• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

интересна алтернатива на vortech - Coral Box RN-1 Reverse Nano Pump

Започната от beonedge, 18.04.2018 14:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

beonedge

Струва ми се интересна помпа :
https://www.fish-street.com/coral-box-rn-1-reverse-nano-pump
не знаех , че fishstreet имат склад в UK ;)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

trex700e

Вярно, че добре изглежда,но трябва някой да се жертва и да тества дали реално е като на клипчетата и колко надеждна във времето е. Цената никак не е лоша , факт.

При размерите на твоя аквариум , ще върши ли работа ?


beonedge

по-скоро не . Аз смятам да поръчам 2 random flow generator -а и да ги пусна от средата на аквариума да правят течение там където планирам да са sps коралите (дясната половина ) . За другата половина не ми трябва силно течение , така че в случая дължината (която по принцип е недостатък , понеже трудно се създава силно течение в целия съд)се явява + при мен ;)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

trex700e

Отдавна се каня да вдигна тази тема, още повече, че се докоснах до въпросният.
По-скоро е клонинг на AI Nero 5 , макар че клонинг е силно казано...не са близко, дори, до едно към едно.

MeTogu

Цената е доста актрактивна. Може пък да са доста по ефективни.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

trex700e

Дано, кой не иска хубава помпа за без пари, но като знам досегашните китайски уеивове какви пръчки са, ще ми е много трудно да повярвам на китайска техника....особено там, където има непрестанно натоварване и обороти на макс. В скимери и лампи би могло, ама помпи...

MeTogu

И аз стартирах с китайчета, просто стана много бързо и нямах търпение да го стартирам. Но се оказа ,че доста ми вдигат темепературата, без нагревател държеше над 25 градуса. Взех помпи на тунзе но все още съм без нагревател а е зима. Е вярно с парно съм, но уж в стаята не е толкова топло. Имам 6 аквариума обаче което може би оказва влияние. За на лято не ми се мисли. Вече изтървах една охлаждаща система но ще трябва да взема спешно мерки. И тези ако не са ефективни язък им за високата цена.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

trex700e

Много е възможно да имаш висока температура заради лампата при затворен аквариум се случва. Тук имаше едно момче Никола, който имаше като твоя аквариум и му купи климатик, защото имаше такива проблеми с топлината и той. По рийф сентрал също съм виждал да им слагат чилъри, но не знам.  Ноу кариър (собственика на форума) се интересуваше от някакви решения за охлаждане, ще го питаме.

6 аквариума хехе:) На мен с два не ми се занимава и махам сладководния. Браво!

MeTogu

Предната част на капака се отвря. Но дори и при отворена предна част пак мисля че е доста топъл. В стаята е 20 градуса а в аквариума до сутринта температурата е паднала само до 23.9 Сега лампите светнаха, ще замеря температурата точно преди да угаснат. Не ми се влагат пари в климатик. По добре е да измисля алтернатирно осветление и да сваля капака за през летния период. Хубавото е че тук в Хамбург рядко стига 30 градуса дори и лятото.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

trex700e

Трябва да го решиш този казус.Твърдя с голяма доза вероятност, че плаващата температура е проблем в морското, особено зоантидите ще им се отключи Zoa pox . Гледам, че на снимката са ти затворени зоантусите. Наред ли са си иначе?

Цитат на: MeTogu - 02.02.2019 12:15
Не ми се влагат пари в климатик. По добре е да измисля алтернатирно осветление и да сваля капака за през летния период. Хубавото е че тук в Хамбург рядко стига 30 градуса дори и лятото.

Климатик и според мен си е безсмислено. Този сет нямаше ли вградени вентилаторчета или се бъркам? В крайна сметка вентилаторче от компютър и ще доливаш повече вода лятото.

MeTogu

Има вентилатори за отвеждане на топлия въздух от лампите. Сега погледах има място за още 2 вентилатора. Един да духа на поръвхноста на водата и един да отвежда топлия въздух от пространството между водата и капака. Но няма поставени. Изглежда вече е по преценка на потребителя.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Similar topics (2)

58618

Публикации: 6
Прегледи: 3631

52412

Започната от diabolique


Публикации: 4
Прегледи: 4531