• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 18:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Относно рецептата за бяла риба

Започната от abaro, 03.10.2004 09:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

abaro

По скоро към Боби:
По рецептата за бяла риба с чесън имам два въпроса защото смятам да я приготвям.
1. Бялата риба точно сладководна бяла риба (сулка, Stizostedion lucioperca) ли трябва да е или може и друг вид? А примерно хек?
2. Рибата и чесъна преди да се пасират и замразят трябва ли да се сварят или трябва да са сурови?
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Boby_

Цитат на: "abaro"По скоро към Боби:
По рецептата за бяла риба с чесън имам два въпроса защото смятам да я приготвям.
1. Бялата риба точно сладководна бяла риба (сулка, Stizostedion lucioperca) ли трябва да е или може и друг вид? А примерно хек?
2. Рибата и чесъна преди да се пасират и замразят трябва ли да се сварят или трябва да са сурови?

1. Рибата трябва да е някаква риба с бяло месо, т. е. да съдържа по-малко мазнини. Ако ползваш скумрия, няма да го бъде - ще получиш яки мазни петна в аквариума. Аз съм използвал сладководна бяла риба и хек - резултатът е добър.
2. Зависи за какви рибки ще даваш - ако са малки, е добре да пасираш. Ако са големи, можеш да скълцаш на дребно рибата, да счукаш чесъна, да ги смесиш добре и да ги оставиш на стайна температура няколко часа. След това замразяваш и готово. Всички продукти трябва да са сурови, разбира се.

Успех с рецептата!  :wink:

Longanlon

ам, боби, а като смачкаш чесъна и го омешаш с месото без да пасираш не е ли възможно някоя риба да попадне на по-голямо парче от него и нещо да й стане?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Цитат на: "Longanlon"ам, боби, а като смачкаш чесъна и го омешаш с месото без да пасираш не е ли възможно някоя риба да попадне на по-голямо парче от него и нещо да й стане?

Не мисля, че нещо може да и стане. Но ако някой има притеснения, може да пасира чесъна на кашица, а да накълца само рибата - така или иначе ако рибата е пасирана, става супер дребна и големите риби не я ядат.

abaro

От мен благодаря! Ще сготвя и ще видим клиентите дали ще харесат готвача :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

веско

АЗ КЪМ ЧЕСЪНА ПРИБАВЯМ И МАЛКО СПАНАК :D

MAKAPOB

колко чесън слагате

VassetZ

Да верно, я кажете някакви пропорции за чесъна, както и дали лефера става за тая рецепта :oops:  8)

aqua

Вместо бяла риба може да се използва месо от костур, който има по-качествено месо от бялата риба и освен това се лови страшно лесно.
Това, което Веско пише за спанака е много подходящо за риби, които обичат растителна добавка. Най-прост пример са молинезиите - те обожават да хапват растителни добавки. Същото се отнася до разни барбуси и пр.
Моят опит с чесъна е скромен и знам само, че на 100 гр. месо например се добавя 1/2 скилида чесън.

abaro

Цитат на: "VassetZ"Да верно, я кажете някакви пропорции за чесъна, както и дали лефера става за тая рецепта :oops:  8)
Аз съм пробвал - става!
На скара с черен лимон вътре и с резенчета отгоре. На него не му се слага чесън а бира :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

VassetZ

ХЕХЕ 8) и какво от това ?
Питам сериозно ве :|

abaro

Според мен лефера съвсем не става за такава храна защото той е мазна риба. Както по горе беше посочено стават "сухи" риби - с по-малко мазнина като напр. хек (мерлуза). Него поне го има във всеки магазин.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

miTko

Цитат на: "abaro"Според мен лефера съвсем не става за такава храна защото той е мазна риба. Както по горе беше посочено стават "сухи" риби - с по-малко мазнина като напр. хек (мерлуза). Него поне го има във всеки магазин.
Да, това е правилният отговор. Понятието "бяла риба" е май доста локумджийско...
Разни мои АКВАРИУМИ 

VassetZ

Да де, аз затоа питам :wink:  шото ми се струваше бяла риба тоя лефер... :lol:

MAKAPOB

Желателна ли е някаква обработка на местото преди да се пасира

abaro

Цитат на: "MAKAPOB"Желателна ли е някаква обработка на местото преди да се пасира
Виж по горе отговора на Боби

А аз след като сготвих мога да кажа че ако искате да видите макропод по-бърз от данио - те това е начина. Филенцето не може да потъне на повече от 5 см. Направо ври  :!:  :!:  :!:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Similar topics (5)

44894

Публикации: 28
Прегледи: 10811

3884

Публикации: 43
Прегледи: 27837

5872

Публикации: 7
Прегледи: 4518

3550

Публикации: 7
Прегледи: 6726

53695

Започната от JaneShivarova


Публикации: 2
Прегледи: 3159