• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Как да разчета pH-тест

Започната от kokal, 21.06.2005 13:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

etg

ЦитатНасища се, но определен праг - максимална концентрация на СО2 във вода за съответната температура и атмосферно налягане. Насищането не е безкраен процес.

Спор няма , праг има , но той не е пх7, а доколкото си спомням около пх5. :lol: или там някъде

dido

А стига бе. 5 си е кисело. Чак толкова е невъзможно да се вкисели. Ебати, пил съм дестилирана вода и не беше киселок :-) Ако има спад, той е с няколко десети може би, не с 2 единици.

niki_s

Знам, че темата е стара, но...
Та има едни РН тестове на незнайна марка. Някакви в плика има една течност една епроветка и лишче с цветове и до всеки цвят колко ти е РН-то. Имаше и такива на пазара май по 2лв бяха. Та аз си взех такъв, но дали мери правилно или....... :?
Просто незнам

zariio

Цитат на: niki_sЗнам, че темата е стара, но...
Та има едни РН тестове на незнайна марка. Някакви в плика има една течност една епроветка и лишче с цветове и до всеки цвят колко ти е РН-то. Имаше и такива на пазара май по 2лв бяха. Та аз си взех такъв, но дали мери правилно или....... :?
Просто незнам
Е лист с упътване няма ли?В смисъл какво количество вода от аквариума да сложиш в епруветката и колко капки от тази/течност/ :roll:

niki_s

Да има. И всичко го правя както е написоно, но дали отчита вярно? :?

cardin

Аз имам такъв тест от пазара и тест на Сера (за РН)и мерят еднакво.

zariio

Цитат на: niki_sДа има. И всичко го правя както е написоно, но дали отчита вярно? :?
Е карам ауди и на километража пише 180км.Тва дали е вярно или отчита грешно :roll:

niki_s

Еми де да знам за 2лв. :?  Като на Сера е повечко от 2лв и си викам това да не е нещо ментос.

zariio

ама разбираш ли че никой не може да ти отговори на този въпрос.трябва да купиш теста и на сера и да разбереш дали е неточен.според мен ако има разлика въобще то ще е малка :wink:

Raven

Цитат на: zariio
Цитат на: niki_sДа има. И всичко го правя както е написоно, но дали отчита вярно? :?
Е карам ауди и на километража пише 180км.Тва дали е вярно или отчита грешно :roll:

всъщност ако на километража ти пише 180 най вероятно си със скорост под показванат,това е стандартна практика ,километража "надписва" някой друг километър за да се шашкаш.

има някакъв алгоритъм на съотношение между реалната скорост и тази която показва километража.
така е при новите модели коли- тези които вдигат над 260.

тестовете на Сера се смятат за доста точни,поне мен до сега не са ми показвали подозрителни несъответствия.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Цитат на: zariio
А бе, и аз с надежда надниквам в помещението с надпис жени, ама вътре е кенеф, да го еба....

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dido

Цитат на: raven...
има някакъв алгоритъм на съотношение между реалната скорост и тази която показва километража.
така е при новите модели коли- тези които вдигат над 260....

Един мой познат ми разправя това, той бачка във фирма, дето пишат софтварето за бордовите компютри на разни му там фирмици - пежо-ситроен и прочее.

Един друг тип бачка на същото място. Пише и у нашия форум - zmeq. Той може да каже туй-онуй  :D

hyp

Цитат на: kokalЕдна позната ми даде 1сноп Ф-тестчета.Нищо не ми обясни и сега се чуда кво показва.По средата има оранжева черта,а отдолу и нагоре скали.

Човека май има нещо друго впредвид. Аз имам тестови кутиики 10тина вида... На всяка кутиика си пише за колко pH е. Като вземеш една лентичка на която пише 7 pH виждаш 7 или цветни чертички по средната е измервателната... долните 3 са само еталонни цветове за близки стойности под 7 pH, а горните са еталонни цветове със стойости над 7 pH. Мокриш лентичката и сравняваш средната чертичка със останалите... Така определяш прецизно pH-то... С точност 0.2 - 0.4 pH например.... Преди това обаче трябва да се ориенитраш с по-широкообхватна pH измервателна хартиика... иначе трябва да сложиш и 10-те вида... и пак няма да разбереш колко е... Във всичките тях има различни pH индикатори и смеси от тях... за да се получават достатъчно уникални за обхвата цвят...

itilien

Кажи колко стуват и къде се намират тия подробни тестове ?

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Similar topics (5)

6006

Отговори: 10
Прегледи: 29471

638

Отговори: 3
Прегледи: 24153

17026

Отговори: 11
Прегледи: 14337

11106

Отговори: 12