• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Познай тази риба!

Започната от filio, 19.03.2010 12:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gogosavov

И аз да покажа моя чифт.

Женската хвърли хайвера в дупката на камъка (точно пред устата й на последната снимка). Личинките вече мърдат и родителите ги охраняват яростно. Таткото ме ухапа 3 пъти докато вадих филтрите да ги чистя.

wwladoo

Цитат на: elblanko - 29.06.2010 21:07
То на една врата пишеше жени, аз влязох а то кенеф. *ROFL*
Сега сериозно, може и така да е, ще взема да го изпробвам, щото винаги сам се чудил каква кръстоска са, и дали изобщо са хибрид.
Аз изчетох доста,тия нашите са двоен хибрид,между цихлазома НУ,или ред парот и м. нигрофакциатус--поне в 15 сайта,навсякъде така се твърди и ги водят като име-Bubble gum parot cichlids или jelly bean,спора е преди това как е получен първият хибрид-ред парот,и още се спори между кои две риби е хибрид и е търговска тайна защото е създаден единствено с комерсиална цел-през-1980г в Тайланд!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

elblanko

Те повечето от тия кръстоски не се получават по естествен път, писано по форумите в общи линии са догадки.
Я да сложа още едно рибе на filio да видим ще го затрудним ли тоя път.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

elblanko

Тая явно е трудна, веднага давам жокер.
Популярното и име е цихлида папагал.  ;-)
:popcorn:
                                                                                                                                Антон Светозаров

filio

Hoplarchus psittacus. Отдавна съм си ги харесал, но уви място няма. Може някой ден да стигна и до тях. Не знам дали е съвпадение, но в последната оферта на Калкана ги имаше и не бяха скъпи. Ето едно клипче някой да оплакне окото.
Hoplarchus psittacus
Нищо общо със снимката нали :)

elblanko

Тоя път без жокер.

Антон Светозаров

Ogi_

Ptychochromis Insolitus ;)

Добре си се постарал със загадката с този Мадагаскарски род цихлиди - Ptychochromis, това са изключително редки видове, които са застрашени от изчезване, а за някои се вярва, че са изчезнали, доста от тях са познати на акваристиката само от преди няколко години.
За някои от тях има запазен по един препариран екземпляр в музеите и не се знае дали все още се срещат в природата. Няма снимки за тези видове дори в cichlid-forum.com, а информацията е изключително оскъдна. За щастие няколко от видовете са запазени в аквариумни условия и успешно се размножават.
Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

elblanko

Браво бе, тоя Огй много запознат.  *privet*
Ето една по лесна.

Антон Светозаров

elblanko

Хайде де, трудната я позна а на по лесната и се чудиш.  :-)
Рибата е Amphilophus zaliosus.
И сега, ще гледам съвсем да те улесня с нещо по твоята част.

Антон Светозаров

Ogi_

Аха, аз изобщо не съм я видял тая "лесната", не съм гледал темата, че сега и по моята част, дори си бях подготвил и аз гатанка, обаче ти ме застреля  *MODERATOR* много бързо, чакай малко тайм аут ... малко по-късно ще опитам да я позная. *thanks
Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

filio

elblanko

Аз съм направил задръстване тук.  :-D
Оги щеше да я познава тая но май се е отказал, рибето е Bathybates fasciatus.
                                                                                                                                Антон Светозаров

filio

filio

Да видим това тюленче ще си намери ли майстора.

Тони

Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Similar topics (5)

20464

Отговори: 0
Прегледи: 3682

54558

Започната от samo_dunav

Отговори: 0
Прегледи: 3133

266

Започната от aqua