• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Колекция златни рибки

Започната от raiko, 01.12.2008 15:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

raiko

Бих желал да ви покажа част от златните рибки отглеждани в нашата ферма.

red fantail :

calico fantail :

red pompon :

red/black pompon :

red/white ryukin ST (short tail) :

red sakura ryukin ST :

red/white sakura ryukin ST :

calico ryukin :

red pearlscale :

red butterfly :

panda butterfly (tri color) :

calico butterfly :

red ranchu :

red/white ranchu :

onyxman

Много са яки.Браво!
Някъде бях чел за златна рибка 13 кг. мисля че в китай беше :-)

миа

Те пълни ли са с хайвер или на мен така ми се струва?Огромни са!Поздравления!

SkyNer

имам същия въпрос като на мия  *DRINK*
Прохождащия

Лора

Поздравления!
Нещо такова се опитах да направя и аз. За съжаление вносните видове, които купих, не издържаха повече от месец. Като освен предлаганите в русенските магазини, се наложи да дам специална поръчка за водно око и шишарки (pearlscale).
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

raiko

Не, не са пълни с хайвер. За всеки един модел си има стандарти на които трябва да отговаря (за пропорциите на тялото).При селекцията се подбират риби, които максимум отговарят на тези стандарти.

DJ GT

Суперски са тези рибочки супер  *DRINK*  :-)
Акваристиката е моята страст.....

Boromir

Поздравления прекрасни са! *THUMBS UP*
Shrimp Breeding Lover

futbolboy

Glyptoperichthys gibbiceps
[IMG]http://img237.image

raiko

Благодаря за добрите отзиви!

Цитат на: DOMMEIN - 21.12.2008 14:56
*privet*
Дай повече информация или е фирмена тайна/шегувам се/

Няма никаква тайна.Готов съм да отговоря на всякакви въпроси.Както се вижда от снимките рибите са достигнали доста добри размери и имат интензивни цветове.Това се дължи най-вече на това,че се отглеждат във външни басейни(дори в момента зимуват отвън) в условията на т.н. "зелена вода".Тези алги са много богати на протеини и съдържат също така каротин,който допринася за яркия червен цвят.За положителния ефект от зелената вода може да прочетете тук:
http://www.geocities.com/greenngoldsg/greenwater-frame.html
Само през размножителния период рибите се прибират в аквариуми.През есента се хранят с по-калорични храни,за да могат да оцелеят през зимния период.Когато среднодневните температури паднат под 10 градуса, те престават да се хранят.

SkyNer

да попитам освен златни рибки какви други видове развъждате и ако има някакви интересни други видове който в момента могат да се продават ми драсни ЛС
Прохождащия

raiko

Фермата се намира на няколко километра от Благоевград и в нея освен златни рибки развъждаме и доста видове риби ,предимно южноамерикански-скаларии,анциструси,дискуси,рамирези,апистограми и т.н. Златните рибки са основно във външни басейни.Общия обем на аквариумите е около 24 000 литра, като те варират от 45 до 450 литра.Ето няколко фотографии от стопанството(извинявам се предварително за качеството им):

Това е брат ми, с когото работим заедно:

http://www.youtube.com/watch?v=yY96-S43Ul0&feature=channel_page

Boromir

Хубава база имате.Виждам че работите по сари и изпитани методи,за което евала.Трябва да има повече хора в България които да просължават да развиват развъдните деиности,а не да внасяме бколуци.Още веднъж браво!!! *bg*
Shrimp Breeding Lover

dark_messiah1

а някой ще ми каже ли кога е размножителният период  :-)

vancho

тази събота собственичката на един магазин в пз ще зарежда от вашата ферма предполагам  :-D  та към петък ще  й напомня да вземе и някокло женски какаду

Similar topics (5)

5940

Започната от Boby_

Отговори: 2
Прегледи: 8142

43067

Отговори: 9
Прегледи: 9765

46018

Започната от Sharkycreations

Отговори: 0
Прегледи: 5617