• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Цъфтеж на вода

Започната от refer, 01.06.2009 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

manyg

zariio, днес не съм торил и ще го оставя така за няколко дни. Утре може би ще пусна ув лампа да видим дали ще даде резултат. Нивата не съм ги мерил, не съм си вземал тестове.
Преди торех с 70ml Калив нитрат, 40ml Калиев диходрогенен фосфат през ден и по 30ml тензо коктейл (по метода на приблизителните показатели). СО-то не се спира. Пускам по мехър4е на секунда което се разбива на 100%

Caxapa, тези балон4ета се появиха понеже днес пуснах канистъра който е свързан през проточен реактор. Реактора нямаше как да го обезвъздуха и в него имаше няколко пърста въздушен джоб който се разбиваше и излизаше през флейтите. Утре няма да ги има.

zariio

Тези милилитри нитрат и фосфат нищо не ми говорят.Кажи колко милиграма чисто вещество разтваряш.Защо не спираш со2?Така ми се струва че се получават сериозни пикове на пх.Поне него мериш ли го?

manyg

до сега никога не съм мерил и не съм имал тези проблеми. Проблема е само с цъфтежа и той извежднъж се появи докато ме нямаше. Нито в малкият, нито в големият преди го имаше това :) Тази седмица ще си взема един дроп чекер (мисля, че така се казваше) за мерене на со-то, но и с него не съм имал проблеми до сега (поне така си мисля). Ориентирам се по рибите за со-то

разтворите са:
Калиев нитрат – 40гр в 500мл вода
Калиев дихидрогенен фосфат – 15гр в 500мл вода
Тензо - 15гр в 250мл вода

Caxapa

И аз питам защо не спираш СО вечер? За балончетата , разбрах..

manyg

Гледам доста колеги не го спират и нямат проблеми ;)

zariio

Първо ще ти е много трудно да го постигнеш това с постоянното подаване на со2.Не виждам смисъл аз.По количествата които си дал по-горе излиза че добавяш малко нитрати около 9ppm за сметка на фосфатите които са нап редела 2ppm.Като цяло този мето ми е доста неточен.Много по лесно ще ти е да ползваш някой калкулатор и точно да си сметнеш количествата.Така ще знаеш точно колко и какво добавяш всеки ден.Защо трябва да рискуваш с това натрупване.Калия ти идва око 5 пъти над нормалното.За тензото изобщо няма да говоря щото там не искам и да смятам какво става.

Между другото я кажи кой подава постоянно со2.Говорим за растителен аквариум.Стана ми любопитно :-)

Similar topics (5)

9812

Отговори: 20
Прегледи: 9069

40096

Отговори: 5
Прегледи: 4402

5167

Започната от Martins

Отговори: 10
Прегледи: 6157

35403