• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.08.2025 15:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Разнообразяване на менюто

Започната от stenli, 14.11.2008 13:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SkyNer

грешен избор мойте риби не го пипват  :-|
Прохождащия

stenli

Като не го искат една диета хубаво ще им се отрази, пък тогава да видим.....

миа

Ми може да не е полезно,ама мен като ме мързи да размразявам тубифекса им давам мъъънинки късчета месо.Много го обичат и са жизнени.Това е важното и много ме радват като са здрави.Страшни глезотии са.Просто трябва да ги разбере човек.

GrandePippo

По-рано когато имах скаларии ядяха ВСИЧКО.

1. Суха храна-на Сера, на Даяна пет и на Продак имах храни и то разнообразни-на люспи, гранули и т.н. с различни характеристики, за цихлиди, за тетри за не знам си какво....поне десетина вида суха храна им давах и ядяха с апетит.

2. Замразена-не помня фирмата, но я продаваха на едни малки блокчета и беше пак разнообразна-ларви някакви, тубифекс, артемия и т.н. Каквото им дам си заминаваше.

3. Жива и други-тубифекс, други риби (всички други риби, които им се побираха в устата-неони, малки живородки и т.н.), насекоми (веднъж една муха попадна в аквариума и престоя под формата на муха точно една секунда-после останаха само краката), накълцани торни червеи, малки парченца месо (говеждо сърце, риба, пиле и др), хляб....

stenli

Цитат на: SkyNer - 14.11.2008 17:43
грешен избор мойте риби не го пипват  :-|

Цт, не е грешен, хапват си ги гранулите като пичоУе,
тук вече предимство имат по-големите рибки, черните неони, доста по добре си хапват от едрата храна. Скаларията...милата...не е от най-пъргавите и конкуренция за хранене е голяма. Ще трябва да я храня персонално *CRAZY*

SkyNer

скаларията ко ли си вика само да порасна аз ще ги хапна тия гадни неони

еми според мен тази рецептра с рибата с чесън е много подходяща за теб  :-)
Прохождащия