• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 02:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тубифекс

Започната от FHM, 27.04.2008 17:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

FHM

27.04.2008 17:00 Last Edit: 27.04.2008 17:36 by FHM
Имам 2 въпроса :
Колко време сте успявали да го задържите в състояние в което е годен за консумация ?
Как се размножава ?
Втоярия въпрос ме гложди тъй като забелязах едни ципести топчета в който има по малки бели топчета и бяха при тубифекса та дали това са яйца на тубифекса или някви странични гадинки

А забравих да кажа аз колко съм го съхранявал значи около 3 седмици като всеки ден по 3-4 промивки насилна струя вода и после в хладилника

bay_milee

От личен опит 4 дена и малко с постоянно течаща вода разбира се.И в хладилник съм пробвал става но трябва да е пресен пресен дето се вика направо от канала или реката.

topspeed

Предполагам сте наясно от къде може да се събира в природата. От няколко месеца не съм срещал по магазините, а не виждам причина рибките ми да страдат от това. Дайте някоя идея къде край Варна мога да намеря и как става самата процедура. Във връзка с темата в хладилник ми е издържал и по 3-4 седмици обаче всеки ден сменям водата, задължително е червейчетата да са пресни!!!!

TiratroN

Под течаща вода доста дни.

akvaristat

03.05.2008 00:33 #4 Last Edit: 16.07.2009 01:42 by akvaristat
..............

barabata

Ей ама вие още откривате топлата вода - вземате един буркан - слагате тубифекса там и в казанчето на тоалетната. Водата е много , студена е и регулярно се сменя. - като ви затрябва просто вдигате капака на казанчето и взимате буркана.
Малко по-трудно става само с новите вградени в стената казанчета, но шанса да сте с такова е малък.
Даже и така може да направите че никой от домашните да не подозира за тубифекса в казанчето.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Joro Vn

ЦитатДайте някоя идея къде край Варна мога да намеря и как става самата процедура.
Ако има някъде, то ще е в минимални количества. А сега тубифексът е станал такъв СТРАТЕГИЧЕСКИ продукт, та едва ли някой ще ти каже актуално място. Евентуално ще чуеш за изчерпени "мини" от преди десетина години.
     
ЦитатДаже и така може да направите че никой от домашните да не подозира за тубифекса в казанчето.
Преди десетина и повече години държах по няколко "дози" в торбичка, направена от няколко ката дамски чорапогащи. Торбичката беше окачена на борда /от вътрешната страна/ на тоалетното казанче, а то от своя страна си е доста на височко- по соцстандарта. Само че на няколко пъти един-два екземпляра са се промушвали през ситото и се отзовавали на дъното на чинията. Тъщата май ходила да се изследва за глисти и др. подобни. Тъй и не разбра, откъде идва тази напаст. Доброто от цялата работа беше, че хигиената на тоалетната чиния се издигна до нивото на операционна.  :-D Замислям се дали да не започна пак с този номер. ;-)

nk12

Цитат на: Joro Vn - 03.05.2008 18:10
 Тъщата май ходила да се изследва за глисти и др. подобни. ..хигиената на тоалетната чиния се издигна до нивото на операционна.  :-D
Xa xa, яко !  :-D Първата ми асоциация беше неволно именно с тези "високо" окачените (соц.) казанчета - класика в жанра..

LAMERA@

Идвайте в Добрич там в дерето има много тубифекс.В чорап  или нещо такова и в казанчето за три дена да се промива кажете че тубифекс не съм ползвал само купени храни земам и не съм запознат. *dontknow*

Similar topics (5)

42666

Публикации: 4
Прегледи: 3318

21952

Започната от tsokala


Публикации: 13
Прегледи: 7627

45437

Започната от spetsa


Публикации: 33
Прегледи: 16557

52795

Започната от vasko_23


Публикации: 1
Прегледи: 2214

39469

Публикации: 15
Прегледи: 15267