• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариумът на FHM

Започната от FHM, 14.11.2008 18:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FHM

Цитат на: mima_sf - 30.11.2008 13:39
Само да попитам не са ли много рибките за такъв аквариум? Преброих поне 8 големи молинезии, а има и птеригоплихт, хелери, боции....... *dontknow*
Ами да много са но големия аквариум не е готов още .

mima_sf

Цитат на: FHM - 30.11.2008 19:24
Ами да много са но големия аквариум не е готов още .

Ще чакам с нетърпение снимки и на големия аквариум. Успех. :-)

FHM

Стартирах новия 300 литров аквариум преди 2 дни в момента показателите са следните :NO3 10mg/l даже отива към 0 ;NO2 - ok ; dGH - >7 градуса ; dKH 3 градуса ; PH 6,8 - 7 . Чудя се дали да пускам рибите вече или да изчакам още ден два ? Снимки очаквайте скоро .

mejdupraznika

FHM, според мен изчакай още 1 седмица. Не се води по-тия показатели,

Emsi

Виж амоняка как е и тогава прецени дали да пускаш.

NO CARRIER

В новостартиран аквариум мисля, че няма от къде да се вземат нитрати и амоняк.  :-|
Растения има, нали?

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Emsi

Някой хора правят NH4/NH3 тест в начало(аз лично на моите аквариуми съм си чакал достатъчно прилично време) и ако е над 0 не се пускат риби, след като падне на 0 вече може да се пускат първите обитатели.
Ако има грешка в това което казвам се извинявам.

FHM

Цитат на: NO CARRIER - 24.12.2008 11:13
В новостартиран аквариум мисля, че няма от къде да се вземат нитрати и амоняк.  :-|
Растения има, нали?
Да има растения и мангрови корени .

FHM

Такам на 14.12.2008 напълних аквариума на половина и засадих растяния сложих аквасейф и бактерии .
Една седмица по късно дозасадих още растения и напълних аквариума до горе сложих 2 таблетки бактерии във фиатара и го пъснах както и нагревателя . И днес вече има обитатели а те са : 2 хелера ; 3 отоцинклуса ; 3 сиамски водораслояди ; 2 коридорас палеатус и 2 джули ; 2 боции ; 3 данио (2 рерио и 1 леопардово); 1 гупа ; 2 анцитруса ; 2 птерогоплихта ( малки ) ; 3 молинезии .Някак ми се вижда празен обаче аквариума и мисля за други риби , но се чудя какви моля препоръчайте някой вид . Аз си мисля за някакви тетри и рамивези .

bobbyboy00

Може да сложиш 15-20 неонки,10 кардинала и да махнеш хелерите,гупата и молинезиите.Поне аз така бих направил.Весели празници.

streetspluntep

Един съвет...Остави си само 1 вид риби ,ще изглежда много по-ефектно.

FHM

Ето и първите снимки на 300 литровия.
Ето го в деня на пълненето му 

И около 2 седмици по късно за жалост не е съвсем готов но не се сдържах да пробвам фотоапарата

ето и една 2-ка рамирези в грижи за хайвера си 

Ами това е за сега и ще продължавам да развивам аквариума най важното сега е да му направя капак но и това ще стане, ами очаквам вашите коментари и критики .
Добавям още малко снимки :

Параметрите в момента са следните :NO3 - 100m/l ; NO2 - 100m/l ; dGH - >7 градуса ; dKH ~ 3 грауса ; PH ~ 7

FHM

Купих си фон за от зад ето как изглежда вече сложен :

streetspluntep

Нещо имаш грешка при измерването на NO2. Невъзможно е да са ти толкова високи стойностите ,провери си пак.Също и No3 са ти високи за аквариум с малко растения стартиран наскоро.

chaykov

мое мнение: в един аквариум на 90% констрастират нещата най-много когато са на черен фон ! няма значение дали е растителен или само с риби !!!
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

[/url]

Similar topics (5)

30116

Започната от mircho

Отговори: 2
Прегледи: 3611

15099

Започната от Divane

Отговори: 155
Прегледи: 54754

40337

Отговори: 77