• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Много въпроси от начинаещ.

Започната от ZealoT, 04.05.2005 15:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Longanlon

Абе сега малко  offtopic ама като каза Итонг и се сетих - вместо тия стелажи и шкафове за аквариумите, не може ли да се спретне от итонг-тухли един - хем евтин, хем здрав?

NikolaV

Цитат на: LonganlonАбе сега малко  offtopic ама като каза Итонг и се сетих - вместо тия стелажи и шкафове за аквариумите, не може ли да се спретне от итонг-тухли един - хем евтин, хем здрав?
Може. За новото си жилище още се колебая дали рамката му да е от желязо или от итонг.
Не мисля да откривам топлата вода де, препоръчали са ми го като много здрав вариант.

niky

Не знам койти ти е препуръчал ITONG,но не му вярвай.
Тая измисшльотина става само за леки, неносещи стенички.
Да не говорим как ще слагаш вратички.
Е, освен ако го направиш плътно, което си е загуба на пространство.

Сложи си винкел и го облечи с ламинат.
Виж снимките на моя аквариум примерно.

NikolaV

Ники, ти уби всичко детско в мен :cry:
Бях го замислил като цялостен проект по обзавеждането на хола ми. Без традиционните дървени секции и тн. Само итонг, гипсофазер.... Какъв е проблема на итонга според теб? Може да се изметне? Да се напука от тежестта? От итонг имах впредвида да се направят само страничните страни и част от предната. За плот не съм мислил конкретно.

Raven

подобре недеи с итонг,много е мек и става само за преградни стени,аз точно в момента строя и даже се оказах от итонг и минах на тухли,въобще не ми вдъхва доверие.виждал съм такива конструкции за аквариуми,но се отливат стенички от армиран бетон - така може да носи и тон.
такива конструкции правят обикновенно по хотели и ресторанти за многотонните аквариуми.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Stas

Да, итонг е порест материал и е всичко друго, но не и здрав. Ако ще е тухли, то нека са единички. Те са плътни, малки и с малко въздух в тях.

А иначе - видях при кимбайците аквариум 250 литра върху шкаф от ПДЧ 18 мм! Направо не повярвах на смелостта им! Обявих ги за луди, а те ми обясниха колко е здраво ПДЧ-то :)

Stas

А! И да не забравяме за нивелацията. Много важно нещо. Освен за самия аквариум е важно за стената от тухли да бъде съвсем отвесна. Представи си как би се килнала встрани при изместен център на тежестта!

dido

Е то няма да е баш стена - ще се получи монолитен блок с ширина поне 50-60 см.

abaro

Аз като "хоби специалист" по мебелите мога да ви кажа че ПДЧ-то не е толкова лош материал и ако шкафа като цяло е добре конструиран може да издържи достатъчно дълго време много голяма тежест. Ако някой има конкретни размери на аквариум да ми ги прати на ЛС и ще му кажа как според мен трябва да изглежда шкафа му :wink: . Колкото до ИТОНГ-а мисля че правите волни съчинения. Той издържа намного голямо натоварване на натиск (за разлика от опън и срязване) и според мен 10 см страници могат да издържат освен аквариума и цялата ми рода, която не е никак малка. Въпроса за естетиката е личен както при лятата мивка в кухнята :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Raven

възможно е итонга а е здрав , не му знам якастните характеристики честно казано ,просто на мен не ми хареса като материал и затова го отказах- много е хигроскопичен и при тези валежи напоследък се страхувах да не дръпне влага.
за шкаф под аквариум може и да стане,но във всеки случаи аз ще правя нещо от винкели и тръби,и облицовано с плоскости.правя сметка авариума ми със стъклото ,пясък ,камъни капак и др.  да отиде към тон общо тегло.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

ZealoT

така ....
днес си взех таймер механичен Синхро.
всичко ОК ама като си нямам понятие как да го настроя сутрин в 10.00 да се включва и в 12 вечерта да се гаси????
някой може ли да ми обясни как да го настроя
пак уточнявам че е механичен
мерси

П.С.
в събота ще се разходя до пазара да си взема няколко рибки данио.
отказах се от хелерите.... Той Боби е виновен.... защо ли.... :roll:  :lol:
2 Hard 4 You

chandler

Цитат на: ZealoTтака ....
днес си взех таймер механичен Синхро.
всичко ОК ама като си нямам понятие как да го настроя сутрин в 10.00 да се включва и в 12 вечерта да се гаси????
някой може ли да ми обясни как да го настроя
пак уточнявам че е механичен
мерси

П.С.
в събота ще се разходя до пазара да си взема няколко рибки данио.
отказах се от хелерите.... Той Боби е виновен.... защо ли.... :roll:  :lol:

чети внимателно упътването или ако няма такова все ще има някакви указателни снимки. аз с моя таймер също не можах да се справя без помощ. По принцип тези като малки клавишчета отстрани на кръга трябва да са натиснати надолу - тогава свети. когато дойдат ненатиснатите надолу клавишчета - не работи. Поне при мен е така де
chandler

ZealoT

значи няма никакво упътване към таймера...
купих си го от метро, в една пластмасова кутиика, само пише:

СИНХРО
Механичен Таймер за 24 часа

тва е :roll:

има отстрани един бутон който има две положения. В едното явно не работи като таймер а е просто проводник на тока, докато в другото свети червената лампа.
може въпроса да е много тъп ама си нямам понятие от тоци и такива истории  :roll:
2 Hard 4 You

niki_s

за колко купи таймера.и от коя част на метро

NO CARRIER

Такова си взел, нали? chandler ти е казал как се работи с него. Имаш показалец, той трябва сочи текущия час.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

13218

Отговори: 1290
Прегледи: 567140

29264

Отговори: 6
Прегледи: 4963

19432

Отговори: 27
Прегледи: 13647

11902

Отговори: 5