• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
31.05.2024 23:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ето какво направих аз

Започната от hunter, 06.11.2010 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Може да започне процеса малко по-късно. Не е казано точно на втория час да започне. Изчакай до утре а и температурата в стаята може да не е подходяща. При  мен се е случвало и внимателно потапям но не цялата бутилка в аквариума. и воала.

hunter

Да ще изчакам  :-) ето и 2 бързи за моделчето

hunter

Добро утро, днес все още нямаше резултат. Ядосах се и направих следното. Махнах второто шише с водата имах съмнения, че от капачката му изтърва защото е много тънка. Махнах и кранчето и пак нищо. Напълних в малък съд вряла вода и цопнах вътре шишето и готово. Но излезе друг проблем, вместо да си излиза балончета от горе от филтъра ми изтърва. Отдолу където влиза тънката тръбичка  във онова цилиндърче със филтъра. Първото което ще направя е да скъся филтъра много май е дебел и плътен и не може да премине. И избива от снадката другото което ми е на ум да залепя с секундно лепило снадката и там идва въпроса. След като изсъхне и го сложа във аквата ще навреди ли на рибите? Някой ползвал ли е такива лепила в аквариум? Във момента изтърва от снадката по балонче във секунда или повече.

hunter

Реших проблема без лепене, набих един пръстен и спря да изтърва. Пръстена е от изолация на проводник. Толкова плътно влезе че едвам го на тъпках  *ROFL* Намалих и филтъра, сега пуска от там но не като мъгла по много а помежду филтъра и стената на цилиндъра. Как да кача видео да се види какво става и защо така? Налягането не е постоянно защото както пуска на често по едно изведнъж забавя. Остава да стои едно балонче на филтъра около минута. Явно докато се насъбере газ в цилиндъра. И после пак тръгва на бързо и така се повтаря цикъла. Защо така?

evgeni200

Кое е цилиндър?
Снимка също става.

hunter

Това във което съм вкарал филтърчето от цигара. Искам да кача видео тук но не знам как. На видеото се вижда крайния резултат. Във момента от там от където излизаха по едно едро балонче и зачестяваше и намаляваше сега излиза ситна струя. Много малки ситни балончета в една линия като конец. И нагоре на 7см. от филтърчето тази тънка струя се размножава във множество ситни балончета. Така ли трябва да е и как да кача пустото видео.  :-)

Sandro

Качи някъде другаде клипа и дай линк.

hunter


paolo6481

Можеш да качиш видео също както и снимка.Само че преди да избереш файл преместваш от Имаже на Видео.После избираш файла,качваш го,копираш и го слагаш.Извън БГ няма как да го видим в бокса.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

hunter

Благодаря, то било елементарно ама кой да гледа *thanks Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

hunter

Е така ли трябва да е? Добре ли е според вас?

paolo6481

Как да ти кажа,мехурченцата газ са добри-финни.Но това отгоре камъче на аератор ли е?Ако е така ефекта е нулев.При аерацията се отделя и малкото разтворено СО2 във водата.Когато са ти светнали лампите е добре да спира аерирането.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

hunter

Ок ще го коригирам  :-)

hunter

Както обещах за терморелето, схемата е за инкубатор и е изключително чувствителна което е добре.
Ето днес е готова и предлагам снимки  :-) центриране на отворите за елементите


пробиване на отворите

почистване на отворите с леко по-голямо свредло

начертаване на пътеките

след ецването във железен трихлорид

почистване и подготовка за запояване

със елементите готова и тествана работи без грешка

Схемата ми я даде баща ми и ми правеше компания докато я правех. Все пак той ме учил  :-) И му прави кеф като ме гледа да правя такива работи. Предстои само да се монтира и да се подвърже нагревалеля към релето. Идеята е като достигне температурата на водата примерно 28г. ако нагревателя се е прецалал и не изключи да изключи терморелето. Терморелето позволява корекция на температурата посредством много оборотен потенциометър.

hunter

Имам едно питане, на 30 ноември си засадих Eleocharis acicularis. Част от листата отрязах при засаждането на някой от растенията. Други оставих цели и така ги садих. Та днес, понеже много взеха да гният и ме е страх да не ме налазят алги ги отрязах всички. Като се старах да оставя тези които са нови. Но те са по 1 максимум 2 листенца на коренче. Въпросът ми е ще загинат ли? Дали не съм допуснал грешка. Отделно някой са пуснали издънки със нови коренчета тях не съм ги закачал те са свежи и се развиват. Просто стана доста плешиво и дали по 1 листо на растение ще му е достатъчно да се развие да не се гътнат.

Similar topics (5)

40895

Публикации: 8
Прегледи: 5878

29143

Публикации: 15
Прегледи: 10676

11537

Публикации: 10
Прегледи: 6324

30483

Публикации: 2
Прегледи: 7833

12201

Публикации: 8
Прегледи: 8939