• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Северно Черноморие-снимки

Започната от Joro Vn, 01.09.2005 19:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stas

Ами ето тук има 33 снимки от различни местенца из България. Ако ти се гледа погледни: тук

Raven

http://www.photo.domainbg.com/album_page.php?pic_id=363&sid=335012fb1240a8a2c3e504f39b6db8a6

някои случайно да знае как се казва тази лоза :?:

от няколко години имам желание да си я засадя но не знам нищо за нея ,дали въобще ще вирее на по хладен климат.
по морето я има на всякъде.

много хубави снимки между другото,Стасе това си е рекламен постер на България направо :D

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

Цитат на: raven

природата там е уникална ,но за съжаление започва за се съсипва с бързи темпове.
:( Не само по Черноморието се съсипва... :cry:
Разни мои АКВАРИУМИ 

miTko

Цитат на: ravenhttp://www.photo.domainbg.com/album_page.php?pic_id=363&sid=335012fb1240a8a2c3e504f39b6db8a6

някои случайно да знае как се казва тази лоза :?:

от няколко години имам желание да си я засадя но не знам нищо за нея ,дали въобще ще вирее на по хладен климат.
по морето я има на всякъде.

много хубави снимки между другото,Стасе това си е рекламен постер на България направо :D
Това не е лоза, забравих как се казваше но мога да проверя.Вриее, няма проблем. Тук в Пловдив има на много места.На нашия блок имаше повече от 20 години, и аз си бях пуснал разклонение да ми прави сянка (6-ти етаж). За няколко години качва 8 етажа!. Виждал съм да вързва - дава едни големи шушулки като на смилянски фасул, че и по-големи, но не знам дали се хваща от семка. Долу е дебело като дърво, но го откършиха, щото се качвали мишки по него.Като че ли им трябва дърво за да се качат...Абе селения.Иначе цъфти цяло лято.Най-тънките пръчки изсъхват през зимата, може би измръзват.Напролет трябва да се подрязва иначе става грозно и неформено.Ако го имам по стари снимки, ще сканирам и ще пусна.
Разни мои АКВАРИУМИ 

miTko

Забравих да добавя  - пуска корени като брашлян, за да се закрепва по стените. Може би клонче с такъв корен ще се хване. :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

тука в София в един парк има много голяма и е пълна със шушулки,исках да знам името и за да я намеря и да видя как точно се въди ,от семките или да търся филизи.
в  този парк е станала ограмна - качила се е до върховете на дърветата.

много красиво растение и е подходящо за порти и дворове с огради.

miTko

От жива пръчка с корен рано напролет трябва да стане, преди да са тръгнали соковете.Отиваш напролет, режеш от края докато излезе живо и после режеш 2-3 педи пръчка с въздушни корени, повече не ти трябва.Повтаряш процедурата N-пъти. :)  Баща ми беше агроном, останало ми е нещо в тиквата.Е, посял съм десетина дървета през живота си де, не съм съвсем бос... :lol:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

еми сега наесен ще пробвам със зърната от шушулките,ако не стане напролет ще го правя със филиз като лозова пръчка.

Violeta

Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Boby_

Като сте се почнали с морските залези, ето един и от мен. Само дето не е от северното, ами от южното черноморие. Въпрос на вкус, дето се казва. :lol:

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Boby_

Цитат на: N.NobsBoby_ от каде е това?

Село Черноморец, централния плаж (не го препоръчвам - кофти плаж, но иначе около селото има други разкошни плажове).

N.Nobs

А зад гърба ти е бар талибан,нали?Найстина предпочитано място за почивка,жалко че тази година не можах да отида за по-дълго :evil:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

веско

Така като гледам снимките все повече се ядосвам че тази година пропуснах морето,но догодина съм там.

dido

Май е добре да побързаш. Гадините застрояват масово по хубавите едно време места. Така като гледам, след 2-3 години нашето черноморие ще се превърне в един грамаден 400 километров курорт от севера към юга.

Тъкмо днеска водих един приятел до едно стрхотно заливче над нос Калиакра, Болата. Допреди 3-4 години там нямаше жива душа, уникално място. В момента прекарали ток и вода, опънали 3-4 кръчми и чадъри, народ бол, абе трагедия.