
Между др .. България има световна шампионка по Джудо за СЛЕПИ ... до колкото знам момичето е от Варна .... . Та джудото е върховния спорт ... там може и сляп да се състезаваш , и с извадено рамо и с счупени пръсти .... абе въобще имаш ли пулс можеш да се бориш  *CRAZY*
Запиши се на Джудо и ще ти пратя моето старо ''кърваво '' кимоно ... и ще станеш шампион   *CRAZY*

Добре ще се запиша само заради твоето кимоно дано да стана шампион там се искат големи усилия.

rakim

Братле,тренирай каквото ти е кеф ;) Аз като по малък така тренирах 4-5 години футбол и да си призная накрая отивах със зор на тренировки.Но пък баща ми имаше големи надежди че ще стана футболист,макар че никога не ме е притискал или да ми дава зор,но го виждах че се радва и не исках да го разочаровам.Аз бях по,,притеснено ,, хлапе а треньора беше брутален глупак.Викаше постоянно и на мен само това ми трябваше за да се гипсирам,а мисля че имах талант.После като поотраснах разбрах че не е трябвало да му се вързвам толкова а просто да се наслаждавам на играта,но късно.Така че на кой каквото му е кеф,важното е само да се движим че застои ли се човек и идват проблемите.
540л Южна Америка

alleyesonme

Това за набиването е глупост, набива единствено ако вдигаш прав с щанга НАД главата.

terier4o

*ROFL* аре бе ти сериозно ли ? Глупости говорят такива като тебе , дето прочели две списания , и две години тренирали някакъв позьорски спорт имат самочувствието , че са спортисти  или са тренирали нещо . Много са такива дето тренирали две години три бокс примерно и на всякъде се пишат боксьори , аиде не се изказвай кой говори глупости .
Това прав с ''щанга над главата '' учителя по физкултура ли ти го каза ? Я кажи какво си тренирал , колко години и какви шампионати имаш ?

VDO

Набиване и нисък ръст от тренировки няма как да се получи,па макар и супер тежки.Това си е генетично заложено и няма как да се промени,това за набиванетно са митове и легенди.

Similar topics (1)

29492

Отговори: 8
Прегледи: 7433