• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте!

Започната от llello, 08.09.2005 15:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Violeta

И аз имам един проблем. Компютъра и монитора в работата не се разбират. Резултатът - компютърът "зависва" за няколко секунди, след което мониторът "изгасва", пак за една-две секунди. Понякога е много досадно, всъщност винаги. Това се случва, когато работя с графични 3D-продукти. Днес ми инсталираха един такъв и според човека, който се занимаваше с това, проблемът е, че с драйверите за видео-картата не е инсталиран OpenGL. Според колегите обаче това не било възможно. Идеи?
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Stas

В твоя случай Вили, има един много стар и много изпитан метод за диагностика: "Метод на пробите и грешките".

Слага се една хубава нова видеокарта със съответните драйвери. Ако проблемът продължава - значи не е от видеото. И така се подменят един по един най-вероятните причинители на "зависването". Тук може роля да играят още дънната платка, паметта, диска, евентуални допълнителни контролери и ... не на последно място самата ОС, което вече е кофти!

dido

Violeta

ASUS 9520 TD 128 MB/128 bit, TV Out, DVI...
Такава е по документи. Компютърът ми е "заварено положение". В интерес на истината положението беше по-лошо, но го почистихме и сложихме силиконова паста на радиатора на процесора и сега се търпи. Но проблемът, все едно - не е решен.
....
Това, което забравих да кажа е, че имам проблеми и с опресняването, а е съществено, защото ми се струва, че двете неща са свързани.

dido

Драйвера определено. АТИ-тата имат едно странно чудо - като забие видео картата, драйвера се мъчи да възстанови системата от срив. Не че успява де, ама тия ефекти ги виждам същите и при мене.

Изтегли нови драйвери, би трябвало да се оправят нещата.

Violeta

Оффф... Нови драйвери теглих преди около месец и са инсталирани.Само дето не съм сигурна дали го е имало проклетото OpenGL. И не знам как да проверя.
Иначе това, дето препоръча Стас много ми хареса - и то ако може "виновникът" да бъде разкрит накрая. Дотогава ще имам една практически чисто нова машина. Подозирам обаче, че на шефа едва ли много ще му хареса :roll:

DJBamby

Спокойно, на всички ни премигва така. Проблема е от позастарял Win. а главният виновник са драйверите. По-новите драйвери са разработени специално за новите поколения видеокарти, които имат екстри несъществуващи в старите видеокарти.

Друго малко вероятно е видеокартата да прегрява! Но в този случай пчва по скоро да гаси монитора за няколко секунди или да забива компютъра.
- 666 litra.

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

DJBamby

Да на секудната се сетих и го оправих, това пък беше Ати.

Значи остава Виолета да пробва нещо и да каже как е.
Десен бутон > Properties > Setting > Advanced и в момента, в който чукне Advanced екрана трябва да трепне за части от секундата ако премигва дразнещо с гасене и палене >смяна на драйвера.
- 666 litra.

Xektor

Ако прави проблеми само когато се натовари видеокартата може да е от прегряване на видеото или от подути кондензатори на дъното. А за OpenGL мисля, че няма опасност да не е инсталиран.

Violeta

Цитат на: DJBambyДесен бутон > Properties > Setting > Advanced и в момента, в който чукне Advanced екрана трябва да трепне за части от секундата ако премигва дразнещо с гасене и палене >смяна на драйвера.
Не, не примигва дразнещо, ако примигва въобще е почти недоловимо. Мониторът (или видеокартата) "търпи" без проблем всичко останало, само не 3D-продуктите. Особено в режим Shading и при динамично изображение... Така че може и Xektor да е прав. Ако е така, тогава...?

NO CARRIER

Ако са подути кондензатори ще се рестартира цялата машина. Опитай да инсталираш нов directX ако не си го направила до сега.

Violeta

Не съм. А какво е това??? И къде да го търся?

NO CARRIER

Violeta

Този DirectX би трябвало Windows-a да си го сваля и инсталира сам... Или се лъжа?

Similar topics (5)

5636

Отговори: 672
Прегледи: 431217

23817

Отговори: 913
Прегледи: 467788

20237

Отговори: 8
Прегледи: 7438

38324