• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Какъв е "нормалният" цвят на Aquastar на силвания

Започната от bobby_m, 07.09.2005 16:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stas

Ще видим като започнеш да косиш зелените нишковидни...
Дано се обзаведеш и с тях.

Raven

ааа не,те вече се появиха и си умряха сами,
сега нямам почти никакви водорасли :twisted:
в началото и водата ми мътнееше и стъклото се покриваше с налеп но всичко изчезна от самосебе си.сега като се замисля флорената не съм я сипвал от десетина дена- дали не е от това
:roll:

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Stas

Хм. Едва ли. Оформя се едно мнение у мен, че ако използваш само Флорена, то тя не дава всички необходими елементи и като резултат има излишък от едни и недостиг на други. Следователно растенията не се справят достатъчно добре с водораслите.

Явно Флорена не е лошо нещо, но не е достатъчно.

Евгени Младенов също слага Флорена. И други неща де, но и Флорена също. А и той няма никакви водорасли.

Аквариума му е много добър - човекът си знае работата.

77

tishovsx

@77
Така не може да се прецени, монитори - различни, апарати също, но може човек да добие представа поне от цветовия спектър, ако е добре с очите разбира се :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

zariio

абе я който знае да каже от къде да си купя една филипс 965?

Stas

Аз мойте си ги купих от ДЕНИМА, но бяха Т5.

abaro

Потърси на Стамболийски магазин Светомаркет. Мисля че беше някъде срещу магазин Щъркел. Това е бургаска фирма и аз от техния магазин си купих тези дни 18В.
Сега жена ми ми каза че на стълбовете по улицата пред Арена от Люлин към центъра имало рекламни табелки Светомаркет/Дени лайтинг.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

batmilcho

Може ли да се комбинира една лампа Сера Плант Колор 18 вата и две Аквастар 18 вата.То по принцип може но .... ефекта е по важен.
Аквариумът е 110 литра.Височината е 45 см.

Petkov

Ето цвета на ламптата в зависимост от келвините и:

Petkov

Цитат на: batmilcho - 23.02.2008 19:27
Може ли да се комбинира една лампа Сера Плант Колор 18 вата и две Аквастар 18 вата.То по принцип може но .... ефекта е по важен.
Аквариумът е 110 литра.Височината е 45 см.
Gro Lux e 8500k а Aqustar e 10000k. Силвания препоръчват Aqustar да не се комбинира с други лампи. Препоръчват да се комбинират Gro Lux с Daylightstar която е 5000k и няма излъчване в UV спектъра. Липсата на UV спектър подтиска развитието на водорасли а комбинацията от двете дава добре балансирана светлина за аквариум.

miTko

Цитат на: Petkov - 15.05.2008 16:52
Gro Lux e 8500k
Петков, това къде го прочете? Имам спомени за 3 пъти по-малко.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Petkov

Ето тука пише всичко за лампите на Sylvania които се предназначени за животни и растения.
Под спектрограмата пише колко келвина е.

Similar topics (5)

36473

Отговори: 12
Прегледи: 8280

4331

Започната от comar

Отговори: 14
Прегледи: 9027

12978

Отговори: 1
Прегледи: 4142

1831