• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Въпрос относно капак

Започната от cirona, 25.06.2009 01:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cirona

Здравеите. Значи имам някакви съмнения, по точно някакъв страх че аквариума няма да издържи капака  :-[. Капака ще е от пдч с дебелина 1.8 мм. Извинявам се за глупавия въпрос но се притеснавам... Аквариума ще е от 8 мм стъкло 100x40x50  :-[ *dontknow*
: 25.06.2009г 01:01ч
Имам и още 1 въпрос  :-P от каде мога да си купя силикон Dow Corning 881 - черен  *HELP* В Пловдив продава ли се някаде :)

igenov

Относно капака не се притеснявай. Просто на теб няма да е удобно да работиш с него, защото ще е тежък. Не би ли могъл поне дъното му да направиш от друг материал, например шперплат.

jojo

Аквариумът ми е 112 L и капакът, който си направих е от ПДЧ. С 5 пури е и тежи точно 10 кг. Вече 2 г. нямам проблеми. Плюс това съм го облепил с черно фолио и не съм забелязал до сега влагата да му е повлияла.
АЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".

cirona

Мерси много. Моито ПДЧ си е с фолио + това ще сложа един кант по всички ъгли от алуминии за влагата не се притеснявам :)  *CRAZY* *THUMBS UP* *thanks

cirona

А относно силикона да кажете нещо  *HELP* :-[

BatV

Защо не пробваш да направиш капак от FOREX- лек, здрав, лесно се реже . Преди няколко дена аз направих такъв и съм супер доволен! Покрих го с мебелно фолио и изглежда страхотно! При Forex-a влагата не влияе изобщо! Има го в всяка рекламна агенция. Успех!

yri

Капак направен от ПДЧ ще при това толкова дебел ....... не виждам смисъл, най малкото изглежда много грубо. Направи си капака от Форекс както те посъветваха колегите, или най добре от ламиниран паркет. Форекса ако е много тънък се деформира малко или много от топлината на лампите. Имам 3 капака от ламиниран паркет, ако трябва да правя друг капак пак ще е от паркет!
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)

todorov

Здравей! Аз си направих капак от 18мм. ПДЧ и нямам никакви проблеми,просто е малко по тежък.
А за грубо  =-O. Малко несъм съгласен. Ето виж този! Дължината е 125см.
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=mgallery;sa=item;id=652 .

Similar topics (5)

45434

Отговори: 633
Прегледи: 430948

6863

Отговори: 1566
Прегледи: 926747

55295

Отговори: 7
Прегледи: 7208

13563

Отговори: 8