• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

проблем с УВ лампа

Започната от big_head, 02.07.2016 19:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

big_head

Здравейте от един месец ми се развали УВ на езерото и не знам какво да направя филтъра е sun sun HW-303B смених 2 лампи мерих двете ключета и никаква светлина ,може ли да е изгоряла бобината ,но е капсулована и как да я премеря ?

bojo82

Мери на фасунгата , то не е точно фсунга ама ... Там дето се надява лампата , дали дава напрежение.

big_head

Какво напрежение трябва да очаквам ?

bojo82

На самата лампа трябва да пише по принцип.  Огледай я или някъде по корпуса на стартера в книжката с упътването , само предполагам. Ако стартера е сдал багажа , може за това да не пали (ако лампите са ти нови). Стартера се сменя и не са скъпи естествено няма да е същия има и електронни , но най добре я занеси на някой познат електричар да тества на стенд и да я оправи. Това си е една проста лампа само Че лъчите са мн. Вредни !

big_head

След много ремонти и проби накрая си купих отделна UV-лампа и утре ще я вържа към канистъра опитах да я оправя разглобих фасунгата смених кабелите с нови, дава 90 V на фасунгата  ,но всичко е капсуловано и не пали иначе има три кабела единия е маса другите два отиват на двата края на лампата .Това е новата лампа http://www.sunsun-china.com/en/product/html/?569.html предполагам лампите са едни и същи с канистъра и имам две резервни .Ето и как действа лампата

Similar topics (1)

40424

Започната от xoxi


Публикации: 10
Прегледи: 20032