• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отрицателни отзиви за търговци и магазини

Започната от Boby_, 26.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Веднага се възползвам от това, за да пусна един тлъст "минус".
Оценка: -

Търговец: www.petshop1.com

Описание на случката: Поръчах си комплект тестове на SERA от сайта www.petshop1.com. Пет (5!) дни по-късно получих следния мейл за потвърждение на поръчката:

"Zdravejte g-n Kalinov!
Blagodarim Vi za napravenata poruchka v petshop1!
Molq za da q potvardite, izpratete ni tochen adres za dostavka.
pozdravi petshop1 team!"


Отговорих по следния начин:

"Здравейте!

Моля доставката да бъде извършена на адрес ........, във всеки работен ден преди края на тази седмица (т. е. 6-ти или 7-ми април) в часовете между 8.30 и 17.00. Сградата е с охрана - достатъчно е куриерът да помоли да ме повикат на входа и аз ще сляза.

С уважение,
Боян Калинов"


В писмото ми имаше посочен точен адрес, който не смятам за нужно да цитирам тук.

Днес е 26-ти април, 20 дни след края на тази комуникация и най-малко две седмици след края на всеки разумен срок за доставка, а аз все още нямам нито доставка, нито писмо, нито обаждане от www.petshop1.com.

В задачката се пита магазин ли е това изобщо, след като не доставя поръчаната стока?  :lol:

А, да не забравя - ако някой от въпросния "магазин" чете това, моля, нека го смята за официален отказ от поръчката ми. Явно ще си купя тестовете от някой офлайн търговец. :lol:

Edit: Няма нужда да е болд + размер 14
Георги

POWERPUFF

- за магазин Зоохоби в Благоевград - през витрината видях зеленясали аквариуми и мъртви бети - така и не влезнах
- за магазин Екзотика в Благоевград - намусени продавачи, никакво разнообразие от стоки - само най - евтините неща(е, сигурно те се продават по - добре) а и на въпросите ми какво е това растение(2 вида) или рибка - ми отговориха "бах мааму - некакво водорасло, некаква тетра"

6aro

Цитат на: "miass"...Голям  - за магазин "Воден свят" на ул.Солунска в кв.Хр.Смирненска....
Един "-" и от мен за този магазин. Абсолютно точно го описа миас. Преди време този магазин се намираше на Царевец доста близко до Солунска. Та точно този човек ми продаде навремето фосилиса като за най-обикновен сом и ми изкльопа постеменно гупите и др. рибки, който гледах. Изобщо не знае какво продава или гледа да пробута на клиента нещо и да му вземе парите. Затова е тоя тлъст "-" от мен!
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Nemo

Цитат на: "6aro"
Цитат на: "miass"... - за магазин "Воден свят" на ул.Солунска в кв.Хр.Смирненска..
.......

Огромен минус -и от мен !!!!
Продадаха ми нещо ( и аз незнам какво) за Артемия.  :x

Също така продадоха на брачеда 10л аквариум  и 2 златни Х-брой хелери и гупи 2 скаларии , сомчета . Но все пак му дадоха и рецепта за рибешка чорба и пакетче "Маги фикс малки тайни" .    
Вътре в магазина мирише на Л***НА. Животните се наблъскани в малки глетки по 93728942389798 броя .

ПП. Брех ние бая се събрахме от Смирненски  :P Казвайте кога ще пием кафе, малко лаф чойс ааа ??!  :lol:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

sho

Поради това че някои мнения съдържаха и положителни и отрицателни оценки - ще ги разделя и ше ги пусна в това мнение с указания на кого е мнението:
:!:
vivic
"- за магазина в Бургас срещу Първо РПУ - голям "-" от мен - има доста неща, цените са височки, но както и да е, за всеки влак си има пътници. Преди повече от година и половина пазарувах от там и им бях обяснил че търся хубав аквариум, рибки и растения , но не съм гледал рибки от поне 7 - 8 години и да ме насочат... продадоха ми Аквариум 120 литра за 380 лева, комбинираха ми за него 3-4 полиптеруса, 3 Флауър Хорна, 4 Цихлозоми Ху, 2 други едри цихлиди за още около 150-200 лева които  умряха отдавна, сложиха в сметката корен, който уж трябваше да е "готов за употреба" но загни  и един отвратителен грунт... Само дето 6-7 астронатоса не ми продадоха за моя обем :-) Аз тогава нищо не разбирах и приех всичко като съвет от знаещи и разбиращи хора, което се оказа грешка."
:!:
Longanlon
"- за магазина на Славейков. Мръсен, вони, аквариумите са блатясали и пълни с брада. Растенията ги продават най-често в продълговатите найлонови пликчета, с които са купени от пазара и в които те се скашкват за 2-3 дни..."
:!:
Liliiv
"Също така и един "-" за "Зоо Кът", бул. Левски no. 93-95
Почти никакви риби няма, а цените на тези, които предлагат са според мен доста високи. Обслужването им е доста лошо. Гледат да те отпратят по най-бързия начин."
:!:
miass
"Голям - за магазин "Воден свят" на ул.Солунска в кв.Хр.Смирненска. Незнайно защо имената на тези два магазина се повтарят- освен имената нямат нищо друго общо. В този цари такава невероятна воня,мръсотия и некомпетентност на мърлявия продавач, че просто нямам думи. Ще ти продаде умиращи риби без окото му да мигне. Попиташ ли за храна първо ти предлага прозрачни пликчета с незнайно съдържание и ако го попиташ за друга храна с огромно нежелание може и да ти покаже. Според него рибите умират ТАКА!!! Иначе как щели хората да си купят отново?! В момента аквариумите им са почти празни и много много мръсни. Това е огромна антиреклама на всеки един магазин!

