• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Кили рибки

Започната от Boby_, 08.04.2005 15:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dido

Ходя често в този район за риби. Пусни една снимка тук, може и да съм я виждал тази рибка.

abaro

Дано да намерят нещо но в югоизточна българия е планински район и освен реки други водоеми няма :?:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

killiman

Aphanius dispar

Aphanius fasciatus

Aphanius mento

Aphanius iberus

Aphanius sophie

Aphanius apodus

Aphanius sirhani

Ако се намери някакво кили в България, по всяка вероятност ще е Aphanius fasciatus.

dido

А в какви водоеми може да се търси? Дали обитава нашенските реки, или гьолове някакви?

Mario

Цитат на: didoА в какви водоеми може да се търси? Дали обитава нашенските реки, или гьолове някакви?

Tука им е студенко ;) .В описанието за рибката пишеше ,че обитават средиземноморските държави :) , но не видях да пише за черноморските :)

Живко

до плевен в едно блатце има едни рибки,същите като гупите.само,че са доста безцветни.чудел съм се ако са гупи как изкарват зимата.
Никой не се е родил научен.

dido

Може би гамбузии. Използвали са ги като биологичен способ за борба с комари по водоемите. Доста издържливи рибки.

Живко

сигурно си прав.май няма какво друго да е.
Никой не се е родил научен.

BLKnight

Гамбузий има и в дружбенското езеро - това лято мисля да завъдя и в къщи.
kiliman: Успех в търсенето по югоизточните рекички! А и няма да е зле да драснеш малко повече инфо относно организацията на експедицията. Аз със прослувитата си липса на свободно време мога само да завиждам на евентуални участници...

BLKnight

Едно от последните ми попадения в домашната локва:

Fundulopanchax walkeri spurelli - kiliman

killiman

Цитат на: didoА в какви водоеми може да се търси? Дали обитава нашенските реки, или гьолове някакви?

Знам ли, Дидо. Може и реки, може и гьолове, а може и черноморското крайбрежие....Преди 3 години бях на риболов почти на турската граница, ама като взеха да изскачат едни "диваци"..... кой ще ти мисли за Aphanius - и разни. :)

Цитат на: MarioTука им е студенко ;) .В описанието за рибката пишеше ,че обитават средиземноморските държави :) , но не видях да пише за черноморските :)

Ами природата не е някаква статична система, днес един вид е тук, а утре го няма, но за сметка на това го откриваш там където въобще не си и очаквал. Та си мисля, че ако не проверим ще е най-сигурният начин да не открием.  :D

Цитат на: BLKnightУспех в търсенето по югоизточните рекички! А и няма да е зле да драснеш малко повече инфо относно организацията на експедицията. Аз със прослувитата си липса на свободно време мога само да завиждам на евентуалните участници...

Благодаря за пожеланията! В момента, в който има повече конкретна информация, ще я научиш. Засега мога само да кажа, че има вероятност да се включат и 2-3 чуждестранни кили акваристи.
Чудесна снимка си направил!!! Нали мога да я кача на сайта?

BLKnight

Може може :)
драсни ми на blknight[at)mbox{dot]contact(dot}bg да ти пратя оригиналната че тази не е обработвана изобщо. Има и други.

killiman

По-добре да не е обработвана, че..... :lol: Ще ми бъде интересно да видя и другите...

killiman

Ето малко предварителна информация за експезицията в Танзания, която, Слава Богу, приключи успешно!!! 8)

http://www.killi.ru/index.php?name=MDForum&file=viewtopic&t=36

Още не мога да се свържа с Кирчо за да разправя по-подробно, но и това ще стане скоро.... :D

niki033

В анталия имаше едни рибки приличащи на Aphanius dispar
в една локва,ако някоя изкочи-дотатрузва се пак до локвата :roll:  :shock: Можех даги гледам с часове :)  :wink:

Similar topics (5)

47560

Започната от Desmoria

Отговори: 0
Прегледи: 7225

6739

Отговори: 20
Прегледи: 13612

47145

Отговори: 16
Прегледи: 32293

4923