• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Caxapa

*offtopic   *MODERATOR* с картечницата  не става ли?  Сега сериозно...Остави гадинките..Те си знаят какво да правят.

Виктор

ок благодаря ти за бързия отговор ;) ако има някакво развитие ще се похваля :)
:)

iordan1999

Колко л ти е акв от който си ги преместил? И защо си ги отделил. Според мен най добре е да си ги оставиш в общия и когато хвърлят да искараш мъжкия с хайхайвера и да ги сложиш в 30 л. Когато ги местиш гледай да имат вода вътре( не вади мъжкия от укритието когато ги местиш. Също много важно е след 2 след хвърлянето да ги местиш( един мой приятел си ги измести още ма същия ден и хайвера се скапа). Водата в 30 л акв я напълни от аквата в която вадиш мъжкия. Това е от мен дано съм бил полезен.

Caxapa

Да затвърдим урока. Честата смяна на вода, добрата храна стимулират Анцисрусите към размножаване. Честа смяна на вода не означава повече като обем. Достатъчни са седмичните смени и не на последно място температурата на водата. Високата температура, също ги възпира от възпроизводство.

iordan1999

Аз мойте ги размножавах на 25 градуса. Също когато сненяш вода гледай да е с 1-1,5 градуса по-студена. За смяната е достатъчно 20% на около 5-6 дни. Също много зависи от мъжкия. Аз имах 2 женски и 1 мъжки. След дълги безуспешни опити реших да взема още 1 мъжки и се получи с размножаването.

Harry1976

Понижаването на температурата с 2-4 градуса ги стимулира доста бързо към размножаване. Наистина много зависи от мъжкия. Моят успя да хвърли и с двете ми женски в разстояние на няколко дни. А после - можеш да се досетиш... В общия имах над 100 дребосъка.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Виктор

Благодаря на всички за помощта :)
:)

hristoj

От Вторник са се излюпили малките и вече се оформят до днес вече са ченирки и близо половин см, но мъжкия стои все още на входа и не ги пуска да излизат? Какво да правя да отделя делвичката в отделен аквариум без мъжкаря или да го оставя да си върши работата? Четох, че след като се излюпят минават от 4-6 дена в гирижи, но не знам реших да се консултирам все пак с вас.

Harry1976

Остави таткото на спокойствие, той си върши добре работата.  ;-) Той пази бебоците и им носи храна през първите няколко дни. А и те започват да щъкат по-активно след третия-петия ден.  ;-)

hristoj

А имам едни гранули за дънни рибки, но не знам да му пусна ли, защото след 5-та минута се разпадат и на практика стават на смлята храна, а той почти не излиза, опашката му наполовина вънка и почти през целия ден е така..

Harry1976

Когато започнат да щъкат малчуганите, той ще започне да излиза да се храни. Тогава можеш да пуснеш такава храна. Забелязал ли си да излиза да се храни? Ако да - можеш да пуснеш на входа такова или когато го няма да го пъхнеш. Той знае какво да прави по-нататък.  *THUMBS UP*

hristoj

Те от 2 дена вече си щъкат, оцветиха се, пораснаха, а той стои с опашката навънка, върти се, отгоре на делвата, но не излиза, само като тръгна с пинсетата да му бутам хапчето в делвата, той или я изхвърля навън и се скрива.

Caxapa

Ще излезе.Остави го на мира  и не го притеснявай! Явно има още някой запъртък вътре и като стане самостоятелен ще  излезе и мъжкаря от там.

asito

Имам два женски и един мъжки анциструси албиноси.Та мъжкия от над две седмици не се е появявал.Мислех ,че е умрял,но се появи за малко преди седмица и от тогава пак е в неизвестност.Не искам малки,че нямам кво да ги правя,но да питам ако пази хайвер кога ще спре и ще почне се показва нормално?Иначе женските щъкат насам натам постоянно :)

hristoj

Абе през колко време хвърлят хайвер женските, имам 2/3 в големия аквариум, преди две седмици едната хвърли, мъжкия си отгледа малките, преместих го с делвата в друг по-малък аквариум и от вчера го върнах в големия. Днес сутринта намирам това:

Явно търси място, където да поготви за ново поколение.. Не съм върнал делвата, не знам сигурно сега другата женска ще хвърля хайвер, но ако изкара още 2 седмици като тези той ще се спомине горкия, не беше ял, избледня му украската, а жените не го оставят..  :-D

Similar topics (5)

6143

Отговори: 78
Прегледи: 64770

12438

Отговори: 8
Прегледи: 23992

482

Отговори: 696
Прегледи: 317979

12633

Отговори: 34