• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:45

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Какво да е съотношението дистилирана вода-чешмяна?

Започната от bicho1976, 20.02.2012 11:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bicho1976

То си има и калкулатор освен формула.
http://www.aquarix.de/en/haerte.asp
В крайна сметка заслужавали си според вас,да мъкна всяка седмица по 30л дестилирана вода?
Result: mix
8,00 Liter tapwater with
32,00 Liter R/O water
Mixing ratio: 1:4,0

borracho

Цитат на: borracho - 21.02.2012 10:47
благодаря  *DRINK* *YAHOO*
излюпени са на 18.02 ето ги тук (21.02) вече проплували а мама ги събира

а тук на другия ден (днес 22.02) вече на родителите!

ако някой ми беше казал че това може да се случи в чешмяна вода (пловдивска) аз бих бил най-невярващия! но ми се случи на мен...
бъди сеяч, а не разбирач!

nchokoev

Моите поздравления към borracho ,и аз се пробвах на няколко пъти да ва дя малки,но явно чифта не е бил наред,след излюпването на 3-тия ден си ги изяждаха.

borracho

благодаря, дано успея да ги отгледам. при мен няма проблеми с родителите, но проблема е по-нататък. рибките растат до едно положение, след което една по една измират. давам им артемия но не и обръщат внимание, или аз не мога да уцеля нещо кога да ги захраня и как. това им е 4-то котило, но за 1 път в чешмяна вода! а от предишното накрая остана 1 рибка която оцеля, но нямаше къде да я отделя и така и се изгуби. ето до къде ги докарвам - родителите с единственото оцеляло от предния път.

нека се извиня на автора на темата че му я ползвам
бъди сеяч, а не разбирач!

grigor nakov

защо не пробваш да им омекотиш малко водата и тогава ще намалиш загубите от малките и по принцип червените риби по малко слуз отделят за малките си и качването им е по трудно,мойто наблюдение е че по тъмните риби са по добри родители  ;-)

borracho

Цитат на: 6ebeka - 22.02.2012 09:57
защо не пробваш да им омекотиш малко водата и тогава ще намалиш загубите от малките и по принцип червените риби по малко слуз отделят за малките си и качването им е по трудно,мойто наблюдение е че по тъмните риби са по добри родители  ;-)
те досега нали все в осмозна вода са люпени. снимката от 15-ти е от преди. а и ми казаха че на този размер вече не зависят от родителите, трябва да се хранят вече сами.
бъди сеяч, а не разбирач!

tetra

bicho1976- Химическия състав на водата в аквариума като обща твърдост,алкалност и pH са взаимно свързани и при промяна на една от тях водят до разбалансирване на това равновесие ,както и изменения.Изменението на химическия състав на аквариумната вода правим в случаите когато наистина имаме поне елементарни знания по тези неща.В противен случаи е по добре да оставим нещата такива каквито са зависещи от водата с която разполагаме.Тези неща не може да се обяснят толкова елементарно.Ако все пак си решил да се захващаш сериозно с тези неща ти пожелавам успех и ти предлагам доста елементарно обяснение,на тези неща ,както и  хищническия състав на аквариумната вода.

http://www.forumshumen.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=9642

Ако имаш търпение да прегледаш целия линк,може би ще си изясниш нещата.

Similar topics (3)

57097

Публикации: 1
Прегледи: 3440

21606

Публикации: 14
Прегледи: 7281