• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 13:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Национална сбирка на морските акваристи

Започната от tonino, 09.03.2019 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonino

Привет на всички,
Нагърбил съм се с нелеката задача да организирам една Национална сбирка на морските акваристи в България. Първоначално идеята беше за регионална, но тъй като проявяват интерес хора от цялата страна ще я нарека Национална, пък за догодина ще видим :)
До момента е ясно следното:

1. Място на провеждане - Шумен, по-натам ще дам адрес и GPS координати - на място има огромен безплатен паркинг, за сега входа също е безплатен. Ако има повече от 30 - 35 желаещи да присъстват ще трябва да заема съседната по-голяма зала за 100+ човека или и двете. Може би да има една урна за дарения, която ще използваме за следващата година да поканим лектор от Европа на място.

2. Дата на провеждане Октомври – една от следните възможни съботи 12, 19 или 26.10 - ще знам датата със сигурност до Август, но може и много по-рано, так, че ще я обявя допълнително.

3. Програма:
10:00 - Начало / Откриване – може да го изтеглим и малко по-рано, но не преди 9.30, за да могат идващите от по-далеко да пътуват без да бързат!

10:05 – 10:50 - Първа лекция/презентация/въпроси/отговори - темата след 2-3 месеца, лектор ще бъде световноизвестен автор в средите - ще се осъществи на живо по Skype.

11:00 – 11:10 - Награждаване на победителите в детски конкурс свързан с подводния свят на океаните, който ще се проведе след 15-ти Септември

11:15 – 12:00 – Втора лекция/презентация/въпроси/отговори - темата също до 2-3 месеца ще е ясна - за сега ще е от мен, като е възможно ако има други желаещи, които съм поканил, моята да отпадне и/или да бъде резервна.

12:00 – 13:00 – обедна пауза

13:00 – 13:50 – Трета лекция/презентация/въпроси/отговори

14:00 – 16:00 – свободни индивидуални/групови срещи/запознанства или ако има четвърти желаещ да представи нещо. Общо взето време за реализиране на всякакви идеи.

16:00 – томбола (за сега е само идея) и закриване на официалната част

След това евентуална вечеря в кръчма/ресторант и който желае хотел. Това ще се изяснява месец преди срещата за да мога да договоря цена с отстъпка за група.
В момента до обяд програмата е уплътнена.
Който се чувства заинтересован и съпричастен към това събитие от цяла България може да заповяда. Дори и да нямате все още морски аквариум, но проявявате интерес заповядайте на срещата!
В района може да посетите доста исторически места - Мадарски конник, Плиска, Преслав, на 50-на километра ще бъде открит Историческия парк в с. Неофит Рилски, който няма аналог в света - повече тук  http://ipark.bg/ Не съм сигурен дали ще работи през Октомври, но също може да се полюбувате на подземната красота на пещерата Бисерна, която е в парка на 30-на минути пеш от хотела, който може би ще резервирам. Както и доста други забележителности. Въобще може да прекарате един приятен уикенд в района, съчетан със срещата.

За колегите търговци - Към някои съм пратил имейли, други съм оставил за по-натам за да се изяснят поне основни неща за срещата. До края на Април за всички търговци, които искат да покажат нещо или да изнесат някаква лекция/презентация на свои продукти, участието ще е Безплатно! - след това ще сложим някаква такса под форма на подаръци, мостри, отстъпки или продукти за посетителите на някаква стойност.
За момента не е възможно да има базар, което не означава, че като видите и харесате нещо не може да си го купите след края на събитието.
Може да се свържете с мен тук на ЛС или на aquariums@abv.bg
Периодично ще актуализирам информацията как върви подготовката и ще направя събитие във фейсбук.
Всякакви въпроси, мнения и идеи са добре дошли.