• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
11.05.2024 10:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Снимки от &#

Започната от BLKnight, 07.11.2004 08:53

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Ауууу, имам си рибка... :lol:  :lol:  :lol:

Boby_

Тук изобщо не става дума за доброжелателно или недоброжелателно отношение. Не става дума и за това някой от критикуващите да организира собствена изложба. Но става дума за едни минимални изисквания към събитие, на което няколко души с гръмкото име "асоциация" са поставили още по-нескромното заглавие "изложба".
Това е като негърът-скиор на последната зимна олимпиада:
1. Да, олимпиец е и изпълнява най-важният принцип - участието преди всичко (организацията на изложби с други думи).
2. Ние не участваме и по вашата логика не би трябвало да имаме право да го съдим (или да коментираме минусите на изложбата съответно).
3. Въпреки това пичът става за смях на всички зрители (също както и организаторите на една недоизпипана изложба).

В крайна сметка нещата в случая с изложбата на КАБ не бяха чак толкова зле. Но принципът е ясен - ако не можеш да направиш нещо както трябва, по-добре хич не се захващай. Аз точно заради това не се занимавам с асоциации и изложби.
В България се организират достатъчно изложби на най-различна тематика и много от тях са на много високо ниво, така че опит има откъде да се почерпи и това, че изложбата е първа, не е никакво оправдание. Отдавна отмина времето на голия ентусиазъм - сега сериозна акваристика се прави със сериозни пари. Аз затова си оставам на ниво любител. Но който иска да получи признание като професионалист, трябва да го заслужи не само с гледане на рибки.

killiman

Благодаря на всички посетители. А интелигентната част от тях много добре разбра за какво става въпрос!

Boby_

Цитат на: "killiman"Благодаря на всички посетители. А интелигентната част от тях много добре разбра за какво става въпрос!
Щом събирате пари за вход, значи трябва да дадете нещо срещу тях, което да отговаря адекватно на вложеното от посетителите. Аз лично се чувствам прецакан, че ви дадох левчето си.
Ако изложбата беше безплатна, може би нямаше да има за какво да се мрънка, но тя не беше.
Но както и да е.
Не бива да се правят трагедии заради непрофесионалната организация - дай боже да понатрупате опит и самочувствие, може би ще стане по-добре занапред.
Проблемът е там, че в статията ви на сайта или в този ти отговор няма и помен от самокритичност, никакъв стремеж да се покаже, че осъзнавате пропуските и грешките си и сте готови да се учите от тях. Надявам се, че "А интелигентната част от тях много добре разбра за какво става въпрос!" не е официалната политика на КАБ, защото иначе би било множо жалко.
Всъщност ти така и не отговори на въпроса ми на какво според вас се дължеше бледия вид на иначе ярките рибки?
Моля те и за отговор на следния въпрос - какво е официалното отношение на КАБ (ако има такова) по отношение на цялостната организация на изложбата - доволни ли сте от себе си, наясно ли сте с пропуските си и имате ли намерение да ги коригирате в бъдеще?

Longanlon

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky


Boby_

Цитат на: "Longanlon"боби, ти си зъл

Am I evil? yes, I am
Am I evil? I am man, yes, I am


Да, вероятно въпросите ми и мнението ми могат и така да се тълкуват. Все пак Майкъл Мур все още е по-зъл от мен.  :lol: Така и трябва да е - да има коректив за всеки, дори за ентусиасти като КАБ. Лошото е, че нито въпросите, нито коментарите ни ще стигнат до г-н Тодор Мечков или до някого, от когото наистина зависи нещо. А дори и да стигнат, ще са толкова изкривени, че ще си изгубят функциите.
Но в интерес на истината не ми се занимава да пиша лично до господин председателя. Активната ми гражданска позиция ще пожъне успехи, ако дори само уважаемият секретар на КАБ разсекрети мнението на секретната си организация по повод въпросите, които повдигнах.  :lol:

Longanlon

вместо да скучае да вземе д ми напише материала за температурата... което ме подсеща, ники, че ти си обещал един за външните филтри...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

E тук ме хвана натясно.
Почвам го веднага. Аз ли да го публикувам, или да ти го пратя да му намериш точното място.

За Боби - г-н Мечков е готин. Поне до колкото го познавам.
Каквато и да е била изложбата, не трябва да се плюе, а да се търси положителното.

Защо например любителите на цихлидите не направят изложба, пък и с безплатен вход?!

Защо ние дето си мислим, че имаме холандски аквариуми не направим.
Щото всеки тича по задачи и няма време да отдели(пък и пари все пак).

