• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 03:18

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Мнение за подходящо осветление.

Започната от Денката Станчев, 01.02.2014 12:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Денката Станчев

Здравейте колеги.. Извинявам се, че пускам нова тема тук, но писах в спец. раздел за осветление и мисля, че не никой не ми е видял коментара .. :( Таа да питам и тук че сте доста активни  :-)
Ударете едно рамо за осветление за 50 литража. Живордки гледам всякакви от към растения имам Anubias Nana, Cryptocoryne, Bacopa caroliniana, Heteranthera zosterifolia. Искам нещо адекватно, но да не е някаква космическа сума..  *JOKINGLY*


П.П СО2 нямам и за момента не мисля да слагам.

Caxapa

Растенията които гледаш не се нуждаят от специално осветление. Измерваш си дължина и широчина на аквариума и отиваш в близкия  магазин за осветителни тела и прочие. Продавач консултанта ти дава пурите/лампите/  електроното запалване и всичко необходимо за пак повтарям размера-дължината на лумисцентните пупри които ще монтираш. Сглобяваш и наместваш в саморъчно изработен капак и си готов. Два броя, дори и с един ще се оправиш. По-лесен вариант е от енергоспестяващите крушки с нормална фасунга тип  миньонка или нормален цокъл. Останалото като цени и прочие..с рамената може да бъде считано като ТЪРСЯ а това става в раздел ПАЗАР където след  два месеца можеш да пускаш обяви! Ако не си прочел правилата се запознай с тях. Надявам се, че отговора задоволява въпроса който си задал. Мод. Сахара

Денката Станчев

Благодаря ти за отговора. Изчетох доста от форума последния месец, но навсякъде имаше различни отговори и се обърках ..  това чудовище добре ли е според теб ...
Тук имаше някаква реклама...............

Благодаря предварително.
Поздрави от Варна..

Caxapa

Добре е като осветление това което даде като линк. Всичко се свежда до финансови възможности или  до желание и сръчност да си направиш сам и по собствено усмотрение. Като пример само..На по-малък от твоя аквариум съм с две халогенки+ две лампи за наноаквариуми.

kpyMu

Здравейте на всички първо искам да се извиня на момчето където е пуснало темата и на всички останали, че ще я оспамя малко но искам да се допитам до вас.Защото като пусна нова тема ми изписва, че нямам два месеца като регистриран потребител в форума.
Значи имам аквариум 120-се дължина 45-ет широчина и 60-се височина в сантиметри, имам едно светещо тяло дълго 120см. с две пури по 36w та може ли да ми предложите някакви растения който няма да ми умрат в аквариум.Имам 2 Бети, 6 Скалари, 2 Гупи, 4 Данио, 2 Змиорк, 2 воални Анцитроса, 4 Златни рибки и още два сома, който не знам каква порода са сомовете всичките са малко и рибите нов съм в занаята.Благодаря Ви много предварително.Забравих да спомена за филтъра 1500l/h.

Caxapa

На този аквариум са му необходими поне още две такива пури за да има добро осветление за хубави растения. Останалото..като изисквания за осветеност на всяко растение е дадено в профила им. Както и начин на отглеждане. Растенията са подредени по азбучен ред и са придружени с подробно описание и снимки. Търсиш, избираш и решаваш как да аранжираш аквариума си с растения.

kpyMu

Благодаря Ви много за бързата отзивчивост.

Similar topics (5)

28871

Публикации: 2
Прегледи: 2677

6355

Публикации: 3
Прегледи: 2741

59753

Публикации: 11
Прегледи: 2528

53809

Публикации: 5
Прегледи: 3106

48892

Публикации: 1
Прегледи: 1573