• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариумът на hajigeo

Започната от hajigeo, 20.10.2009 17:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hajigeo

УАУ, почти година не съм си обновявал профила.

За да не остане някой с впечатление че съм се отказал, ето малко снимки:

80 литра скаридарник.
Неоните са аут. Махнах хемиантуса, че ми омръзна да го кастря и спрях со2-то. Добавям 1-2 пъти седмично желязо, микроелементи и калиев нитрат.

+++

126 литра общ
И тук няма со2, торенето е същото.
Докато бях отпуск, филтрите са били изключени 1 седмица и никой не беше забелязал. Жертви нямаше, но се появи доста брада.
Почистих механично, колкото можах, третирах с кислородната вода и  изикарбо, но все още има.   

Stelian

Днес попаднах на тази тема и искам да кажа, че това са едни от най-красивите аквариуми които съм виждал до сега. Много ми харесва начина по който комбинираш растения, корени и камъни и си мечтая някой ден да постигна нещо такова!

Искам да те попитам hajigeo на много от по-старите ти снимки видях, че имаш нещо като ричия по камъните и корена. Това наистина ли е ричия и как точно я захвана за тях?

hajigeo

Здравей,

Преди време наистина гледах ричия прикрепена за камъни. Тъй като ричията няма корен с който да се прикрепи за камъка или корена се използва мрежа. В конкретния случай, аз използвах мрежа която се продава в много от супермаркетите като гъба/тривка за баня. Може да се използва и такава от чувалче за картофи. Ричията е много нежна и не трябва да се притиска много, за да не започне да гние. С времето мъхът прораства през мрежата и тя се скрива.

Имай впредвид че ричията расте доста бързо и трябва да се подрязва. Ако не го направиш, цялата топка мъх се откъсва от камъка и изплува. Момента с подрязването е много неприятен, защото целия аквариум става в парченца мъх.

Надявам се да съм бил полезен.

hajigeo

новите визии

126л. версия 3

+++

80л. версия 2

Поздрави

Similar topics (5)

43671

Отговори: 7
Прегледи: 6967

20541