• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как трябва да работи филтъра ?

Започната от shek0, 17.12.2010 11:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shek0

Въпроса ми е по кой от двата начина трябва да работи ? Aquael Fan 2 , аквариума е пуснат в действие вчера , но не ми е ясно като не прави струята , балончета , вкарва ли пак кислород или само прави течение ?
Ето два клипа , за да покажа какво точно ми е питането ( съжалявам за качеството , просто нямам с какво друго да снимам ) :




През нощта беше оставено като на 2рия клип да работи , растенията обаче доста се бяха посъвзели , а в книжката не пише нищо за това. Подозирам , че трябва да работи като на първия клип , но все пак да питам ! Благодаря предварително !  :drinks:

nidkolio

Филтъра и в двата случая работи правилно.
Избора дали да пуска мехурчета или не е твой.
Когато пуска мехурчета би трябвало да обогатява водата подобре с кислород, въпреки че тя се обогатява от движението на повърхноста на водата.
Аз на мойте филтри не пускам мехури, по шумно е и според мен ефекта е почти нулев..
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

JEM

Ако движи достатъчно добре повърхностния слой на водата,няма смисъл от тези мехурчета.На теб ако ти харесва можеш спокойно да си ги оставиш.На края на маркучето трябва да има една клапичка.Регулирай я така,че мехурчетата които излизат да станат възможно най-ситни.Тогава по малко ще шуми,а и ще се разтварят по-добре във водата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

shek0

Благодаря за бързите отговори.Аквариума ми е на 30 см. от леглото и за сега докато няма никакви рибки няма да пускам мехурчета , после ако забележа , че им е малко кислорода ще пусна.А иначе гледам пише , че дебита на филтъра е 450л/ч , а аквариума ми е към 80л. чисто в момента - отгоре е завъртяно по средата горе-долу , добре ли е така ? Колкото и да го въртя честно казано не забелязвам разлика в подаването на струята ...

kapacitet

Пусни го на максимум, след време ще му падне дебита значително. Казваш, че за момента нямаш риби така, че не се притеснявай колкото и силна да е струята.

Caxapa

Варианта без мехурчета но да раздвижва горните слоеве вода е най-удачен.Ако рибките които ще гледаш се нуждаят от повече кислород ти препоръчвам да си вземеш и монтираш аераторна помпичка поято да ти прави стена от балончета. В аквариумите със скаларии съм направил точно така.

Similar topics (5)

59751

Публикации: 1
Прегледи: 1347

12306

Публикации: 4
Прегледи: 2683

19820

Публикации: 19
Прегледи: 8917

5420

Започната от chaykov


Публикации: 7
Прегледи: 3711