Верно, при нас ще е по-трудно (аз просто не виждам как ще изнеса моя аквариум от нас, пък дори и да го изпразня до 1/4).

Така че...браво на хората.  :lol:

А, щях да забравя. И Боби е готин. Просто обича да използва богатия си литературен език (което не може да му се отрече), за малко закачливи цели :D

Longanlon

ами ако материала за филтрите е по-голям, като статия, просто го пусни в нова тема. а ако е малък - в ново мнение, пък аз ще го сложа където трябва.

:D  а на боби отслабването му се отразява нахарактера хихихи
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Всъщност трябва да кажа, че съм допуснал грешка - въпросният оптимистично-патетичен материал за изложбата е поместен не на сайта на КАБ (където все още си стои анонс за ПРЕДСТОЯЩА изложба), а на сайта Зоомания.

S

Ами Боби, като ти е толкова скъпо пустото левче що барем не поразпита къде и при кого ще иде, та да се успокоиш малко. Не е тайна за никого, че парите от входа не само не отиват в КАБ, но и последните са си платили за удоволствието и всеки ползван метър. Друг въпрос, който гледам много те тревожи е големината на съдовете. Ами , ако някога някой реши да прави изложби на цихлиди и това стане световна традиция, то най-вероятно ще има и нужда от стандарти. Но това цихлидите май не ги застрашава. При килитата явно обаче ги има... За стреса. Да има много средства за борба със стреса, не зная дали са ползвали, но много от килитата хвърляха хайвер в събота. Дали е от стрес? Осветлението наистина си беше неподходящо, но може пък на хората да не са им били в повече парите. С времето и с това ще се справят, не се бой. Ааа, извинявай! Въпросът беше за левчето! Ами вземи си го поискай обратно! Току виж пък ти го върнали- пълно щастие! Аванта един вид! :lol:

Raven

Верно, при нас ще е по-трудно (аз просто не виждам как ще изнеса моя аквариум от нас, пък дори и да го изпразня до 1/4).

вярно, лично аз не знам за изложба на живо на холандски аквариуми освен ако не е постоянна, затова ние си ги гладаме само на снимки за да ни е по кофти от на "рибарите" :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dido

Ейййй тия анонимки край нямат. Що ми се струва, че виждам поредната инкарнация на киллллърмен :-). Боби го знаем тук - и няма начин, ама тъй като вземат да се прокрадват разни подмятания от нелегитимни субекти, става адски досадно.

В този форум всеки може да се регистрира. Ако идеята е да се изнервя обстановката, поне бъди на нивото на останалите хора тук. Имаме си симпатяги (не-анонимни), дето си обичат това занимание. Анонимките им мина времето - преди 15 години :-)

killiman

Много мислих по темата да му върна левчето на боби (все пак не е добре детенцето му да гладува заради "безобразията" на баща си), обаче удоволствието да знам, че се чувства прецакан с тая огромна сума е невероятно! :D Горкият той, срещу това левче видя само няколко десетки нови видове и локации на живо. Но най - редовният посетител на сайта ни може и да си получи част от сумата, примерно 1/7, ако ми покаже входния си билет. Аз бях в 95% от времето на изложбата в залата, но не видях това човече там! Май слуша чужди преразкази. А иначе "спеца по изложенията" наистина би трябвало да знае, че при такива изложби участниците си заплащат за участието и входната такса се събира от музея! Но важното е да се плюе, а поплювко това го умее много добре. Но с мухльовци не ми се занимава....Ефект никакъв! Като гледам как смело говори за бетите отново...А до скоро твърдеше, че женската прави гнездото. :lol: И какво му обясняваш за осветлението?! Някой да се е замислял как при температура на въздуха от 15 градуса подържахме температура в аквариумите от 23-24 градуса?! И как няма да бледнеят рибите после?! А ми е много смешно и мненито на "коректива" :D (тук вече се смея с пълни сили) как неговите костури ще бъдат с десетки пъти по - ярки цветове на такава изложба! Жалко, че това скоро няма как да го видим! А може би и никога! Щото по неговите думи той няма да се включи в такава изложба ако не всичко е перфектно! А това от първия път наистина няма как да стане! Всичко си остава отново само приказки! И заяждания! Какво ли да очакваме от тази дребна душица?!

Similar topics (5)

10081

Публикации: 13
Прегледи: 6714

5398

Публикации: 13
Прегледи: 5927

3783

Публикации: 4
Прегледи: 2268

2628

Публикации: 32
Прегледи: 17174

9698

Публикации: 6
Прегледи: 6108