• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Още един проблем със зелена брада. Моля за съвет/и ?!

Започната от JonJay, 02.02.2012 15:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Peza

Цитат на: danielm - 02.02.2012 19:23
Това ме успокоява мнооого, не съм единствения!

Камъка с брадата и на мен ми харесва ... ако само я нямаше черната цена нямаше да има. Извратено звучи, но зелената брада мен си ме кефи.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Асен Евгениев

Почти си готов за Великденския акваскейп конкурс. ;-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ivotri


JonJay

Благодаря на всички, които се включиха и дадоха съвети. Добре, че питах и се посъветвах, иначе щях да почна с СО2 и торене и кой знае какво мазало щеше да стане. Ще пробвам да не рестартирам и да намеря поне 10-на бързорастящи. Може ли да ме упътите от къде мога да намеря читави растения, защото знам само 2-3 магазина в центъра, а там нямат голям избор и имат по 4-5 корена.
Виждам, че има и такива на които им харесва и наистина делвата и камъните са като с килим от средновековието. В крайна сметка не са опасни за рибите, ама ще пробвам поне да огранича появата на нова зелена брада и да се надяваме, че растенията ще свършат работа. Благодаря още веднъж.

Nikola 1

 :-) Както е написал колегата akapulko в друга тема, разнообразие от растения можеш да намериш в магазин "Дискус" на ул. Нишава. Стана малко като реклама, но в центъра не се сещам са друг магазин САМО за акваристика. Освен това веднага махни синьо бялото осветлвние. Моят акавариум беше с такова и не можех да се отърва от всякакви видове водорасли, включително и брада. Предполагам, че лампата ти е PL-4P. Има такива на Philips, различни ватове. Успех!

Nikiengi

Може да опиташ да я отстраниш с глутаралдехид (Easy Life EasyCarbo ), борбата е по-продължителна - около месец, но много колеги пишат, че са се оттървали! Аз в момента съм започнал такова нещо и мисля, че има резултат.  :-)

JonJay

Цитат на: Nikola 1 - 03.02.2012 08:58
:-) Както е написал колегата akapulko в друга тема, разнообразие от растения можеш да намериш в магазин "Дискус" на ул. Нишава. Стана малко като реклама, но в центъра не се сещам са друг магазин САМО за акваристика. Освен това веднага махни синьо бялото осветлвние. Моят акавариум беше с такова и не можех да се отърва от всякакви видове водорасли, включително и брада. Предполагам, че лампата ти е PL-4P. Има такива на Philips, различни ватове. Успех!

Лампата е PL24W- 2G11, боядисах синята пура и сега свети нещо между розово и светло лилаво. Поръчал съм нова, но ако не намеря такъв стандарт на цокъла с розов спектър, ще сложа само с бяла светлина.

tomatomov197

    Браво колега , такава гъста и добре поддържана брада рядко се вижда  :-)  Ако аз завъдя такава в някой малък аквариум , ще си я гледам с удоволствие .   На теб вече ти е омръзнало да я гледаш явно , и можеш да почнеш тежка борба с нея .  Колегите са ти казали как да се справиш , аз мога да добавя и метода с перхидрол , който е ефикасен и евтин .  Но в твоя случай аз бих рестартирал , аквариума ти не е много голям и няма да ти е толкова трудно .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

defilers

Тая зелената брада изглежда свежа и кефи. Жалко, че при мен се въди само черна.

JonJay

Май ще направя голям фурор с моята "отгледана" брада, защото вече няколко колеги ми искат камъка и делвата срещу растения :)
Ако знаех, че ще предизвикам такова удивление и ще има толкова почитатели, щях да се погрижа още по-добре и да стане направо зелен килим:) Ще се замисля дали да не сложа още 10-на камъка в аквата...

VDO

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

danielm

Ако си бях замълчал 10тина поста надолу щах да съм вече горд собственик на камъка.
А сега вече трябва да наддавам :-D.
Не го пипай този аквариум. Който иска да сложи нещо в него - наем!
А с наемите си купи друг.
Със сигурност мераклиите в нано скейпинга ще са твои редовни клиент.

pH

Извинявам се на колегата, че ще ползвам неговата тема за този въпрос, но като гледам тои получи вече търсените отговори. Чета вече в няколко теми, че при рестартиране на аквариум заради водорасли съветвате да се смени и грунда. Едно преваряване на грунда няма ли да свърши работа или третиране на грунда с някакъв препарат преди новото му полагане в аквариума не върши ли работа или си трябва смяна?

NO CARRIER

Преваряване, накисване в слаб разтвор на белина и последващо добро изплакване, запичане в печка или в микровълнова печка вършат работа, разбира се.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

15837

Започната от mvmrik


Публикации: 1
Прегледи: 2793

1723

Публикации: 11
Прегледи: 8880

58823

Публикации: 8
Прегледи: 4153

37195

Публикации: 4
Прегледи: 3336

12188

Започната от skorpions_1


Публикации: 9
Прегледи: 12720