• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 13:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Kaква техника мога да използвам за колба ?

Започната от boxko, 03.04.2011 13:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

boxko

В колбата съм отделил малки гупита, очаквам нови попълнения и за да не бъдат изядени, ще ги гледам там всички малчугани. С каква техника да им поддържам температура, тъй като аериация надали ще трябва, но водата много бързо се охлажда. Вчера сложих 26 градусова от общия, а днес вече е 22. Няма да могат да издържат така нали ?
Та дайде съвет, има ли малки такива нагревателчета, или други решения ?

MeTogu

Колко литра е колбата?И защо не може да се слжи аерация,има даже и нагреватели с терморели по 25 вата който биха свършили работа.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

boxko

Може просто не я взех предвид, мислейки, че нагревателя е приоритетен. Какви са тези чудеса, за които говориш  ? Точно от това се интересувам, някаква малка джаджа, която да осигури добър живот на подрастващите.
Около 3-4 литра е колбата.

MeTogu

Нагреватели на фирмата Шарк по 25 вата с терморели.
А едно малко аераторче струва 5-6 лв или с разклонение от големия аквариума може да пуснеш въздух (ако имаш аератор и не си с вътрешна помпичка).
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

paolo6481

Колко са на брой малчуганите?И колко ще са от новите попълнения?Мисля че по-голям шанс имат да пораснат в общия аквариум.В колбата най-много 2-3 могат да оцелеят.Има естествено техника и за такива литражи но според мен си намери едно 30-40литрово аквариумче за подрастващите!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Caxapa

За предпочитане е да си набавиш аквариумче за подрастващите рибки с прилежащата и необходима техника съобразена с литрите му.  И още нещо. Предвид постояните раждания на гупи, хелери, плати и молинезии ще ти е необходимо в скоро време още няколко аквариума в които да отглеждаш различните по възраст рибки от които като порснат да отделяш тези които ти харесват за големия - общ аквариум.  Честито и добре дошъл в гилдията на живородните  развъдчици  *THUMBS UP*

boxko

Е, аз в колбата ще ги гледам докато станат достатъчно големички, така че да не станат храна  :-D. От кой магазин в София мога да си взема малко нагревателче с филтър (попичка) ?

Caxapa

Едно време ги гледахме и в буркани но не е препоръчително.  Малките аквариумчета не са скъпи и можеш да си набавиш такива постепено. Освен това кръглите  съдове не са за препоръчване.

barabata

Какво ще ги правиш като порастат малките рибки?
Аз преди доста години като залепих сам 150 литровия си аквариум и стартирах с 4-5 рибки , започнаха да се множат хелерите, направих си родилки , ползвах и отделен аквариум за подрастващи и в един момент имах един пренаселен аквариум с около 400 - 500 хелера ...
В момента имам 250 литра аквариум и съм пуснал няколко гупи , кардинали и някой други рибки. От 3 години рибките си се размножават, раждат, изяждат, спасяват, разболяват, умират между растенията и имам едно постоянно количество рибки. Веднъж или два пъти жената е купувала от някое магазинче някоя мъжка или женска гупа с различна окраска за разнообразие на краските в аквариума. Не се
занимавам с лекуване и отделяне. Просто си гледам растенията и не се главоболя с ненужни действия.
Ако почнеш да ги гледаш, отделяш и спасяваш колкото се може повече се готви за един малък Китай в аквариум след време.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Асен Евгениев

Цитат на: boxko - 03.04.2011 22:13
От кой магазин в София мога да си взема малко нагревателче с филтър (попичка) ?
От всеки.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

boxko

Отидох днес до зоомагазините да питам дали имат малко нагревателче с помпичка и в никой нямаше. Предлагаха ми малки нагревателчета на Шарк с отделно помпичка. От куде мога да си купя такова чудо, споменато в темата ?

MeTogu

Ако търсиш комбинирано нагревател с вътрешна пома много трудно ще намериш.Знам че има но са доста по-обемисти от това което търсиш.Варианта е точно както ти казах.25 вата нагревателче на Шарк и малка помпичка отделно.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

radko milanov


Similar topics (5)

47819

Публикации: 4
Прегледи: 2436

40981

Публикации: 6
Прегледи: 3169

57384

Публикации: 5
Прегледи: 3455

43521

Публикации: 17
Прегледи: 8131