• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариумите на Bolta

Започната от Bolta, 01.03.2010 16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bolta

Здравейте отново !
Малък ъпдейт на аквариум номер 2 :
Сдобих се с известно количество валиснерия , за което благодаря на колегата seewoolf /много добра цена и много добри растения/ , както и с 2 вида анубиас : nana и gilletii /благодарение на Big_gonzo/ и прибавих 10 червени неона .
Положението е следното:

Остава да сложа корена , който се кисне в един бидон и да сменя фона с едноцветен , но се чудя какъв цвят да бъде . Дали син би стоял добре ?  *dontknow*
А и днес имам рожден ден  :-)  *DRINK* - Наздраве на всички !

piterd

Привет колега bolta,
ЧРД.
Жив и здрав бъди,
а другото, само ще се нареди ;-) ( даже има и рима )
А за аквариума .. одобрявам промените. Тази композиция,  с не много големите камъни между които има растения, е много сполучлива. Особенно големината на камъните спрямо растенията, както и несиметричното им разположение.
Поздравления!

Bolta

Благодаря , колега !
Камъните - на мен лично не ми харесват много като форма и цвят най-вече , нищо особено не са , но Raven ми каза , че са напълно безопасни за рибите и аз реших да ги използвам . Поне докато си намеря някои по-интересни и по-тъмни .  :-)

Bolta

Здравейте отново ! Да покажа част от обитателите на аквариум номер 2 по-отблизо .  :-)

Снимките не са кой знае какво , но хем толкова си мога , хем се правят със сапунерка  *NO* ... така че ....това е положението .

joro1981

Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

Bolta

Благодаря !
Някой може ли да ми каже - анциструса /без този на последната снимка/ дали е мъжки или женски ?  *dontknow*

MeTogu

Мъжки е.За жалост и този на последната снимка е мъжки.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Bolta

Благодаря !
Този е 8 см , а другия /този на последната снимка/  се надявам да е женски   O:-) .... той е около 6 см .

devil111

анцитруса на последната снимка ми с евижда много слаб недохранене давай му краставица или маруля много ще им се зарадва :)
Всеки луд с номера си.....

Bolta

По-скоро по-големия не му дава да яде .  :duvar:  Постоянно го гони /той гони всичко живо в аквариума де/ .
След твоя пост го погледнах по детайлно - наистина коремчето му е доста хлътнало .  :-( 
Сега го преместих в друг аквариум /само с гупи/, пуснах му 1 таблетка и започна да си я смуче с голяма наслада....направо ...не я изпускаше .  :-D , а в предишния аквариум - рядко му се отдаваше такава възможност ...дори и при наличие на няколко таблетки . 

Luton

Браво колега, даже отлично *THUMBS UP*
Това данио ли е на 6-тата снимка?
Поздрави

Bolta

Мерси  *privet* ! Ама чак пък отлично .  *NO*
Да данио е , общо са 4  ....бяха 5 , но едното женско умря по много гаден начин .  :-(
От поколението им оцеля само едно едиствено рибе , обаче има сътбата на Немо от филмчето . Немо е с недоразвита перка , а моето е с постоянно отворена уста.  :-D  *dontknow*

Bolta

Ето едно клипче на слабичкия анциструс , който преместих в друг аквариум . Горкичкият .....тук пък се бори със "стадо" от 11 изгладнели гупи  *CRAZY* .
Озаглавявам клипчето : ''Борба за храна''  :-D

Caxapa

Вечер , като изгасне осветлението и рибите се успокоят- час и нещо след изгасянена лампите му пусни таблетката. Той ще си е намери и ще хапне необезпокояван. Единствено ампулариите са им съперници по това време ако имаш такива в аквариума де.

Bolta

Благодаря ! Като го гледам тук повече се справя с храненето , отколкото когато беше при "братовчед" му . Ама ще пробвам идеята .....всъщност аз знам това , но никога не съм хранил на тъмно .  *THUMBS UP*
Ампуларии нямам там - имах 2 в големия , но преди 3 дни умряха ... незнам защо .  *dontknow* . Много странно ...рибите са добре , а те хвърлиха топа .

Similar topics (5)

12836

Започната от jix

Отговори: 22
Прегледи: 23894

46093

Отговори: 35
Прегледи: 16843

41625

Отговори: 13
Прегледи: 11038

34253