• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какво е това?

Започната от Hristo Stoyanov, 15.08.2009 00:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

tani

И да го махам ли или не.

MeTogu

Според мен не ти трябва такава гад в аквариума.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Coral Master

Ако е вярно това, което пише на линка от N.Nobs, аз не бих го махнал. Освен, че тези червеи са изключителен деликатес в целия Пацифик, в статията пише, че се хранят с органика, но не с живи риби или корали.
Гледал съм, че събирането на тези червеи от морето е като свещен ритуал за местните хора. Червеите идват най-много за три нощи в годината, по няколко часа само на нощ и абсолютно всички жители на селището отиват да ги събират.

Дори само заради легендите бих се радвал да го имам това чудо в аквариума си. Tani, ако решиш да го изхвърлиш, бих го взел, като мога да разменя нещо в замяна.

Благодаря на Ноби за линка. Нямах идея какво е това, а сега се оказва, че си имаме още един такъв червей тук в Пловдив. Нямаше да знам, ако не беше тази тема !
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Canary

Цитат на: tani - 17.01.2011 17:46
И да го махам ли или не.

Би ли обяснил, ако беше вреден, как би го извадил от аквариума?

tani

Цитат на: Canary - 18.01.2011 11:17
Би ли обяснил, ако беше вреден, как би го извадил от аквариума?
Лесно той винаги помещава един и същ камък,когато се появи вадя цвлия камък и в съмпа а може и да пътува за Пловдив  *THUMBS UP*

Coral Master

Якоо,  а както се оказа и в новия 1200 литров аквариум на Симо от Пловдив има същата твар. Дали пък няма да успеем да ги размножим и след година да ви каним на пържени Palolo червеи с биричка?
*DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK*
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

M_I_T_A_K_A

Здравейте. И аз имам питане за една гадинка в аквариума ми. Тая вечер видях няколко от тея да се разхождат по стъклото.
Извинявам се за лошото качество на снимката, но още несъм свикнал на апарата. Ако се наложи мога да пусна и оригинала от който е отрязана тази снимка. Просто немога да го фокусирам много добре а нямам и макро обектив....

Големи са по около 1-2 мм. Доста подвижни.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Danyel

Това май са "COPEPODS" , хубаво е да ги има? Според мен!
http://www.xtalworld.com/Aquarium/hitchfaq.htm
http://www.atlantareefclub.org/forums/showthread.php?t=15479

M_I_T_A_K_A

Благодаря за отговора, но не е копепод.... имам си доста прилична колония от тях, но това е по голямо от тях и не е ракообразно а мекотело... от втория линк, който ми даде ми прилича на Clear Flatworms.

Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tani

И аз да попитам ,имам много от тези незнам дали се движат и дали ми пречят.Благодаря.

hahyhihi

Вие сте направо супер с тея гадинки  :-D аз има баси тъпия проблем с малките гадни звездички Astraea !!! *MODERATOR*
Ако някой знае нещо по въпроса да свирка  :-(

tishovsx

Отдавна не се впечатлявам в разни гадове дето ги имам в аквариума. Природата си знае работа, само да не пречат и всичко е наред :-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

BLKnight

Какво прави новопридобитата ми астрея?
Ако прави Ja jaa, jaaaa, das ist fantastisch! Ja, Jaaa, wunderbahr!!!!
..егахти охлЙофите имат в Холандия..

Снимано e по време на drip аклиматизация. Някой може ли да ме осведоми гореспоменатото ли прави или предава Богу дух?

Кликнете за МНОГО по-голям размер

P.S. г-н Кор, благодаря за позволението да ползвам Вашата тема.

ququ

Със сигурност не предава богу дух, но защо точно тогава е решила да го прави ...

Similar topics (3)

51378

Започната от big_head

Отговори: 4
Прегледи: 4517

35943

Отговори: 0
Прегледи: 5503