• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Корен от лоза

Започната от ivailo87, 11.12.2017 17:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivailo87

Здравейте.Днес ми донесоха корен от лоза(Българска а не китайска),коренът е много хубав голям с разклонения,но не е сух по скоро наполовина изсъхнал.Въпроса ми е може ли да се сложи в аквариум или не.Четох няколко подобния питания във форума но всички бяха с различни отговори.Може ли някой да ми каже как да го изсуша по бързо.Знам че след това трябва да се вари и да престои във вода,също и че трябва да се кисне в калиев перманганат и да се изтърка с телене четка.Но ако може някой да ми каже струва ли си изобщо да се занимавам при положение че корена не е сух.И ако може съвет за бързо изсушаване!!!
Благодаря.
П.П. Мога да кача снимка на корена по късно ако някой го интересува и иска да види как изглежда.

Tony_JB

Ами да е сух предполагам целта е за да не отделя неясно какви вещества,което зависи от видът на корена. Предполагам за това ще трябва първо да изсушиш и след това да обработваш.
За сушенето мисля е ясно сухо и проветриво място. Предполагам нямаш опция да седи да се препича някъде,така че времето няма да е много кратко.
Успех

Изпратено от моят Lenovo P2a42 с помощта на Tapatalk

700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

ivailo87

Някой друг да сподели опит или мнение?

sVGNsali

Здравей.
Не съм слагал корен от лоза, но мисля че не ти трябва. Щом пък и не е сух, играчка голяма.
По моята логика, корени, клонки и т.н в аквариума трябва да са от твърдо дърво, като върба например. Напролет, реки и долини и т.н.
Аз лично си взех 2 парчета мангрови корени от форумният Пазар . Цената е добра. Тежки, солидни и т.н.
Другата опция е да го вкараш така в акварима - почистен и др неща дето си изброил, и да пробваш. После и да споделиш за да се знае и от други хора.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

ivailo87

Днес го изчетках с телената четка и от вчера го държа близо до камината и започна да съхне,предполагам че до месец ще е напълно сух.Имам корени от аазалия но точно този който имам от лозата е мн красив и подходящ и държа да е той.Мангрови корени не ми допадат и не се интересувам от тях.

Lightning_boy

Споделям мнение. Намерих си клони от върба в реката до нас. Очевидно бяха бая изтъркани от водата, понеже ги извадих от насъбрали се клони и дънери на едно място.
Понеже са големи и не мога да ги изваря, просто ги промих с гореща вода в банята, изтърках ги с твърда четка и ги минах с разтвор на калиев перманганат. Стана повече от месец седят на дъното с камъни. Още не са поели вода. Това го разбрах като се размести единия и щеше да ми избие зъбите като потегли нагоре.
Имам още няколко клона и един корен, който е почистен и стои на печката отгоре (акумулираща) и съхне стана месец и той. Не знам от какво дърво е, понеже го намерих докато копаеха по някви ремонти за пътищата.
Един колега беше писал, че е добре да съхнат дънерите и да станат на барут сухи. Моя корен мисля да го държа така още около месец и после буф и той в коритото.
Дай снимки да видим какво си сътворил колета.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

venitos

Преди време бях слагал клонки:
http://aquariumbg.com/foхrum/oformlenie-i-dekoraciya/klonki-ot-koprivka/
След известно време потъмняха. Според мен клоните са по-нетрайни от корените при престой във вода.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs25.postimg.org%2Fvsynxqwuj%2F3150.jpg&hash=9e04c2edcf4c31bc9716dd722a91783aa6af7af3

Similar topics (5)

15831

Публикации: 9
Прегледи: 5141

25473

Публикации: 6
Прегледи: 4603

1313

Публикации: 74
Прегледи: 25306

19746

Публикации: 7
Прегледи: 3597

42783

Публикации: 7
Прегледи: 3487