• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

помощ за този преперат

Започната от Mup0, 16.03.2009 21:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mup0

Здравейте отново :) bigbeer ми спомена че преди време имало дефектна партида на споменатия от мен препарат по доло ...има ли някаква вузможност да разбера дали моята котийка е от тази "бъгната"партида зада знам дали да хвърлям котийката или да си изразходвам хапчетата пълноцено ?

NO CARRIER

За да съм коректен, ще кажа, че вечерта, когато писах, зарових 5-6 таблетки в корените. На другия ден като се прибрах, имаше съвсем леко замътване на водата, но на следващата сутрин вече всичко беше наред.

П.П. става дума за около 30л аквариум.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Mup0

някой нещо по моя въпрос  ? :)

discus

Цитат на: Mup0 - 23.03.2009 20:48
някой нещо по моя въпрос  ? :)

Цитата отдолу е на Гонзо, човека дето внася препарата.
ЦитатМоля всички, които са имали проблеми с таблетките, да ми изпратят на ЛС датата на производство.
Също, ако имате и снимки на пораженията, пратете ми и тях.

п.с.Някой ма не чете темата. ;-)

Mup0

аз я чета бях му пратил датата на производсто но незнаех че той го внася сега ще се обърна кум него :) мерси за пояснението

dido

Цитат на: Mup0 - 23.03.2009 22:07
аз я чета бях му пратил датата на производсто но незнаех че той го внася сега ще се обърна кум него :) мерси за пояснението

По-горе писах по въпроса, доста изчерпателно. Няма дефектна партида. Има две версии на хапчетата - стара и нова. Старата нямаше тоя проблем, новата го има.

denbosch

Днес забелязах проблеми при някои от растенията ми.При паричката има здраво загниване на часта заровена в грунда,става на каша,не можах да я снимам защото като я взех в ръка направо се разкашка.По принцип не съм слагал хапче нарочно под паричката,просто като я окастрих сложих новите стръкове до ехинодоруса,а под него има хапче.А паричката вървеше като луда,всяко седмица кастрех.Разрових ехинодоруса,корените му не са чак толкова меки,но са се разложили/оредели/.Разровя ли грунда около хапчетата започва да излиза газ и мирише остро на сероводород.На други места като ровя грунда газ няма.
За почерняване не мога да кажа,защото по принцип ми причерня и всичко ми е черно пред очите :-|.
Най-лошото е,че за пръв път реших да сложа хапче и под анубиаса,който и без това си вървеше перфектно :duvar:...Днес листата му са започнали да пожълтяват а корените му са оредели и омекнали.Веднага го вдигнах върху едно дърво и сега няма допир с грунда,надявам се да се оправи.

Ръчках грунда доста,че дано излезе всичкия газ,обаче по едно време ме достраша за рибите и спрях,утре пак ще ръчкам.

Similar topics (1)

14270

Започната от freaky

Отговори: 22
Прегледи: 18396