• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Не ми се удават големите аквариуми- новият 90х45х45

Започната от iek, 09.04.2008 00:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Predator

Наистина растенията, като видове, са малко множко и доста разноцветни, за да отговарят на съвременното течение в оформлението на растителен аквариум (справка - конкурсите в Интернет), но явно и ти, както и аз изпитваш явно нежелание да гледаш по 2-3 вида растения в аквариума си, които да са твърдо в зелената гама (на мен все ми е жал да изхвърля едно или друго растение, което явно не ми се връзва с композицията  :-)).

Така че, ако искаш да направиш модерна композиция, трябва да се насочиш към нискостеблените растения с подходящ фон от дългостеблени (близки по цвят с предните) и някаква каменна композиция. Иначе ако ти харесва холандския тип оформление, проблема е никакъв, важното е на теб да ти допада собствения ти аквариум...

*offtopic
От последната снимка виждам, че имаш Отосинклус. От много време търся и аз, но никъде няма. Ако знаеш откъде мога да си взема пиши ми на ЛС!

iek

Това, за което говориш, вече го направих ( с големи душевни терзания  :'( :'( :'( )
Отоцинклусите ги взех от пазара 10бр. за 30лв.

ogyy

*BRAVO* Перфе! Аз като неразбиращ го харесвам ей така, със всичките растения.Не го разваляй! :-D Може би ако бе изкарал 1 от червените на среден план, че така дърпат погледа към задното стъкло. И, явно е късно но, що толкова малък преден план при 45см(има ли 10см)? Така сякаш плуват в коридор и им е леко тясно.Я дай 1 снимка с неонки или други дребоси.

don_misho

denzel

iek винаги ги вършиш такива, срама нямаш !
диво и красиво, браво  *DRINK*

iek

Благодаря на всички за добрите отзиви! Но на мен все още не ми изглежда добре, може би трябва да спра да бърникам постоянно.
След кастренето изглеждаше така:

Макро с китака на част от обитателите:

http://s205.photobucket.com/albums/bb306/iekoko/90x45x45/?albumview=slideshow

ogyy

Aми, ЧЕСТИТО!  *DRINK*

GrandePippo

iek

Малък ъпдейт:

декември 2008

март 2009

Planted aquarium 90x45x45(cm)

denbosch

Уау,харесва ми *BRAVO*!!!

//Единствено бих сложил малко друг цвят освен зеления или поне два-три други нюанса зелено...или растения със широки и различни листа.Ама това са си мои фантасмагории,ако можех и аз да си направя такъв като твоя :-[...

HaIr4o

кое е растенияте на заден план (покриващото цяла задна стена) *dontknow* *dontknow* иначе аквариума след ъпдейта е уникален *YAHOO*

Лора

Ех...
Както винаги има с какво да ни зарадваш.  А мъха, как се е оформил... *THUMBS UP*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

iek

Благодаря з похвалите!
Растението на заден фон е Eleocharis vivipara, съжалявам за техниката на последната снимка.

yanki1

Добре се е развил! *BRAVO*  И на мен много ми харесва, като цяло!
Вероятно само ксенококуса те дразни и теб, ама останалото пък е уникално!  *THUMBS UP*
526 литра

igenov

Similar topics (5)

13724

Отговори: 2
Прегледи: 22646

5154

Отговори: 56
Прегледи: 85711

53587

Отговори: 45
Прегледи: 54700