• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Увеличаване на pH?

Започната от cihlidi_fan, 28.06.2005 10:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

miTko

Цитат на: 77на мен някой каки ми вдигат ПХ-то tooth
8) За сега още ми вдигат твърдоста  8) 8)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Цитат на: niki_sА дали ще мога да поставя миди(естествено само черупките) в аквариум в който има африкански цихлиди?Ако може за колко време ще се вдигне PH?

няма да има проблем според мен,но за колко време ще я вдигнат не знам.
сигурно ще е в рамките на нормалното.
etg има в аквариума си с африканските цихлиди дъно от натрошени корали- същото е като хим. състав като мидите и е много красиво- така че проблем няма да има ,даже е препоръчително да го направиш - така ще имаш постоянни параметри на водата.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NikolaV

Аз съм си сложил натрошен корал в канистъра. И с миди трябва да стане, макар може би по-слабо :?: Предимството на този метод пред сипването на сода е, че вдигаш твърдостта постепенно и за постоянно. При мене дозата беше на око. Но грубо около 500 гр. корали вдигнаха kh-то на около 7-8 и gh-то на около 15. Иначе са нормално окло 3-5 съответно в София. Това го премерих след окло месец работа на "системата". От поне 3-4 месеца не съм мерил. От мързел естествено...

niki_s

Преди малко си измерих PH и отчете 6.5. Ще е достатъчно ли ако поставя миди, за да се вдижде от 7,5 до 8,0.

Raven

Цитат на: niki_sПреди малко си измерих PH и отчете 6.5. Ще е достатъчно ли ако поставя миди, за да се вдижде от 7,5 до 8,0.

това е малко ца цихлиди - слагаи миди и мери- трябва да се дигне.
но за няколко дни вероятно.

tishovsx

Иди при кимбайците, мисля че имат коралов пясък за продаване..
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

NikolaV

Цитат на: raven...е малко ца цихлиди - слагаи миди и мери- трябва да се дигне.
Защо само за няколко дни? То корала /мидите/ няма да се свършат?
Мисля, че ще е за доста дълго време. Което ме подсеща да си премеря твърдостта де :-)

Raven

аз си събрах към 1-2 кг миди но за по естетично взех само бели остатъци- такива на които е паднал синия емаил отгоре ,бели изглеждат по добре а освен това не знам синьото какъв състав има.
като се начупят изглеждат точно като натрошен корал.

Raven

Цитат на: nikolav
Цитат на: raven...е малко ца цихлиди - слагаи миди и мери- трябва да се дигне.
Защо само за няколко дни? То корала /мидите/ няма да се свършат?
Мисля, че ще е за доста дълго време. Което ме подсеща да си премеря твърдостта де :-)
имам предвид че ще се повиши за няколко дни а не рязко и после ще стане някаква постоянна стоиност за много дълго време.
този метод е препоръчителен за София където водата е мека и нестабилна- всеки които пуска СО трябва да сложи нещо за повишаване на КН иначе нощем става опасно ниска стоиноста на РН.

tishovsx

.....не знам за какво вдигате карбонатната твърдос, при мен е 5 градуса и е перфектно, общата е 8, колкото и да помпам с СО2 по малко от 6.5 ПХ не съм мерил...са за цихлидарника не знам, колко ще вдигнат тези черупки..
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Raven

5 наистина е перфектно,изобщо всичко над 4 е добре ама при мен карбонатната е 2-3 ,от чешмата тече 1-2 градуса а това е много зле.
РН то пада нощем яко.

77

Цитат на: miTko
Цитат на: 77на мен някой каки ми вдигат ПХ-то tooth
8) За сега още ми вдигат твърдоста  8) 8)
е тъй де,те двете неща са свързани  :wink: като се вдигне твърдоста се вдига и пх-то :lol:

etg

ЦитатПреди малко си измерих PH и отчете 6.5. Ще е достатъчно ли ако поставя миди, за да се вдижде от 7,5 до 8,0.

Да предположим , че да . А от 6,5 до 7,5 с какво ще го дигнеш.

Сега сериозно, вземи прочети секция ФАК, в този раздел (химия) в началото има няколко полезни теми прочети и тях.
Стреляш въпросите като автомат, а имам чувството, че и отговорите минават по същия начин покрай ушите(очите) ти.

Хората във форума да не са пророци , да могат да ти кажат колко точно ще ... Имаш тест, мери.

Ако това ще ти помогне, моят аквариум е 360л., на дъното има 18л. натрошени корали и в канистъра 2л., 120кг. варовикови камъни. пХ е над 8 без да добавям нищо .

niki_s

Преди малко сложих миди и утре ще измеря PH.

niki_s

Току-що  измерих РН-то, показа 7.0, вчера показа 6.5. Възможно ли е от мидите, които сложих вчера да се е вдигнало до 7.0?