• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Малко пресни снимки

Започната от Boby_, 04.09.2005 22:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zariio

Я да те питам аз тебе мога ли да гледам заедно малавийци Haps/Mbuna.Аквариума който ми правят в тяхна чест е 130/50/60 при наличието на достатъчно укрития разбира си

Boby_

Цитат на: zariioЯ да те питам аз тебе мога ли да гледам заедно малавийци Haps/Mbuna.Аквариума който ми правят в тяхна чест е 130/50/60 при наличието на достатъчно укрития разбира си

Зависи какви Haps избереш - за някои по-дребните Мбуна ще са лека закуска, а не съквартиранти.  :lol:
Това е едната пречка. Другата е диетата - повечето Мбуна (с изключение на Labidochromis cereleus и някои меланохромиси) са предимно растителноядни за разлика от повечето Утака. Смята се, че прекаляването с животински белтъци води до "Malawi bloat" при Мбуна. Не вярвам да се стигне чак дотам, но със сигурност ако животинският белтък е повече от 10-15% от диетата на Мбуна, това не се отразява добре на рибките. И обратно - ако в диетата на Утака преобладава растителна храна, те няма да се развият добре.
Лично аз не бих ги гледал заедно. Знам, че много хора го правят и нямат някакви сериозни проблеми с това, така че това си е твое решение.  :wink:

Similar topics (5)

24839

Отговори: 4
Прегледи: 3437

1784

Отговори: 9
Прегледи: 8152

15400

Отговори: 52
Прегледи: 19330

10019

Отговори: 15