• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

120 литра от България

Започната от Letniq, 24.01.2010 00:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Letniq

Още не съм подобрил осветлението, но пък за сметка на това си имам разни обитатели вече :)
Миналата седмица сложих два Турбо охлюва и вчера една пясъчна звезда да рови пясъка, че иначе дъното ми все кафяво стои :)

Letniq

При положение, че все още нямам никакви риби в аквариума трябва ли да я храня тая звезда с нещо?
Първия ден/два беше доста пъргава, но вече втори ден стои все заровена и само от време на време се отравя и се мести малко по малко и пак се заравя.

trupai

Извинявай, че спамя в темата ти, но искам да попитам дали твоята звезда е като тази?!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Letniq

Ами прилича на външен вид :) Само, че както се вижда от снимката моята е бежава :)

trupai

Тая гад ме бодна в Гърция на плажа! Много ми е инересно дали ще може да живее в домаши условия!?
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

torsade

Не трябва да се вадят от водата, защото като влезе въздух в тях често умират.
(Не отговарям на Летния, щото не знам отговора)
Охлювът не ни е враг!

Letniq

Това за ваденето от водата не го знаех :) но ми направи впечатление, че като си я купувах също я извадиха от водата и аз като я местих от торбичката в съда за накапване я извадих за малко от водата докато я преместя :( да не би това да е причината, че е унила  :-|

Letniq

За сега всичко е живо в аквариума ми :)
Вече един месец имам и един Yellow Tail Damsel :)

Ето новата придобивка, която подготвям след като се мъчих няколко месеца с канистър :) 40 литра съмп :)

ето една снимка в общ план :) леко временно състояние докато тия дни включа съмпа в действие :)
някой ако може да сподели какъв може да ми е проблема да имам тия зелените алги по предното стъкло.

kamenov

Причините за алгите по предното стъкло може да са много. Като заначало напълни водата догоре след това направи едни тестове колкото можеш по-пълни и ще гадаем ;)

tishovsx

Един съвет, махни тия пластмасарски топки от съмпа, просто не ги слагай :-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

kamenov

Че какво им е на био-топките Тишо?
Не се задръстват като керамиката, подсигуряват походяща среда за развитие на полезни бактерий...
Е имат и недостатъци като например това, че задържат част от органичните отпадъци, но далеч по-добре е да се задържат в тях и да ги изплакнеш отколкото да се отложат под пясъка.

iek

Лошото им е, че произвеждат нитрати, без последваща денитрификация. За този аквариум обаче, живи камъни и риби само, това не е проблем, особено пък за дамНселите.

tishovsx

Нали има живи камъни, за какво са му топките, да задържат органика!!!
При правилно конструиран съмп, всяка оттайка ще се събира в него и чистенето е лесно.
Не му трябва керамики, топки, ташакламаци, има ли живи камъни и дебело легло пясък всичко е наред.
Това е мое мнение де, ако иска да напълни съмпа с топки...проблема си е на човека, на мене ми е се тая  :-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Letniq

Мисля в първата секция(зад бялото) да сложа скимера и там да влиза водата от аквариума после под бялото преминавата във втората секция, където има малки топчета и активен въглен. Средните две секции съм ги оставил за разни макро алги. Последната секция както се вижда съм сложил от по-едрите топчета и помпата и мисля да я направя wet/dry.
Имам намерение да сложа и корали, но за сега като приоритет ми се иска да направя една добра среда без да ми става кафяв пясъка и стабилни параметри на водата.

Приемам всякакви предложения и съвети :)

Letniq

Ето до къде съм я добутал след 4 месеца...почти до никъде :) Но пък понаучих доста :)
Общо взето съм доволен, че вече имам може да се каже всичката техника, която ми е необходима :) Тия дни най-накрая пуснах съмпа като преди това сме спираше, че нямах overflow, но бладодарение на баща, който ми направи чудесен такъв вече и това е налице и филтрацията най-накрая работи :) Честно казано не вярвах, че рибата ми ще издържи един месец без филтър, само на помпи за течение. За този месец дадох само една жертва, един турбо охлюв, и то защото се беше обърнал и цяла нощ е стоял обърнат. Доста ми зеленясаха камъните през това време и сега ще трябва да махам зелентията от тях ако някой знае как най-лесно става това да казва :)

Similar topics (5)

46202

Отговори: 19
Прегледи: 17913

26406

Отговори: 22
Прегледи: 31654

52424

Отговори: 13
Прегледи: 14029

36788

Отговори: 94