• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Защо в България се отнасяме с такова пренабрежение към гупите

Започната от freza, 11.02.2009 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SkyNer

Точно за това дори не толкова красиви ако ги има за 1.50 ще те позлатя.  *THUMBS UP*
Прохождащия

magutta

Ето галерии с красавци:
http://www.fishnbirds.net/photo_gallery_detail.php?cat_name=Freshwater%20Fishes&subcat_name=Livebearer%20Guppy&tca_id=1&tsc_id=39&PHPSESSID=0bb03b68ffe3aa002d186c2cb620367c
http://www.imac.hu/~chris/guppy/guppysite.html

аз искам гупа с едноцветна опашка (бяла, жълта или синя)... ама не съм виждала по магазините в София. Нещо такова:

meshov

Ето и моите. Нещо не ме бива по снимките. Бях ги изоставил около месец, и загубих една красива женска и един мъжкар различен от тези. Надявам се малките да се метнат на майка си  :-D
http://www.postimage.org/image.php?v=aVu5D59
In normal times, evil would be fought with good. But in times like these, well, it should be fought by another kind of evil.

ZlatenRibok

Аз имам 3 тигрови гупи мъжки и 2 женски + 2 сингапурски гупи : мъжка и женска (мога да кача снимки)

това ми е целия аквариум преди ъпгрейда :) (сега има повечко растения 2 златни рибки 2 анцитруса повече и 2 гупи) утре ще кача снимки на гупите специално :)

ico

Кръщаваш го, а то във водата пикае...

ned68

SkyNer

нед68 от доста време търся такива като твойте знам че ги има в България но незнам от къде да ги намеря.
Прохождащия

ned68

ами аз купих една женска щото бяха скъпички тя роди 5 и умря  :'( това са малките като родят може да сменяме *THUMBS UP*

exorsist

В Несебър има подобни на 1.50 лв
Акок имам възможност утре ще снимам и ще кача снимки
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

ZlatenRibok

Много шават тия гупи бе ...  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

: 04.03.2009г 21:09ч

: 04.03.2009г 21:09ч

Dzeni

Привет на всички.
Аз също гледам гупи от както се помня, това ми е хобито. Имам най-различни видове и искам да ви кажа, че рибите ми не са никак по-лоши от вносните. Опитвам се да селектирам 3 - 4 вида гупи, като съм направил и няколко смески между тях.
Пазя селекция от малихоти гупи вече повече от 15 години, но на последък ми е все по-трудно, защото няма нова кръв.
Има едно голямо разочарование и от моя страна, никой не обръща внимание на чиста порода гупи, явно хората не разбират.
За съжаление нещо немога да се справя със снимките, когато ги снимам светкавицата се отразява в стъклото на аквариума, ако някой може да помогне нека даде идей, ще снимам и, ще ги кача в форума.
Поздрави.

zamunda

Ето и моите нови придобивки :) извинявам се за снимките не са най-добро качество :-[

Dimitris

Здравейте! Края на лятото си купих две женски H/B Purple за да поддържам линията.Какво се оказа обаче - явно при транспортирането са били смесени с други гупи(защото в зоомагазина имаше 3 линии и бяха разделени) и когато родиха...изненада ,получи се един миш-маш.Та ето това са моите мелезчета,които мислех да раздам,но доста се привързах и си ги запазих.Сега съм ги отделил в едно аквариумче 15-16 литра

Мишо

Цитат на: freza - 11.02.2009 22:12
 Съфорумци  забележете една подробност никой не гледа реномирани гупи ,никой не желае да проведе една изложба специално за тях-задайте си въпроса защо.ЗАЩОТО НЯМА ВНОС И ЗАПАЛЕНИ ХОРА да отглеждат такива.Няма нито един интернет български сайт за живородни риби или по специално гупи.
Я поразровете в чуждите сайтове да видите за какво става на въпрос знаете ли една подробност най-много сайтове за декоративни риби в света са за гупи,най-много изложби по света са пак на гупи,
най закупуваната  online рибка в света е пак гупа.Събудете се български развъдчици да им покажем на света какви гупи имаме да видите ,че българската акваристика най сетне ще бъде оценена ,приканвам всички който имат ХУБАВИ гупи да напишат по един пост и да публикуват по някоя снимка като за начало . Най големите акваристи и най старите в света са хора кайто селектират гупи защото това нещо е най -интересно и най доходоностно. Ако някой е на моето мнение нека да пише пък кой ли знае може някога да си направим една федерация като другите европейски държави . Хората ходят събират се пииват ,хапват правят си кефа и съчетават полезното с приятното. *bg*

Напълно съм съгласен с казаното от теб и се радвам че попаднах случайно на темата!
----------
Чиста линия гупи са едни от най-трудните за подържане и отглеждане, от там и всичко останало за тях...

Доста се мъчих с моите сини гупи които си имаха гени за бял " вал " и едно прищъпване  на опашката. Не се получи нещо по-добро в поколенията и понеже не намерих никъде "чиста кръв" ги подарих( още седят трите вани по 80 литра плюс десетината малки съда които направих специално за тях.)

Ето няколко мои снимки с не добро качество, но за идеята  :-)

снимка1
снимка2
снимка3
снимка4
снимка5

Dzeni

Привет Мишо, гупите са страхотни, пак казвам това ми е любимият вид риба!
По междо другото доста са ми познати :-)

Similar topics (5)

17617

Отговори: 10
Прегледи: 45713

51058

Отговори: 7
Прегледи: 6489

17897

Отговори: 7
Прегледи: 12121

54823

Отговори: 3