• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Понижаване на твърдостта на водата?

Започната от Petkov, 17.04.2008 16:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bengan

Ето че научих нещо ново - не знаех че мембраните са разглобяеми и имат сменяем елемент. Сега остава само да разбера от къде могат да се купят тези неща защото картинките са едно нещо а реалните неща съвсем друго. За префилтъра изобщо не съм забравил на два или три етапа ще слезна до 5 микрона имах предвид че се намират на всякъде и не са проблем. Мисля че няма да имам нужда от филтъра с активен въглен.
Сигорен съм че четох някъде за опаковките на мембраните които трябвало да бъдат херметични и мембраната да не остава на сухо особено при съхранеието и до монтирането в система но явно има различни видове(ще се чете още). И последно някои виждал ли е  да  се продават някъде тези мембрани, имах наивноста да се обадя на никол-н и хората ме питаха колко броики искам за да ги поръчат, със сигорност имаха предвид стотици.

nidkolio

N.Nobs, Виждам че имаш наблюдения по въпроса за омекотяване на водата, би ли ми отговорил на следните въпроси:
1.След преминаване на водата през филтъра, каква е стойноста на твърдост?
2.Има ли значение за крайния продукт (омекотената вода) колко е твърдоста на входната вода? Тоест постоянна ли е като стойност изходната вода или ако на входа имаш вода с 20 дх на изхода ще имаш 5дх, или ако на входа имаш 5 дх на изхода ше имаш 1дх?
3.Може ли да се използва отпадачната вода? примерно да се използва да тече от чешмата докато пречистената вода се събира? Питам защото ми се вижда доста голяма загуба на вода, та идеята е дали може да се ползва и отпадъчната.
Мерси
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

N.Nobs

#bengan
Ето това е обратна осмоза

Това което е най отгоре е корпуса на мембраната, а доло синичкото е самата мембрана.Ако  обърнеш внимание в лявата част е капачката която се развива.Самата мембрана е запечатана по този начин.
  Ако имаш някой познат в София може да се разходи до магазина на Никол в Люлин и да ти купи само корпуса и мембраната.

#nidkolio

Само искам да ти уточня че отговорите ми са изцяло на база софийска вода.
1.Твърдост 0
2.Чисто теоретично не би трябвало да има.Твърдоста пак би трябвало да е 0, просто мембраната ще се задръсти по-бързо.
3. Зависи за какво ще я ползваш.Ако ще е за пиене не ти препоръчвам-все пак цялата гадост която не искаш да мине през мембраната остава във отпадната вода.Ако е за миене на чиний няма проблем.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Petkov

Успях да намера в нета система за обратна осмоза на Prodac.

Ето и страницата: http://www.prodacinternational.it/bg/index.php?link=12
Ако някой знае фирма която е техен дистрибутор или вносител на продуктите им за да можем да проверим цените и дали се предлагат тука тези ситеми.

smat

Във Варна, предлагат Prodac, в магазина на "Сливница", "Аквамания", там може да се пита мисля.

nidkolio

https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

N.Nobs

Цитат на: Petkov - 21.04.2008 12:29
Успях да намера в нета система за обратна осмоза на Prodac.

Чета и се чудя защо се хабих да пиша постове  :duvar:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

yri

И аз благодаря Nobs. Не е напразно ;)
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)

Similar topics (5)

40971

Отговори: 3
Прегледи: 11574

36416

Прегледи: 9913

22748

Отговори: 8
Прегледи: 10745

16690