• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

"Къчак" - новият клип на DJ Дамян

Започната от Longanlon, 26.10.2005 12:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

miTko

Цитат на: LonganlonВсъщност Ъпсурт не съм забелязал да приличат по каквото и да е на Бийсти Бойз (освен че и на двете групи стила се отличава доста от класическото виждане за рапа). Лично според мен те са комай единственият свеж и слушаем полъх на рапа не само у нас ами и изобщо.

Раким, предполагам, че не всички рапъри са прости, че не всяко рап парче пее за циганския живот на американските цигани и че не всеки български рапър е като мишо ритника. Само че аз коментирам това, което виждам - по телевизията, на улицата, в университета си даже: коментирам преклонението към една култура, чужда за реалността на всеки нормален човек (който нито е 'гангстер', нито колата му подскача като си пусне музика). Една изкуствена, куха култура. Култура на елементарното, на първосигналното, на големите ланци и на нито една прочетена през живота книга. Култура на принизяване на човешките социални и икономически отношения, на неходенето на училище и живеенето от социални помощи. Култура, която възниква само в условията на ('бездуховност' щях да кажа, ако бях застаряващ културолог, добре, че не съм...) социален упадък, на интелектуална нищета, където само престъпността е уважавано средство за препитание. Култура, която е несъвместима със съвременните идеи за обществото и отношенията в него (или поне на мен така ми се иска, щото в общество като на тази култура аз не искам да живея).

А за налагания образ на жената какво да коментирам... вие шсе сетите.
Хайде да не почваме тая тема за жената...Ти по-добре раздухай клюката от къде се сдоби с Оtocinclus??? :shock:
Разни мои АКВАРИУМИ 

tishovsx

...и аз съм търсил под дръво и камък, ама нема...я кажи си сега, защото с Митко ще ти слагаме горещ качамак на тумбака !
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Longanlon

Един брадат хърбав субект ми ги прати по пощата. Още са бебенца.

dido

Той брадатия хърбав субект спомена, така между другото, че специално ги е тренирал да пасат растения... :roll:

Stas

Абе аз разбрах откъде са, но ти кажи:
1. Здрави ли са?
2. Хапват ли си гадни зелени малки чудовища?

Longanlon

Ами за сега са добре - въпреки крехката си възраст и размер от 1.5 см се оправиха от стреса от пренасянето (4 часа с автобус) доста бързо (е, не колкот сиамците...) и на следващия ден, макар и леко плахи, възвърнаха цвета си започнаха да засмукват де що има повърхност в аквариума ми. Дали са ефективни чистачи все още не мога да кажа.

patter

Цитат на: rakim... всъщност хората не знаят дори какво точно означава точно dj,защото истинските хора с тази титла се броят на пръсти и се занимават с хип хоп ...

Много ми е интересно какво значи DJ , кои са истинските хора и защо един DJ  (за да се нарече такъв) се занимава с хип хоп?

zmeq

Реално тия дето пеят за МС-та май, ако не съм в тотална заблуда :)

Longanlon

На мен пък ми е интересно коя световна организация раздава званието DJ и определя кой да се нарича такъв и която пречи на останалите да си лепят това име.

NikolaV

Цитат на: LonganlonНа мен пък ми е интересно коя световна организация раздава званието DJ и определя кой да се нарича такъв и която пречи на останалите да си лепят това име.
Световната организация на диджейте:
http://www.dj.org

cihlidi_fan

Хммм....Този дамян не е никакъв DJ а некъв прост мангал де се опитва да си изкара хляба, по този начин че има хора които го слушат това вече си е въпрос вкус(аз определено не съм от тези хора).Всъщност и аз не съм много сигурен какво е DJ  въпреки че слушам само музика от типа:Транс,Хард Техно,Хаус,Габба,Дръм & Бейс и още много др.
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

Longanlon

тогава да те питам: като не си сигурен какво точно е DJ откъде пък си сигурен, че Дамян не е такъв?

cihlidi_fan

Ами нали именно той уж пее Хип-хоп(или Рап) и аз не съм сигурен какво точно,ами DJ-те са хора които се занимават главно с електронна музика, ролята на DJ е да работи на пуловете(плочите),общо взето  в DJ-ейските парчета не се пее...
220л. Танганайка

cihlidi_fan

Какво означава да си DJ е малко спорен въпрос, тъй като смисълът на думата се определя от мястото и събитието. Доскоро DJ-ят беше човек, който има музика, недостъпна за останалите. В този дух обаче, като DJ може да се разглежда и някой Winamp, зареден с тлъста плейлиста и random подредба на парчетата. DJ-ят винаги е бил някаква почти митична фигура, за която се говори в черно-бели окраски. Често обаче подобно отношение е малко попресилено. Работата на добрия DJ e не просто да пусне парчетата, а да ги подреди, смеси умело или казано с други думи - да ги поднесе на публиката по най-подходящ начин.
Има DJ-и от старата гвардия, които работят с грамофони (и на тях определено им е най-лесно). Други се мъчат със CD-та и внимават да не друсат player-ите докато пускат парчетата (Господ да им е на помощ)  

Eто това намерих по-въпроса :D  И именно както казах по-горе човек който се занимава с електронна музика(на компа,или на грамофоните)
220л. Танганайка

rakim

Значи на въпроса кво е dj?диско джокей,или този който пуска музиката.Шефа :lol: .Това название идва доста преди хип хопа,но е измислено пак от чернокожи които са се занимавали с музика от която чрез семплиране се прави днешния рап.Но е всеприето че това е титла от хип хопа.Сihlidi fan,в голяма заблуда си че на тези които пускат с плочи им е по лесно.Истинския dj пуска с плочи и е адски трудно.За акваристиката не мога да споря с повечето от вас,но за рап,соул,фънк,блус,реге и тн......не ме пипайте :wink: .Иначе никоя организация не дава титлата DJ,дават я хората,НО нека да ти пуска музика и да скърца dj Дамян и нека да ти покаже кво се прави с грамофони моя човек SKILL.В една стандартна рап група има DJиMC .Единия пуска музика другия рапира.А за хип хопа като цяло,има добро има и лошо.Това е разказ за живота ти,музика в която казваш всичко направо.Офф извинявайте увляках се,тва е нашия саит,а всъщност истинския прякор ми е черния.http://www.udarnatagrupa.com/ :D
540л Южна Америка

Similar topics (5)

2964

Започната от kalin

Отговори: 42
Прегледи: 22187

25282

Отговори: 15
Прегледи: 9035

42877

Започната от vanko563

Отговори: 0