• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Профилът на Raven

Започната от Raven, 07.03.2009 23:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niki_one

явно само аз харесвам полянките аз бих и направил поне за мен си по щеше да ми харесва даже и горичка дръвчета бих сложил предпочитам да е загадъчно  като в гора :) не че и така не е хубаво въпрос на вкус :-)  *THUMBS UP*
:-)
фиши фишиии

Raven

Полянка мисля да няма,просто формата на скейпа е такава че голото дъно с относително стеснен долен край на самата конструкция която се разширява нагоре и настрани се подчертава по добре от чисто дъно.

Това е принцип,ако се засади дъното ще се замаже и ще се изгуби формата.

Освен това има едно технологично несъответствие между растенията за полянка и останалите растения в аквариума- по принцип това е много бавен аквариум,основно папрати ,анубиаси и криптокорини.
Осветлението не е много силно и ако слагам ниски почвопокривни растения за полянка ще трябва да усиля осветлението а това действа зле на всички останали растения.

Формата която съм търсил е остров с пролука в средата , или по точно кълбовидна форма сцепена в средата,за това работното име на акваскейпа е "Задникът".  8-)

Ще добавя още малко корени вероятно ,в момента ги кисна и обработвам.
Също така и някой растения в средната и лявата част трябва според планът да станат по високи надявам се.

При всяко положение това е нещо което е сглобено преди седмица,как ще тръгне от тук нататъка не е особено ясно.

Най добрите работи се получават малко случайно,рядко става така както го мислиш в началото.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

rossi77

Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. И все пак  за Вселената не е чак толкова сигурно!

kamos

Малко голо ми стои лявата част. Иначе много ми харесват камъните, особено в дясната част.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Raven

Това е положението при мен в момента.
Ясно се виждат два обособени чифта от петте ми скаларии, когато се раздвижа пред аквариума  петата скалария излиза но веднага започват да я бият, малко по късно се скрива обратно зад корена под флейтата и стои там почти непрекъснато.
Едната скалария от левият чифт чисти напречната зелена пръчка с която съм подпрял корена да не изплува, другият чифт за сега не съм видял да чистят нещо.

Чудя се какво да правя със петата скалария- жал ми е да я гледам постоянно свита зад корена в ъгъла.
Или трябва да я махна, или да добавя нови.
Така е от около седмица- десетина дена, тогава двата чифта се оформиха окончателно.

elblanko

По принцип не съм черноглед, но тази риба няма да издържи дълго на този терор.
Най лесния и удачен вариант за мене е да я махнеш.
С добавяне е по кофти щото трябва да сложиш поне още пет, а така ще се пренасели, трябва да си направиш сметка че новите освен от чифтовете ще ядът и доста бой от самотната ти скалария.
Разпределянето на агресията е вариант ако има много укрития и голямо количество риби, а с тези едри рибоци е сложна работа, не можеш да набуташ десет скаларии в този аквариум.
Кво да ти кажа цихлиди, като се заженят и става страшно. :-D
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Luton

Къде е красотата с рекичката
по-средата? :-)

kamos

Супер си е аквариума. За момента не виждам нищо толкова трагично, че да се налага махането на петата скалария. Клиновидната разбора аз лично бих я махнал ама ти си знаеш.
Ааааааааа
Сега пък от дясно ми стои голо /то аз какво ли разбирам от скейп де/
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

rakim

И според мен трябва да я махнеш и аз имах преди 5 скаларии,образуваха се две двойки и нещата излязоха от контрол за петата.Raven коридорасите ти не дигат ли мътилка от дъното?Аз бях пуснал в моя 15бр и водата помътня от боклуци,ровеха като багери.Махнах ги и всичко се оправи,и това стана след като смених и ситния кварц с грунд 1,5/2мм поради тази причина.Сега умувам дали да пусна пак 10бр да пробвам защото си отварят много такъв тип аквариум но....Ако нещо тръгна да ги махам означава вадене на целия инвентар в аквариума,а в моя случай си е бая играчка.
540л Южна Америка

Raven

Ще изчакам още няколко дни и ако няма някакво успокояване и нормализация ще я махна.
Хич не ми се иска да я махам защото по принцип планирам около 600 л. аквариум и мислех дори да си взема още няколко скаларии за него.
Няма никакво желание да ги размножавам , така че тези чифтове и брачни подготовки изобщо не са ми необходими.

В тази връзка и не пипам нищо по аквариума като акваскейп, той е временен , и единственият декоративен елемент който ще взема от него е корена с растенията по него- за това и по дъното почти нищо не садя и не променям.

Грунта ми е 2 мм. като размер и коридорасите не вдигат никаква мътилка, преди бях с един кварцов пясък с размер под 1 мм. и тогава имах проблеми, в момента няма никакво замътване въпреки че имам 6 панди и около 15 анциструса.
Филтрацията ми обаче е доста добра- на 260 л. аквариум съм с 1850 л/ч. канистър.
Но мисля че дори и без него няма да има мътилка стига грунта да не е с прекалено ситен размер.

ssg

Браво,страхотен е *privet*

elblanko

Дай я на някой познат с подходящ аквариум да ти я гледа докато направиш големия аквариум, после я пускаш заедно с новите в големия и готово.
Аз така правя с проблемните риби, имам един комшия на който ги давам за временно ползване, :-D като се замисля  в аквариума му има повече мой риби отколкото негови.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

sliven

Щом ще правиш по-голям.Не махай 5-тата.(Стига да издържи на тормоза)Точно, ще си оставиш "чифта"с клечката в този аквариум(за размножителен)Ако имаш място!? Имам наблюдения= такива двойки,оставени на спокойствие(самостоятелно)си отглеждат поколенията безпроблемно.Останалите 3+новите ги настаняваш в големият и си 6!!!Много ясно= мътилката, взаимосвързано, с едрината на грунда(било то, и кварцов пясък!)и наличието на сомчета(спомагат, същата да бъде поета от филтъра)  :coffee:
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

HaIr4o

Колко литра е последният аквариум? :-) Много добре се е получило *thanks  Доста по-различно от предишнитети скейпове  :-D Кой е папратът закрепен за корена с дългите зелени листа? *THUMBS UP*

Raven

Аквариума е 260л.
Има три вида Микрозориум в него,     Microsorum pteropus 'Windelw", Microsorum pteropus ''Narrow'', Microsorum pteropus mini.

Минито е  малко за сега- вързал съм го по десният корен, по средата му.
Уникална папрат е.

Similar topics (5)

38214

Започната от danielm

Отговори: 833
Прегледи: 259013

28346

Започната от skDn

Отговори: 8
Прегледи: 10644

23003

Започната от trupai

Отговори: 99