• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 12:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерцето на Димо

Започната от darksaint, 20.06.2014 19:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

darksaint

Да се похваля и аз... Въпреки тежката зима нямам никакви загуби от към рибоци. Инкасирах загуба на растителния фронт, две саксии с циперуси отказаха да се разлистят въпреки че зимата бяха на топло... добре, че третата саксия дава надежда засега :):):).
Малко снимки на част от презимувалите юнаци

https://s7.postimg.cc/m2nd1u3i3/DSC_0774.jpg

https://s7.postimg.cc/twnyn8baz/DSC_0775.jpg

https://s7.postimg.cc/hw2imi3wb/DSC_0778.jpg

https://s7.postimg.cc/izmmygojf/DSC_0779.jpg

https://s7.postimg.cc/qgvudoe2j/DSC_0814.jpg

А ето и новите придобивки, тази година я карам по-скромно от към бройка новодомци, че езерото май взе да става тясно :)
Двойка Кои дракон едната платинум, а другата платинум-голд

https://s17.postimg.cc/pjecdlisf/DSC_0977.jpg

https://s17.postimg.cc/loayb0zmn/DSC_0978.jpg

stefata24

Браво колега езерцето е страхотно също и рибите! *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*

darksaint

Скимер за 1.50 лв.

https://s17.postimg.cc/44tl5d973/DSC_0993.jpg

Нужни неща: Потопяема помпа която позволява монтирането на входяща дюза / налична /, парче маркуч / останки от предишни експерименти /, пластмасова фуния за гориво - 1,50 лв, капак на кофа за изцеждане на стирка / подарен от продавачката която ми продаде фунията /. Фунията за гориво се нанизва на капака за изцеждане и с маркуча се закача на входа на помпата. Дефакто фунията върши работата, а капака е нещо като стабилизатор. Това е... Получи се идеално. Сложил съм паченце мрежичка която да улавя част от боклуците, като нагледно доказателство, че скимера работи и почиства :):):)

PVV

Колега, това нещо плува ли или е застопорено. И как влизат листа и по едри плуващи нещица.

vmax

Цитат на: darksaint - 17.05.2017 21:08
.... останки от предишни експерименти ...........
:-D Стана ми смешно като се сетя и аз колко "части" от експерименти съм събрал :) Но то това е и част от кефа на хобито. Аз поне съм голям фен на направи си сам историите, дали защото не ми се дават x20 отгоре или защото е по-голям кеф да си го направиш сам. Пък ако е успешно и работи още по-добре :-) Ще си позволя да споделя и моят скимер в темата на колега, който е мега грозен, но върши работа, пък и уж е само за временно ползване, докато си направя нещо по-стилно, което даже не мисля да е на този принцип.
Потопяема помпа лашка вода към дюза(месингов щуцер) през вентурито, което е сложено по скоро за да има къде да фиксирам поплавъка. Основното е двата V-образни процепа в черната тръба от двете страни направени така че да са точно на повърхността на водата. Съответно водата от помпата минавайки през дюзата увлича още вода и плаващи боклуци от повърхността към филтърният чорап. Между другото върши работа за боклуци и по дъното :) Само се маха поплавъка.

darksaint

Цитат на: PVV - 18.05.2017 21:19
Колега, това нещо плува ли или е застопорено. И как влизат листа и по едри плуващи нещица.

Към момента си е свободно плуващо но ограничено от сравнително късия маркуч м/у "нещото" и помпата. Въженцето което се вижда на снимката го сложих колкото да се уверя, че е стабилно и после го махнах. Листата и по-едрите нещица си ги обирам с големия кеп... просто няма как да минат през помпата.

Колега vmax, грозно красиво важното е да върши работа, а иначе си прав, че направи си сам е голям кеф, като оставим настрана факта, че рядко нещата стават от раз ;)

darksaint

Малко снимки от езерото

https://s8.postimg.cc/4wda9fvdx/DSC_1128.jpg

https://s8.postimg.cc/g9ztkn5wl/DSC_1132.jpg



darksaint

Здравейте колеги... От доста време не съм писал тука, но просто няма какво... Езерото и рибоците са си наред... Някоя риба умира други се раждат, изобщо кръговрата на живота. За снимки ами много не е за снимане заради масивните скари с мрежа които съм сложил върху езерото, защото малкият има голям мерак да влиза вътре :) . На пролет обмислям да сменям найлона и евентуално да префасонирам филтъра на проточен такъв. Тук идва момента с прекарването на тръбите през найлона. Как се прави? Търсих указания тука из форума но не намерих.... Най-вече ме интересува как се прави така че да не пропуска през найлона вода... Някакви уплътнения ли се слагат, лепи ли се е нещо... Всякаква информация ще ми е от полза.... Благодаря Ви предварително :)

vmax

Здравей, не мисля, че има лепило което да лепи найлон(полиетилен) достатъчно надеждно. При него варианта е само с награвяне и топене, но при 100-200 микрона дебелина това е неприложимо. Ако ще слагаш PVC мембрана, тогава по има шанс да стане с лепило, понеже продават такива лепила, а и тръбите също най-вероятно ще са ти PVC. Тоест би се получила добра адхезия между двата материала. Но за мен най-добрият начин е с фитинг на резба с гумирани уплътнения от двете страни и достатъчно голям ръб, че иначе трябва много точно изрязване на дупката в найлона или мембраната.
Нещо от този тип: https://shop.agrodrip-zahara.com/adaptor-za-rezervoar-izhod1


Similar topics (5)

50636

Започната от alexbg21


Публикации: 1
Прегледи: 2826

46377

Започната от Borko7


Публикации: 7
Прегледи: 4649

34546

Започната от Bundy


Публикации: 12
Прегледи: 8797

32473

Започната от lsimeonov


Публикации: 351
Прегледи: 167228

17739

Публикации: 199
Прегледи: 107638