• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Категории и награди за конкурса "Коледа 2005"

Започната от niky, 29.11.2005 11:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Boby_

Аз също смятам, че най-моралният и безпроблемен подход е участниците да не гласуват в категориите, в които участват. Затова се присъединявам към заявлението на penchod и Stas:

Няма да гласувам в категориите, в които участвам.

Апелирам към организаторите да направят от това правило, преди да е започнало гласуването.

Longanlon

ми аз като участвам във всички категории какво - да не гласувам ли?

Longanlon

както казах за мене мнението и гласа на Рейвън примерно е много по ценен от този на някой, който ще гласува, защото не участва.

Boby_

Цитат на: Longanlonми аз като участвам във всички категории какво - да не гласувам ли?

А да гласуваш ли?

Boby_

Цитат на: Longanlonкакто казах за мене мнението и гласа на Рейвън примерно е много по ценен от този на някой, който ще гласува, защото не участва.

Мнението на raven можеш да го получиш и без то да формира класирането в конкурса. Това по-малко ценно ли го прави? Ако кажеш да, значи сам си противоречиш.

NikolaV

Гласуването на участниците си е въпрос на личен избор, след като не е предварително регламентирано. За мене има два варианта:
Или гласувам по съвест и се слагам където смятам ми е мястото или понеже не съм сигурен, че ще бъда безпристрастен към себе си, а и сърце не ми дава да се сложа на място по-различно от първото :-) да не гласувам. Лично аз избирам втория вариант и няма да гласувам в моята категория. Както и не гласувах за себе си на предишния конкурс.

6aro

И аз няма да гласувам в моята категория.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Dimitar

А късно ли да се промени системата и всеки, който гласува да е ДЛЪЖЕН (или автоматично, ако той не иска) да поставя своя аквариум на първо място? Всички имат по 1 първо място повече - и никой не е ощетен... Мисля, че има време, нали не е започнало гласуването още? Не е логично да гласуваш, ако се ощетяваш по този начин... :roll:

77

Цитат на: DimitarА късно ли да се промени системата и всеки, който гласува да е ДЛЪЖЕН (или автоматично, ако той не иска) да поставя своя аквариум на първо място? Всички имат по 1 първо място повече - и никой не е ощетен... Мисля, че има време, нали не е започнало гласуването още? Не е логично да гласуваш, ако се ощетяваш по този начин... :roll:

Deep

Ами не е ли най- просто да се направи така, че всеки участник да НЕ може да гласува за себе си. Така всичко би било обективно и не би породило толкова голяма полемика. Защото все пак един може да гласува за себе си, а друг да не го направи и това донякъде би изопачило реалните резултати.

Тони

Цитат на: 6aroИ аз няма да гласувам в моята категория.
:D Ти и в останалите няма да гласуваш! :D
Май организаторите трябва да се намесят!
Ако най-компетентните не дадът мнение (оценка) в категорията, в която са най- силни и за това участват в нея, то самия конкурс ще загуби много!
Според мен няма да е проблем да се променят малко правилата :lol:
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Longanlon

Лелеееееееее, пак разправии по правилата в баш последния възможен момент. Я да се изкажа и аз...

Искам да гласувам. Искам и за моя аквариум да гласуват участниците от моята категория. Ако е възможно и не създава прекалено големи главоболия на господа организаторите, нека правилото е собственият аквариум да се поставя винаги на първо място, за да има стимул за гласуване.

fridolina

Подкрепям идеята, участниците да поставят собствения си аквариум на първо място, като стимул за гласуване  hump

NO CARRIER

При условие, че накрая резултатите ще излязат наяве, защо да не гласуваме за категорията, в която участваме?! Ако аз съм сложил на последно място снимките на най-добрия от конкуренцията, то това би било явно заяждане и може да последва дисквалификация, както и забрана за по-нататъшни участия.  :D Иначе мнението ми е, да не си оценяваме собствените аквариуми, но така или иначе съм зле със статистиката и математиката, може и да не е правилно.  :roll:

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dido

Добре, така да бъде  :lol:

Всеки участник да гласува за себе си на първо място.

Ако някой от участниците не е видял тази промяна в последния момент и гласува за себе си на последно място, то ние ще коригираме вота му в движение.