• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Един пример от България

Започната от alexandarcho, 12.11.2009 18:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alexandarcho

На седем месеца
Гобито се метнало в колонката

След поредното основно почистване от алги и тиня, което включва вадене на камъните в легени и търкане с четката анемонката не може да си намери място и се носи по течението. Клоунчето обаче не се отделя от нея и за миг

bigbeer

*ROFL* Яко. Трябвало е клипче да направиш!  *THUMBS UP*

alexandarcho

Цитат на: ASH - 12.11.2009 20:35
Като се замисля, наистина ти трябва един фон за преливната колона....

Вече не, ама трябва да направя актуални снимки.

Цитат на: tishovsx - 12.11.2009 20:40
alexandarcho , мислиш ли, че течението което правиш с тоя повер хед ти е достатъчно, увеличи течението и повечето водорасли ще изчезнат :-)

Едит:
Някой не ти ли каза, че тая пеперуда похапва и коралчета...даже и някоя друга анемония, това идеален изтребител на аиптазии...

Това са снимки от октомври 2008г., вече всичко е наред, но нали и аз като хамериканците карам наред :-) Аквариума е стартиран на 31.03.2008г. А точно тази пеперуда се държа много прилично, изяде аиптазиите и се спомина :'( 
Цитат на: bigbeer - 12.11.2009 20:46
*ROFL* Яко. Трябвало е клипче да направиш!  *THUMBS UP*
Има
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
: 12.11.2009г 22:10ч
Декември 2008г. Вече сме на девет месеца, една бременност изкара. Има нов скейп, като за коледния конкурс на форума :-) Много си го харесвах така. Снимките за конкурса

И още от този период

И едно чудовище, което не знам кой го роди в аквариума *dontknow*. Не можах да го щракна добре и повече не го видях, но дълго време не пипах нищо вътре. Беше дълго поне една педя :kreshtja:

Малко снимки от февруари

Какво му беше на таралежа та докара такъв цвят  *dontknow*

Може би, защото беше навечерието на Трифон Зарезан, въпреки че не помня да съм му давал от червеното

: 12.11.2009г 23:11ч
Други жители

Анемонията стана огромна

и последните снимки, които съм правил с телефона са от септември

В момента аквариума изглежда по друг начин, но трябва да направя снимки тия дни и ще ги постна.

mejdupraznika

niky

Напоследък се появиха хора, които определено ме подтикват към фалит :-) Ти си един от тях.

Страхотен аквариум. *BRAVO*

Живко

Този раздел трябва да бъде изтрит и забравен.
Ако не го направим в най-скоро време повечето от нас ще са фалирали :-D
Тогава ще разберем дали живите камъни са до толкова живи, че да стават за ядене :-D

Прекрасен аквариум!
Никой не се е родил научен.

tishovsx

IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

hristoz

Това с чудовището ми хареса  *bg*

Бях чел подобен журнал на един соленоводен аквариум - пичът по едно време се усъмнил в нещо, поразровил обслужващата техника и изкарал от едната тръба един огромен червей, който се е заселил вътре и се е развил с времето в цялата и дължина.

То знаеш ли с тези живи камъни к'во си пускаш  в къщата *dontknow*

Асен Евгениев

Някой може ли да идентифицира това "чудовище"?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

botan

Oт тази снимка не мога да кажа с точност, но прилича на скарида богомолка (Mantis shrimp).
http://www.reeflex.net/tiere/1743_Chorisquilla_tuberculata.htm

vasso

Ама нали е дълга около педя. За такава скарида не знам да има. *NO*

Caxapa

Някой колега беше публикувал снимка на подобен червей който се криел в пясъка. Червен с много крака като морският червей (стръв за риба) само, че с повече крака и усукан като въже. А някъде в Ю-тубе даже имаше и клип ако не се лъжа на такъв "крокодил" .

N.Nobs

Червей много, но по тази снимка можеме само да гадаеме.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Similar topics (4)

23046

Отговори: 96
Прегледи: 61107

38429

Отговори: 81
Прегледи: 82365

21369

Отговори: 59
Прегледи: 53752

37910

Отговори: 16