• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nina

Хубаво, утре като се прибера от работа ще се пробвам да ги преместя в малкия аквариум. При нас обаче преди час и половина гръмна навън и от тогава до сега сме без ток.  :-( Ако и занапред тъй става...

NO CARRIER

Тук се разминахме  само с премигване. Ако сега си видяла хайвер, то преди 3 седмици май нов няма да има. Ама нека кажат баш спецовете де.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nina

Много чакане, много нещо. След като започнах и по обяд да се прибирам у дома за да проверявам така чаканите бебета да не тръгнат да проплуват "изведнъж" и скалариите да им се нахвърлят, снощи вече окончателно реших да прегледам корена за хайвер. Има!  *YAHOO* Без да искам при прегледа съм отделила 1 зърно и го прехвърлих в малкия аквариум. Тъкмо си мислех, че няма шанс да оцелее самичко и го гледам, че зърното се движи, а от него се подава малка опашка. Четох съветите на Joro Vn и уших нещо като носилка от мрежа за комари. Сложих зърното върху нея, пуснах му камъче с въздух отдолу, помпата вътре лекичко върти водата, нагревателя си работи.. красота направо. Сутринта му включих и осветление. Сега се чудя, да вадя ли и другите зърна или да ги оставя на таткото да се оправя. *mislia* Скалариите от снощи са се преместили пред входа на "пещерата" и не мърдат оттам. Ще вземат да ме предварят и ще умра на мъка *dead  А пък аз не съм сигурна, че ако сега ги извадя ще се излюпят нормално. Да не взема да объркам нещо...

NO CARRIER

Набеждавам тази тема за ръководството за размножаване на анциструси. Ще я залепя и ще сложа връзка в "статиите".

Ancistrus Dolichopterus
Мъжки с хайвер:

Мъжки с бебета:

"Пещерата" от първата снимка е от изрязан дезодорант. От по-малките. Ръбовете му са изпилени, за да не се пореже рибката. Отворът е сплескан, за да не влизат други гадове.

neneee

ЦитатЗакрепва се на страничното стъкло, привързана или залепена към вакуумчета, на височина около 1/3 от горния ръб на аквариума. Единия край се отрязва под лек ъгъл така, че при закрепването това чело да опре плътно към предното стъкло, а тръбата получава лек наклон в задния се край към дъното /с цел по-лесно изпадане на отпадъци/. Задния край се затваря плътно чрез залепване /със силикон или лепило за ПВЦ/ или привързване с ъс ситна мрежичка- най-удобна е противокомарната. При това разположение на тръбата в аквариума от горната и страна се оформя елипсовиден отвор, през който мъжкият влиза и излиза в тръбата.
Имам въпрос към Joro Vn относно тръбата, който така добре е обяснил, но изглежда трябва малко по-подробно за идиоти като мен. Така.. закрепяме тръбата към вакуумчета посредством лепене или превързване на височина 1/3 от горния ръб. Ако съм разбрал правилно, ако имаме аквариум с височина 30cm да речем трябва да закрепим тръбичката на височина 20cm вравилно ли съм разбрал? И режеш тръбата от единия край под наклон. Този край ли сочи към предното стъкло? И той ли е леко наклонен на долу? Другото, което не успях да разбера е дали запушваме тръбата от двата й края и правим елипсовиден отвор от горе за да влиза рибката или оставяме единият край незапушен и правим отвор от горната част на тръбата?
Благодаря предварително и се извинявам за тъпите въпроси :)

NO CARRIER

Виж последните ми снимки. Вземи един дезодорант от малките, изрежи му гърлото и го изпили, за да не се наранят рибките. Измий го хубаво, изплакни го с чиста вода и просто го остави някъде, където няма да пречи на нищо.

NO CARRIER

Joro Vn

Тази тема пък кога си проби толкова челно място в класацията!?  ;-)
      Ето схема на въпросната тръба за размножаване. Предният и край е запушен от челното стъкло, а задният- от мрежичка. Може би отворът трябваше да го нарисувам малко по напред /към стъклото/. Закрепя се по-нагоре в аквариума поне по две причини- достъпа до нея е улеснен/вкл. визуален контрол на събитията вътре/ и тръбата не "участва" в дънното трасиране на парцели с териториални укрития от поземлената комисия на анциструсите.  :-) Ако има конкуренция от друг/ги мъжки, в един момент те като че ли "забравят" за тази тръба и насочват вниманието си към други укрития по дъното. Ако е долу, ще има постоянни крамоли за нея и бащата ще е изнервен от обстановката. От това може да страда само поколението.

djoko_iako

Може ли да сложа двойка анцитруси в аквариум със скариди с цел размножаване? Доколкото съм чел за скаридите, не мисля че ще изядат хайвера или малките, пък и обратното анцитрусите няма да закачат скаридите. По-запознатите да кажат.

NO CARRIER

Таткото ще брани хайвера и малките анциструсчета и скаридите няма да го нападнат. Но дали анциструсите няма да похапнат скариди - не знам.

zambo

Слагай смело . Никой никого няма да изяде .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

djoko_iako

Цитат на: zambo - 07.10.2008 11:04
Слагай смело . Никой никого няма да изяде .

Така мисля и аз, ако има развитие ще споделя. Благодаря за бързите отговори  *thanks

stef

Цитат на: djoko_iako - 07.10.2008 11:06
Така мисля и аз, ако има развитие ще споделя. Благодаря за бързите отговори  *thanks
Пич според мен ако имаш други риби те го папат, иначе аз съм вадил и при трофеуси само че дупката в която беше хвърлил анцистроса я позаградих и най добре е докато си преберат торбичките да не ги пипаш от местото кадето са хвърлени мъжкия няма да им даде да излезат той си им вее бае там и малчовците си растът добре е да хвърляш артемия жива суха каквато намериш няма разлика важното е да ги захраниш, ако не успееш тогава вече е проблем след като си приберат коремчетата може да ги вадиш в отделен аквариум, а анциструсите който имаш са най лесния вид за вадене не би трябвало да имаш проблем с тях дори в един момент ще ти писне от малки или поне на мен ми писна *bg* *privet*

zambo

Човека ще ги въди при скариди , а не при други риби . Скаридите няма да пипнат нищо . Абсолютно безобидни са .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

stef

Цитат на: zambo - 07.10.2008 12:37
Човека ще ги въди при скариди , а не при други риби . Скаридите няма да пипнат нищо . Абсолютно безобидни са .
Добре де не съм забелязал нещо лошо ли има в това или вдигаш побликаций? :buff:

Similar topics (5)

12438

Отговори: 8
Прегледи: 23992

482

Отговори: 696
Прегледи: 317924

12633

Отговори: 34
Прегледи: 45008

1194