• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Тест на нано аквариум - предложение към човек от форума

Започната от tonino, 06.02.2016 13:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonino


jabeto

Хе хе това е супер предложение за човек който иска да се занимава със соленоводна акваристика.За жалост съм доста далече иначе бих се пробвал.Сигурно ще задам глупав въпрос,но все пак да попитам.Към оборудването влизат ли грунд,сол,бейсрок,живи камъни,корали.Някои от нещата може да ги бъркам ,но просто само съм прехвърлил набързо някоя и друга тема от соленоводните,по-простата причина ,че ми се вижда доста сложно и скъпо начинание.Колко литра е аквариума.Предполагам в него ще се гледат предимно корали е някоя гадинка тип рачета или подобни ''бръмбазъци'' :-).Успех с проекта  *THUMBS UP*

tonino


asito

Страхотна оферта. За жалост заминавам след три дена за четири месеца, а после ще съм в БГ за 4-5 месеца. Ако не намериш човек до тогава(силно ме съмнява това), кандидатствам :)  Само че, няма да мога да се грижа за него 6 месеца, най-много 5.Тези дни жената ме пита що да не си направим морски :)  Нищо не разбирам от морска акваристика, имам време да пиша и снимам всеки ден. Лошото е, че отсъствам от страната.Та съм насреща ако отговарям на критериите ти :)

tonino


gebo777

Андоне, пиши и мене за кандидат... :-D Досега обикалях из къщи с рулетката и мисля, че имам много подходящо място, както и неограничено количество мерак. :-) Трябва обаче и ти да си кажеш мнението. Така че като идвате във Варна, непременно се отбийте на по кафенце, ще го обмислим.
ТИ ПОЧЕРПИ ЛИ НЯКОГО ДНЕС ?!?

petko

Много изкушаващо предложение.И аз се оглеждах за мястото. :-)

petko1980

Е нчинаещ с два старта един на наното и един на моя собствен.Кандидатура =-O.
Ще има смях! *ROFL*

Публикациите са слети: 06.02.2016 20:43

Не сериозно!Идеята е страхотна и дано успеете да я осъществите.
Темата и идеята са супер ще я следя с голям интерес! *THUMBS UP*

asito

Юни ще се върна,до ноември ще съм на линия, но Гебо е по-подходящ кандидат :) Мерака ми не е по-малък от неговия, но той си е тука постоянно.И доколкото го познавам е перфектния кандидат. Не се отказвам от кандидатурата, напротив :)  Така или иначе ще имам морски, не знам кога, но няма да е далеч във времето :) Може и юни да купя едно нано и паралено да направим експеримента с два аквариума. Нали жената се зариби, а тя беше спирачката :) А темата за стартиране стъпка по стъпка на наното ще е изключително полезна за всички, които искат да се впуснат в морската акваристика.Успех.



tonino


Асен Евгениев

Цитат на: tonino - 07.02.2016 17:23
Но за останалите два може би ще дам само аквариума и техниката - с идеята хората донякъде да са по-ангажирани с животните от проекта, след като са дали пари за тях:)
Добре е да има някаква ангажираност. Дай ми добра цена за аквариума и техниката и съм готов да закупя системата и да участвам в проекта. Не съм имал соленоводен и с удоволствие бих се включил в начинанието. Като контролен аквариум.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Amev

+1 и аз съм готов да се посоля , и също така да си заплатя за удоволствието , място имам цял апартамент, време и средства също , само ми се налага един път месечно да отсъствам за по 10 тина дена , но през това време има кой да наглежда системата !
От доста време се заглеждам по готови нано риф системи по магазините ,но съм пълен новобранец и не ми се дават 400+ лв без да има кой от първа ръка да покаже как стоят нещата в соленото , в нета информация много и в повечето случай само объркваща, а и друго си е някой с опит да ти казва как да експериментираш. За около половин година в сладката вода почнах от 30 литра като си нямах и на идея от акваристика (като изключим преди 10-12 години аквариум тип буркан с вода ,помпичка и много риби ) , та до сега с 3 сладководни от които единия 240л. А и всички приятели ми казват да си взимам вече соленоводен ,а аз все отговарям че ми е рано ;)

petko

Определено с няколко паралелни аквариума е по-добре.По пълноценен и меродавен ще е самия тест.
И мисля,че ще се получи много добро ръководство за стартирането на морски аквариум стъпка по стъпка.
Няма нищо лошо да има и бизнес интерес,но и определено ще направи морската акваристика
по-популярна.
*privet*

danielm

Аз днес намерих място на тавана ... за сладководния.
  *CRAZY*

Similar topics (5)

36266

Публикации: 36
Прегледи: 13909

42646

Публикации: 13
Прегледи: 6384

46158

Публикации: 8
Прегледи: 7847

30041

Публикации: 0
Прегледи: 4502