• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Помогнете за избор на лаптоп

Започната от ivanova79, 14.12.2016 10:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivanova79

Привет на всички. Относно коледните подаръци искам да попитам дали е добре да подаря лаптоп на моя син, който играе много игри. Насочила съм се към този магазин за лаптопи. Споделете мнение, ако сте пазарували от там, благодаря.

ModEdit NO CARRIER: Премахната връзка

Деян

Щом играе много игри лаптоп е по-скоро неудачен вариант. Ако решиш (примерно) да дадеш 1000лв за лаптоп ще вземеш прилична машинка, която вероятно ще подкара доста игри, но също вероятно ще грее и ще е с ниска производителност. Ако за същите 1000лв купиш настолен компютър нивото е съвсем различно. Помисли кой вариант искаш и до какъв бюджет.  :-)

pl86

С две ръце гласувам за настолен, освен ако специално няма да го разнася много насам натам. Ако ще е само за вкъщи - настолен.
За същите параметри ще е два пъти по-евтин от лаптоп.

Ако искате някой да препоръча конкретно нещо, ще трябва да кажете какъв е бюджета, защото ако се отпусне човек, компютър за най-новите игри и 5000 лв няма да стигнат :)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

kuvert

Не,не е добре да му подаряваш лаптоп. Нито компютър.
Подари му топка,за да се движи докато играе, а не да седи на стола!

meshov

Не знам на колко години е синът Ви, но със сигурност по-добре е за подарък топка(футбол, баскетбол, волейбол), рекета за тенис, бадминтон; хибаво е да е  насочено към спорт, седенето пред компютъра е лошо и за кръста, гърба, очите ...
Иначе, да важно е за какво ще се използва машината и какъв е бюджета. има един доста дорби за по $10 000, а има и за 500лв
In normal times, evil would be fought with good. But in times like these, well, it should be fought by another kind of evil.

NO CARRIER

Опит за реклама към сайт, където ти предлагат да теглиш заем, за да си купиш нещо.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ivanova79

Не е опит за реклама, но както и да е.

Той е активен спортист, просто поиска лаптоп. Благодаря за мненията

asito

Ако ще е за игри, плейстейшън 4 е машината, никакъв лаптоп. Ако пък иска лаптоп на който да играе, с 1000лв не може се купи нищо мощно. За около два бона имаше на асус едни модели мн добри, специални геймърски издания.
Настолен компютър не знам кой си купува вече, може би ако се работи на него...

Публикациите са слети: 15.12.2016 13:28

Много бързо са ти изтрили линка, та няма как ти кажа дали е добър магазина. Виж в технополис, техномаркет, ардес, жаркомпютърс, сравни им цените. d&g също виж, на първо четене за тези магазини се сещам.

Деян

Цитат на: asito - 15.12.2016 13:24

Настолен компютър не знам кой си купува вече, може би ако се работи на него...

Публикациите са слети: 15.12.2016г 13:01ч



Колега, ще ме прощаваш ама... понятията "геймърски" и "лаптоп" се изключват взаимно. Ти имаш ли представа за "два бона" какво PC можеш да си сглобиш? И нито ще ти бучи като центофуга, нито ще ти грее. Това че някой брандира нещо като "геймърско" го прави геймърско, но не и задължително добро. Поразтърси из нета каналите на големи геймъри и виж дали дори един от тях ползва лаптоп за целта. :)

mitko8899

През последните две-две години и половина през мен са минали Lenovo y510p,Asus Rog g750js,Dell Alienware m17x r3 и сега съм с Lenovo y50-70. От тях само alienware беше около 3200лв от Америка,другите са по 1800 до 2500,при това с 500gb ssd,тъй че тези цифри 5-10 000лв са така леко неточни.Всичките са с по-два охладителя(както повечето геймърски лаптопи) и алуминиев корпус и нямат проблеми с прегряването,ако се използват по правилата и се профилактират редовно.

