• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Съвременно кино Avatar

Започната от elblanko, 20.12.2009 23:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NO CARRIER

Руснаците хвалят това филмче. Чакам го с интерес.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

Дано да е добро това, аз харесвам постапокалиптичните драми но проблемът при тях е че рядко стават хубави.
За пример- последната адаптация на легендарната книга "Аз съм легенда".
Филмът беше легендарно осиране на една наистина легендарна и основополагаща книга.

Резидент ийвъл също не предложи нищо интересно с изкл. на Мила Йовович.

Хубавото на драмите стил "дарк фючър " е че могат с цената на малко средства за декори да разгърнат потенциала на актьори и сюжет- така се надяваме че повечето кинти отиват за звезди и сценарии.

За съжаление това рядко става, може би като изключим филмът донесъл най голяма възвращаемост на вложените средства в историята на киното- "Лудият Макс".

Все пак Дензъл е звезда от първа звездна величина- надявам се че не си е заложил "оскаровият" задник за някаква рядка бозица.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

suntsu69

И "Воден свят" не беше чак толкова лош, и "Пощальона" ставаше. Посткатастрофичните май най-много им се отдават на холивудци.

Raven, не каза за метъла, да знам, да почвам ли акваскейпа? :-D

Raven

Оуу- пощальона забравих да го спомена- добре че мъ смисли :-)

Не че съм фен на Дейвид Брин- но книгата му е много,много класи над филма.

Просто поредната оакана книга, искрено се надявам да не пипнат любимият ми Браян Олдис - че той има много добри книги на тази тема.

Кантата за Лейбовиц- може би най добрата постапокалиптична книга която съм чел, щом досега Холивуд я е пощадил имам надежда че са я забравили.

Raven

Цитат на: suntsu69 - 22.12.2009 10:12
бах,бах... четем Стругацки, ако слушаш и метъл, ще се замисля дали да не сменя рибите с аква скейп. Иначе от дете си мечтая да гледам "Трудно е да бъдеш бог". Въпреки че, като се има предвид какви бози са направени върху "Пикник край пътя", май е по-добре да си остане мечта.

ПЦ. А гледали ли сте престъпното филмиране на "Звездни рейнджъри" на Хайнлайн?

Звездните рейнджъри /егати превода/ наистина са престъпление.

Книгата всъщност е много философска, тя развива едни много интересни авторови идеи за формиране на здраво общество в условията на наложен шовинизам.Книгата е приемана като библията на шовинистите и войнолюбците, но всъщност тя е някакъв вид социален теоретичен експеримент.

Идеята на книгата е- възможно ли е да се формира здраво общество в условията на такава нездрава среда като перманентна война, как би изглеждало такова общество и няма ли  да се изроди в някаква неморална посока.
Голяма част от книгата е заето от развиване на тази теория на Хайнлайн под формата на разсъждения на главният герой и лекциите на преподавателят му по социални науки в гимназията.

Книгата е много оспорвана и много дискутирана, един от върховете в жанра е а филмът беше просто обида към всичко интелектуално.
На мен специално тази тема ми е много интересна и за това съм чел внимателно и препрочитал книгата дста пъти, също така съм чел доста коментари и спорни дискусии за тази книга.Определено не заслужаваше такъв филм.

..................

Не че те подтиквам към акваскейпа, но аз съм отявлен форумен металист :-)

Започнах с Моторхед в четвърти клас и от тогава не съм свалял гарда, в момента съм на нео метъл вълна и малко психеделик- Дефтоунс, SOAD, Tool- но винаги съм готов да се разложа на някой добър стар Слеър или Криейтър примерно

suntsu69

Е, това обяснява защо си минал към акваскейпа. Аз си карам на класика - Metallica, AC/DC, Manowar, Helloween, Judas, Motorhead ...
На 14 Май на линия ли си?

А "Рейнджърите" и "Луната е наставница сурова" са много,много повече от плоския екшън. Невероятното в случая е, че Хайнлайн е американец.

Кантата за Лейбовиц - това от кой е? Не съм я чувал, но ако не е от някой известен за мен фантаст, с това заглавие не е имала много шанс да и обърна внимание.

При филмирането въпроса е по-скоро има ли изобщо добре филмирана фантастична книга. Даже има ли добре направен фантастичен филм? Освен "Star wars" и "Total recall", май за друг не се сещам.
Имаше едно време един полски - "Сексмисия", тогава ми се стори много добър, ама сега не знам дали пак ще ми хареса.

Raven

Гледах го  въпросният филм току що.
Ами - зашеметяващ е , съвсем определено.
Много приятна приказка с много ,и надявам се основополагащи ефекти.
Наистина се надявам 3Д-то да се наложи като стандарт и да има все повече такива продукции.Струвало си е чакането на Камерън.

Колкото до сюжета- ами еко темичка, няма лошо.

Но този  сюжет съм го гледал вече десетки пъти- главният герой завоевател си пада по местното момиче и минава на страната на благородните диваци.

Капитан Смит и Покахонтас като първоначална идея , а иначе най популярният вариант е "Танцуващият с вълци".
Все пак мотото на филма е достойно за уважение и е много актуално.

elblanko

Цитат на: Raven - 21.12.2009 20:38
Аз обичам тежкосюжетни филми, но според наблюденията ми филмите които ми харесват обикновенно минават незабелязани.
Филмите със сюжет за съжаление не се търсят много :-)
Гледай ''Equilibrium'' и ''Requiem for a Dream'', Може да са минали и покрай теб без да ги забележиш. ;-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Peakone

Филма наистина е уникален и си е изживяване да го гледаш на 3D с тези невиждани до сега ефекти. За първи път да ми се иска да гледам някой филм 2ри път на кино в рамките на няколко дни :) Бях малко скептичен за филма впредвид по-детския вид на на'ви-те, но ми трябваха няколко минути да свикна с тях.

Наистина филма си трябва да се гледа, не всеки ден излизат продукции, които го заслужават... особено в последните години.

elblanko

Антон Светозаров

DJBamby

Джеймс Камерън променя филмовата индустрия !
И предполгам сте чули, че 17 дни след премиерата филма е спИчелил 1 000 000 000 $

Прочетете всичко от линка http://iskamdaznam.com/web/?p=2057

Гледах го няколко пъти на компа, веднъж на кино. Страхотен филм ! Уникален !
- 666 litra.

Асен Евгениев

Филмът е много як. Ако бях малък, щях да го гледам 50 пъти. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Деян

Ама хич не ми харесва! Е добре де, как може човек да се влюби в осем метрова синя гад?!

Асен Евгениев

Цитат на: Деян - 17.01.2010 00:25
Ама хич не ми харесва! Е добре де, как може човек да се влюби в осем метрова синя гад?!
Що бе, аз бих я таковал женската.  :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

elblanko

Цитат на: Деян - 17.01.2010 00:25
А за обратното, замисли ли се? ;-)
                                                                                                                                Антон Светозаров

Similar topics (5)

4736

Отговори: 34
Прегледи: 20504

4259

Започната от su6tata

Отговори: 25
Прегледи: 11535

23123

Отговори: 3
Прегледи: 3588