- също за Petshop1 поръчах си едни препарати преди горе-долу месец, като съм дала номер и емейл и все още нямам абсолютно никакъв отговор."
:!:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Quacker

и аз не сам много доволен като цяло от продавачите/чките в магазините вав враца

аз и казвам че рибките "БЕТА" са пукнали и да ги махне от аквариума и малко повече грижи тя ми вика-НЕ БЕ ТЕ СА СИ ТАКИВА И СИ ЛЕЖАТ. ок нема проблем ама да лежат нагоре с коремите.

или в 1 друг магазин аз потам колко стува 200 литра аквариум 10мм стакло тои ми вика-НЕМА ДА ТИ НАПРАВА ЩО СИ МНОГО РАБОТА И СТАКЛОТО ТЕЖИ.

в сащия магазин попитах каква е тази рибка отговора-И ДА ТИ Я КАЖА НЕМА ДА Я ЗАПОМНИШ

а като цяло са готови да те бият че ги питаш или им казваш нещо.
тия хора маи не си знаят интересите или аз не сам наред.

VassetZ

отрицателен отзив за зоомагазина в надежда 6...там са супер големи аматьори

Bass_Maker

Моят минус отива за НОВИЯ магазин на Дискус в Пловдив (до Скалар). Днес бях там. Имат един такъв огромастичен аквариум само за растения, в който половината растения бяха яко загнили и доста от тях имаха полепени по себе си (предполагам) мъхове, които ги оплитаха като паяжина. Магазинът е нов и затова там не се продават рибки. Попитах продавачката (инак мила старица) за външен филтър Атман за малък аквариум и тя ми показа най-обикновена помпичка за въздух. В последствие питах за същото нещо и в Скалар. Там не само ме разбраха веднага какво искам, а и същия филтър на Атман струваше с 5 лв. по-малко от магазина на Дискус. Дано с развитието си магазинът се подобри откъм качество.
You cannot kill what you did not create...

lz3cv

В допълнение на горното искам да кажа че продавачката наистина е учтива бабичка с която става приказка, но за съжаление не е наясно с нещата. Докато си говорех с нея разбрах, че помещението е нейно и просто го предоставя на ДИСКУС. Къщата и е зад магазина. Та като я питаш за нещо, поне си признава че не знае и не те лъже за да "ти пробута лимони, когато търсиш крокодили." :-)

ptsekov

- за магазина на "Сливница" в гр. Варна. Тези хора не знаят как да работят с клиенти. Има един висок тип, който е показател за ужасно отношение към клиенти - невероятно дръпнат, способен е да отблъсне и най-упорития и ентусиазиран клиент. Може да е чудесен  акварист, но не става за продавач...

Bass_Maker

Ами един минус от мен и за втория магазин на ДискусБГ в Пловдив (на ул. Св. Наум)... Вече съм описал случката http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=5040
Май просто в Дискус ме мразят :)
You cannot kill what you did not create...

Ribofil

аз пък ще сложа /-/ на магазина в мусагеница - зоомания, минавах от там и се отбих да го разгледам - изключително нелюбезна продавачка, исках да разгледам от по-близко аквариумите, и обитателите им, не ме пусна - не можело да се влиза току-така от всеки там ... е сорри и успех

P_A_N_T_E_R_A



голем минус за последното магазинче на съботния пазар в София...влезнах случайно,щото бях с гаджето си и тя искаше да се радва там на некви мишки  ;D аз още от вънка кат видех кое  вътре...значи влизаме,нема здрасти нема чао,там е работата нема нищо не ми обърнаха внимание  ;D аз исках да питам за грунд,щот вънка пише кварцов песък ала бала...и щом видех аквариумите...значи...некви...зеленясали,немат лампи,нищо не се вижда вътре,дори не пише на стъклото кви риби плуват..по земята разпиляна смесица от кучешка,котешка,заешка храна + камъни от грунд и неколко щайги пулни с декоративни камъни се таркалят там...не моеш да се разминеш...както и да е,магазина ми напрай отрицателно впечетление,поправете ме ако греша....
няма нищо по-лошо от начинаещ,безпаричен акварист

hank87

сега се разходих до магазина на пиротска за лампи.
-45 см пури за аквариум имате ли?
-мммне.нямаме за аквариум
-а ей атя долу в кашона гро-лукс?
-коя? тая ли? хммм,60 см.
-45 см няма ли?
-не
-а ей атя в другия кашон,най в ляво?
-аа да.такава е

баааси обслужването! цената е 11,20лв да кажа :) (аквастар)

denzel

- в надежда,на ломското магазин с/у шел отляво,в безистена... много смърди и продавчката е доста неориентирана,въпреки че се опитва. подарява УЖ бонус нещо,а се оказва че го плашащ. на това отгоре подаръците са под всякава критика- храна с неясен прозиход,някакви лилави течности водещи се за лекарство ОПРАВЯЩО всичко в аквариума и пр. глупости. съществуват болни риби и като цяло е под средното ниво !
- пак там,по-надолу отдясно зоомагазин УИЛИ малък,тесен с 5 аквариума на кръст-мръсни,гадни,мижави.обслужване няма,други стоки също. под всякаква критика напълно.ОТВРАТИТЕЛЕН МАГАЗИН,не ходете там НИКОГА !
-  и пак там надолуотляво ,зоомагазин ЧУДЕН СВЯТ - адски ситни рибки,без избор,малки и мръсни аквариуми и обслужване под НУЛАТА ! забранен за посещение.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

Similar topics (5)

10750

Публикации: 5
Прегледи: 8216

903

Публикации: 1
Прегледи: 6068

56152

Публикации: 4
Прегледи: 4642