Не съм геймър,по-скоро се кефя на качестена и мощна техника и като ми хареса някой нов модел ми се приисква да го имам,а и някои мои начинания изискваха мощна преносима машина :):)
Все пак съм им правил тестове,за сравнение на y50-70 gta 5 на ultra настройки си върви спокойно с 35-40fps.Това че лаптопа задължително трябва да е геймърски не е вярно,на всеки лаптоп,малко над средния клас биха вървели повечето по-нови игри,но с риск от прегряване и на по-ниски настройки и резолюция-medium да речем.Зависи и какви ще са игрите-има геймъри играят само фифа или lineage да речем,други играят само онлайн игри,но има и такива,които искат да играят всичко ново на max детайли.

И да,аз също съм за лаптоп,пред настолен,за млад човек,на който му предстоят пътувания,студенстване и т.н е по-добре.
Тъй че е добре госпожата да уточни какъв е бюджета и какви игри по-точно играе синът и.
За плейстейшъните,подкрепям казаното от asito-плюса при тях е,че хардуера им не остарява толкова бързо,няма нужда от ъпгрейди на компоненти и т.н.Първият ps3 fat е 10 годишен,но това не му пречи да си подкарва и най-новите игри за пс3.Моят пс3 е хакнат супер слим и го препоръчвам,но зависи какво ще се играе,ако са някакви шутъри например няма да е удобно.Аз лично играя само фифа отвреме на време,главно когато се съберем с приятели, за фифа според мен няма по-удобно от плейстейшъна.Хакнати ps3-ки се намират вече за 300-400лв и мисля,че е добър и бюджетен избор.

А за пс4-взех си от любопитство първия fat,но много бързо я продадох,игрите са скъпи засега, и трудно се препродават след това на повече от 40-50% от стойността им,а и се притеснявах да не се появят пак проблеми с прегряване,както с предишните модели.

Ами това е общо взето,ако кажете какъв е бюджета и какви игри ще се играят,мога да посоча конкретни модели :-)

П.П Забравих да обясня какво не ми хареса в Asus-a и Dell-а и защо минах от тях на Lenovo-то-отговора е теглото.Първите два са по 4.5-5кг,а y50-70 е 2.4кг и засега съм много доволен от него,проблеми съм нямал!

NO CARRIER

Да ви обясня защо изтрих връзката. Как си представяте вие?  Регистрира се някакъв потребител във форум за АКВАРИСТИКА, и първият му въпрос е за ЛАПТОП? Това, при условие, че има поне 5 големи форума за техника...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Lightning_boy

Цитат на: NO CARRIER - 16.12.2016 08:35
Да ви обясня защо изтрих връзката. Как си представяте вие?  Регистрира се някакъв потребител във форум за АКВАРИСТИКА, и първият му въпрос е за ЛАПТОП? Това, при условие, че има поне 5 големи форума за техника...

Напълно подкрепям! Не виждам как ако търся шоколадови бонбони, ще отида при фермер да го питам каква ярма да си купя ...
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

kuvert

Ако се прочете няколко пъти първият пост се вижда следното:
Коледа
Подарък
Лаптоп
За дете
Магазин
Мнение
Сина е активен спортист,но много играе.
Кога му остава време за активен спорт?

Чиста скрита реклама.

optimeon

Искам да си купя лаптоп за видео обработка и свалене на торенти, както и за сърфиране...някакви предложения? Като цяло бюджетът ми е до към 2 500 лв.

niky

С описаното от теб е малко трудно да се даде съвет. За торенти става и лаптоп за 500лв, за видеообработка обаче ти трябва с по-голям SSD  и повече РАМ. Като цяло сериозна обработка на видео на лаптоп е несериозно - трябва си голям монитор или монитори, добра видео карта....
Ето тук един примерен - АSUS
Aз лично като купувах търсех такъв без операционна система и без SSD, с възможност за добавяне.
Ето това е моят но с 16 РАМ и 512SSD - ASUS

Имам служебен DEL, струва поне тройно на моя личния, но не бих казал, че го превъзхожда, освен че е с 64 RAM, но въпреки това си е лаптоп - за 3D НЕ СТАВА!

Similar topics (5)

51573

Публикации: 32
Прегледи: 14108

35258

Публикации: 20
Прегледи: 12375

26441

Публикации: 2
Прегледи: 1714

19735

Публикации: 25
Прегледи: 14843

59939

Публикации: 2
Прегледи: 4368