• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Баси растенията!

Започната от Longanlon, 15.08.2005 09:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Longanlon

През тоя уикенд се юрнах да си пренареждам аквариума. Според както го бях замислил предварително, в събота развалям старата подредба, а в неделя правя новата.

Растенията и рибите ги сложих за през нощта натъпкани в един по-малък аквариум, който допълнително затъмних с 2 одеяла отгоре, за да не се изкривят растенията и да не се плашат рибките. Дългостелените растения (ротала индика и бакопа мониери) предварително ги сортирах на къси, средни и дълги и ги опаковах в спретнати снопчета, за да ми е по-лесно да ги садя на другия ден. Снопчетата сложих в млкия аквариум също и те си плуваха хоризонтално във водата.

Какъв бе ужасът ми, когато на сутринта в неделя разопаковах всичко и видях, че проклетите растения за една нощ са се изкривили толкова, колкото не ги бях вижда да се кривят изобщо. Извили се във всички снопчета върховете им нагоре под прав ъгъл, а на някои не смо нагоре, ами и наобратно - така, че пак да сочат хоризонтално, ама към корените на растнието !?! Едни червени малки криптокорини имам, дето растат с по едно листо на месец - и те се изкривили, ама много - аз не мога да ги накарам да се мръднат една година - сега за една вечер...

Засадих ги всички де, ама групичките с тях изглеждат сякаш съм сядал отгоре им  :(  Все пак смятам, че дизайнът е добър и след някой и друг месец като се поизправят и поразмножат растенията, аквариумът ще е подходящ за пред хора. Благодаря на Живко за идеята с поточето, макар да не я откраднах дословно.

NikolaV

Цитат на: Longanlon...Благодаря на Живко за идеята с поточето, макар да не я откраднах дословно.
Сега и с нас ако я споделите... :-)

Longanlon

Ами празнината в средата се оформя като поточе от камъни.

NikolaV

Аз реших, че поточе от ВОДА ще правиш :-)

miTko

Цитат на: LonganlonАми празнината в средата се оформя като поточе от камъни.
:wink: И аз ще правя нещо такова но ще блъска на каньон.Ще му обърна хастара на аквариума, направо го почвам от начало....
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Legion

raven клоните ще ги оставиш ли да стърчът над аквариума :?:

Raven

непременно - това е и една от причините да го правя отворен със надвесено металхалогенно осветление.
ще опитам и да пусна по тях пълзящи растения- някакви епифити вероятно,стига да издържът на условията.

Legion

Е супер дано се получи. :lol: И аз имах подобна идея за моя аквариум да го обвия от всички страни с брашлян(с него си крием тръбите за парното в къщи  :) )и отгоре дяволски нокът ,даже скеле ковах,но накрая не остана място,та забутах аквариума в един бифш шкаф на библиотеката и се задоволих с градинка от изсушен мъх зад акварима с хубав плакат за фон,като прибавим и едно малко дръвце обвито с легаросифон в аквариума, се получава нещо,но.... :roll:
Та като го направиш прати някоя снимкаа

Longanlon

Това не ти ли е стария акваиум бе Марияне? Какво стана с 800 литровия?

Raven

е това е де :D

700 л.

Longanlon

Че той много малък изглежда...

tishovsx

Как малък бре...той си е като езеро бре :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

zmeq

Ако се загледаш добре и ще видиш, че дъното е доста широко.
И като се опре до умножение увеличава доста :)

Raven

нарочно направих дъното 155х70 ,това му увеличава обема на аквариума.
стария ми аквариум е тесен и сега реших да се ширя на спокоиствие.

заради това изглежда по малък- външно размера визуално се определя най вече от широчината,ако бях направил по малка дълбочина назад,можеше да отиде и на 2 м. широчина за тези литри.
и тогава щеше да изглежда по голям наистина,но пък сега с тази дълбочина на дъното  мога да си правя по раздвижени композиций- има място не за потънал кораб ами за цяла флотилия на дъното :D

правих го по модел на съд предимно за растения- широк и не много висок.

Similar topics (5)

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36710

57746

Отговори: 26
Прегледи: 18470

21075

Отговори: 1
Прегледи: 6614