• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.05.2022 06:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

С каква храна трябва да храня Златната си рибка

Започната от mite_98, 12.09.2010 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mite_98

С каква храна трябва да храня Златната си рибка

_777_

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739


Giorgio_Armano

всеядна е
има славата на прасе
:-D
каквото и да и сложиш ще яде
гранула, люспа,жива храна............
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

iek


iek

Взех, че се амбицирах покрай тази тема и спретнах една желирана храна по сборна рецепта (т.е. каквото имаше във фризера). От известно време златните ми риби стояха като тапи, особено след нахранване, естествено с гранулирана храна, която и с часове може да не потъва.
Изпълнението отнема не повече от половин час, целта е да се получи един желиран блат с дебелина около 0.5см, от който в последствие да се отчупват лесно парчета. Използвах следните продукти:

1/2 чаша замразен грах
1 червена тлъста камба
1 малка тиквичка
1 морков
1 шепа магданоз
1 скилидка чесън
1 ч.лъжица смлян сладък червен пипер
1 сардина (от консерва, изцедена и измита от олиото)
1 коктейлна скарида
3-4 пакетчета (30-40гр)  желатин 

Всички зеленчуци се бланшират на пара за 3-4мин., докато поомекнат, след което се пасират с блендер (нещо като миксер с ножчета, питайте жена ви дали имате такъв уред) заедно с останалите подправки, рибата и скаридата. При липса на блендер, може и да се пасират на ръка, което е дори по-добрия вариант, тъй като не се затваря въздух в сместа и храната в последствие потъва, което е важно за златните риби. При мен се получи близо 2 чаши от тази каша, затова използвах и 2 чаши от водата, с която бланширах зеленчуците, в която стопих и 3 пакетчета желатин, но с 4 щеше да стане по-добре. Водата със стопения желатин се излива в зеленчуковото пюре, разбърква се до хомогенна смес и се излива в тавичка, аз имах подръка една правоъгълна ~20х30см, може би е добре да се сложи някакъв найлон на дъното на тавичката, за да се отлепи после по-лесно блата. Тавичката се слага в хладилника за един ден да стегне сместа, след което храната се нарязва на по-малки парчета и се съхранява във фризера в найлонови пликчета.
Нямаше да си давам труда да описвам цялата тази готварска история, ако ефекта не беше поразителен- златните рибки  живнаха още на втория ден, а хемиграмусите са с кърваво червени носове; барбуси; тетри; плати; дори и дамНселите се нахвърлят с голям апетит. Дет се вика "Борбъта прай ранъта" или обратното беше  :-D.

Similar topics (5)

3187

Публикации: 3
Прегледи: 3349

41767

Публикации: 1
Прегледи: 2696

29204

Публикации: 29
Прегледи: 16092

12823

Публикации: 112
Прегледи: 137924

3428

Публикации: 28
Прегледи: 10479