• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Aквариумите на Asmodeus

Започната от Asmodeus, 23.02.2010 23:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Asmodeus

Забелязах че пашкулчетата са изсъхнали... Махнах ги - рибите ги харесаха.

Така, след като махнах скалариите реших че трябва да направя малко разместване...

Май е по-добре, а? Темите за акваскейпинг бяха полезни...
По принцип криптокорините са по-големи, ама ги орязах стабилно... Нищо, за 2 седмици няма да има изглед пред аквата..

Имам няколко въпроса..

Анубиаса, не мога да му намера място.. дайте някое предложение къде да го сложа.. пробвах на корена... нещо не ми се връзва баш с картинката...
Малката криптокорина, която е пред корена, добре ли е така? И ако е добре, нужно ли е да взема още 1-2 за да покрият започването на корена?
За нискоразтящи растения.. Елеохарис, Глосостигма или Марсилея? Кое ще отива повече на пейзажа?

ПП: Снимката е правена още докато не се беше избистрила водата :)

Здравков

Аквариума ми харесва, добре си кординирал корена с растения.

Asmodeus

След като получих марсилеята, тетрите и неритините от владо ето малко свежи снимки, както общи, така и на обитателите и растенията...

Asmodeus

Сложих си лампи Гролукс и Аквастааааааар! ^^

Caxapa

Не знам какво съм си втълпил или съм се влюбил в анубиаса да е в някой ъгъл преден и по-скоро на малката страна по средата.  Така тропосан на корена не ми харесва лично на мен. И аз искам да хвана някой на корена но за сега се ограничавам с прихващане на камък. Анубиаса  не обича светлината, поне при мен. А и като си разпери листата и засенчва останалите около него.

Asmodeus

Анубиаса го махнах преди доста време... Просто не му намерих никъде място... Нито се захващаше... Та да, той тоя стрък стана исторически.. първо при Деян, после при мен, после пак при него.. а преди това кой ли знае къде е бил :D

Деян

Преди това за малко при Мариян, преди това при лонганлон...  :-D  Ако го искаш...

Asmodeus

Ааа дръж си го :D

Asmodeus

Някои нови снимки след трагичният инцидент с криптокорините /заради което търся растения със заден план :) /:

Asmodeus

Коелги, разбрах че за да се създаде ефекта на амазонски биотоп тип "черна вода" трябват изсъхнали шумки да се сложат в аквариума? Може ли съвет? Ще е добре ли да сложа и има ли някаква опасност за рибите?

BOJO

Цитат на: Asmodeus - 11.08.2010 23:01
Коелги, разбрах че за да се създаде ефекта на амазонски биотоп тип "черна вода" трябват изсъхнали шумки да се сложат в аквариума? Може ли съвет? Ще е добре ли да сложа и има ли някаква опасност за рибите?

Сложи корен ама нов, водата черна става
Ако мога си позволя да кажа : преди снимки избърши капките от аквариума с препарат за почистване на стъкла :)

Asmodeus

Може, даже го направих.. ама жалко че се сетих след като направих снимките... :D

tomatomov197

Продава се готова "черна вода "   моите риби много и се радват .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Asmodeus

По принцип ползвам на Sera black water, но ми стана чудно да пробвам как ще се получи и от естествени продукти :)

Asmodeus

Ето едно ново проектче, 17.5 л. Мисля да си преместя черитата в него както и ендлерите.. може и някоя микрорасбора галакси да си взема...

корена ще му сложа явански мъх, а за полянка мисля марсилея.. дайте някакви препоръки ^^

Similar topics (3)

19188

Отговори: 184
Прегледи: 81484

39734

Отговори: 52
Прегледи: 25205

22355

Отговори: 115
Прегледи: 49755